Έντι Τζόνσον: «Ο Μάικ Τζέιμς παίζει σε λάθος ομάδα» (gTV)

Έντι Τζόνσον: «Ο Μάικ Τζέιμς παίζει σε λάθος ομάδα» (gTV)

bet365

Η κάμερα του gTV συνάντησε τον Έντι Τζόνσον στο Όκλαντ και μίλησε μαζί του για τον Μάικ Τζέιμς, τον Στεφ Κάρι και την λάθος επιλογή του να αφήσει την Ελλάδα για να επιστρέψει στο ΝΒΑ.

Ο Έντι Τζόνσον θεωρείται ένας από τους κορυφαίους ξένους που αγωνίστηκε ποτέ στα ελληνικά γήπεδα (σεζόν 1994-95 στον Ολυμπιακό) και σίγουρα ο καλύτερος σουτέρ που είδαμε στη χώρα μας. Έμεινε γνωστός για το φαρμακερό του σουτ και την ταχύτητα με την οποία... πυροβολούσε, ενώ αγαπήθηκε κι εκτιμήθηκε όσο λίγοι ακόμα και από τους αντιπάλους του για το ήθος και τον χαρακτήρα του.

Στο ΝΒΑ αγωνίστηκε για 17 σεζόν, σκοράροντας συνολικά 19.202 πόντους (16 πόντοι μ.ό), ενώ το 1989 αναδείχθηκε ο καλύτερος έκτος παίκτης του πρωταθλήματος. Μιλώντας, πάντως, στην κάμερα του gTV, εκμυστηρεύθηκε ότι το μεγαλύτερο λάθος της καριέρας του ήταν να φύγει από την Ελλάδα, γιατί «νόμιζα ότι μου έλειπε το ΝΒΑ, όμως τελικά μου έλειπε περισσότερο η Ελλάδα»

Πλέον, ο Τζόνσον δουλεύει τα τελευταία χρόνια ως τηλεσχολιαστής των αγώνων των Σανς στο ΝΒΑ κι έτσι είχε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να δει από κοντά τον Μάικ Τζέιμς, στον οποίο έδωσε και τις συμβουλές του για όταν επιστρέψει στο ΝΒΑ, ενώ έκανε και πλάκα για «τη λάθος ομάδα στην οποία παίζει».

Τέλος, τον ρωτήσαμε και για τον Στεφ Κάρι, τον οποίο γνωρίζει από μικρό παιδί, καθώς ήταν συμπαίκτης με τον πατέρα του στο Σάρλοτ και τον οποίο χαρακτήρισε ως «τον καλύτερο σουτέρ στην ιστορία του παιχνιδιού».

 

NBA Τελευταία Νέα