Ντέιβις: «Ο Αλβέρτης μου μάθαινε ελληνικές βρισιές!» (gTV)

Ντέιβις: «Ο Αλβέρτης μου μάθαινε ελληνικές βρισιές!» (gTV)

Ντέιβις: «Ο Αλβέρτης μου μάθαινε ελληνικές βρισιές!» (gTV)

bet365

H κάμερα του gTV πέτυχε τον Αντόνιο Ντέιβις στις κερκίδες του "BMO Harris Bradley Center" και δεν έχασε την ευκαιρία να θυμηθεί μαζί του, τα όσα έζησε ο Αμερικανός πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού στην Ελλάδα.

Κάτι λιγότερο από 28 χρόνια πριν και συγκεκριμένα στις 16 Ιουλίου 1990, ο Παναθηναϊκός έφερνε στην Ελλάδα τον 22χρονο φόργουορντ-σέντερ, Αντόνιο Ντέιβις, ο οποίος υπέγραψε στους «πράσινους» την ίδια χρονική περίοδο με τον 16χρονο τότε Φραγκίσκο Αλβέρτη. Έχοντας επιλεγεί στο Νο.45 του ντραφτ από τους Ιντιάνα Πέισερς, ο Ντέιβις αποφάσισε να έρθει στην Ελλάδα για να πάρει παιχνίδια στα πόδια του, κάτι που δεν μετάνιωσε ποτέ, όπως αποκάλυψε στην κάμερα του gTV.

Σε δύο χρόνια στους «πράσινους», ο απόφοιτος του Τέξας Ελ Πάσο μέτρησε κατά μ.ό. 19,1 πόντους, 13,7 ριμπάουντ και 2,5 τάπες ανά παιχνίδι, νούμερα που τον βοήθησαν να επιστρέψει (έπειτα κι από έναν χρόνο στην Φίλιπς Μιλάνου με την οποία κατέκτησε το Κύπελλο Κόρατς) στο ΝΒΑ, όπου ακολούθησε μια σπουδαία καριέρα στους Πέισερς, τους Ράπτορς, τους Μπουλς και τους Νικς, με highlight την παρουσία του στο All-Star Game του 2001.

Μετά από πρόσκληση του παλιόφιλου του Γκρεγκ Φόστερ (assistant-coach των "ελαφιών"), ο 50χρονος πλέον Ντέιβις, βρέθηκε στο Μιλγουόκι για να παρακολουθήσει από κοντά την αναμέτρηση των Μπακς με τους Κλίπερς και να συναντήσει έναν άλλο παλιό του γνώριμο και παλαίμαχο άσο του ΝΒΑ, τον Μπρους Μπόουεν, που εκτελεί χρέη τηλεσχολιαστή για την ομάδα του Λος Άντζελες. Η κάμερα του gTV τον εντόπισε και δεν έχασε την ευκαιρία να μιλήσει μαζί του. Από τις βρισιές που τον έμαθε ο Αλβέρτης, μέχρι τους τρελούς φιλάθλους, ο συμπαθέστατος Αντόνιο, έδειξε να μην έχει ξεχάσει τίποτα από τα όσα έζησε στην Ελλάδα, ενώ ευχήθηκε να βρεθεί ξανά στην Αθήνα για να παρακολουθήσει τον Παναθηναϊκό.

Αξίζει να σημειωθεί πως η κόρη του Αντόνιο Ντέιβις, Κέιλα, θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του γυναικείου μπάσκετ στις ΗΠΑ, αφού επιλέχθηκε στο Νο.10 του ντραφτ το 2017!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα