O Γιάννης έκανε το ταξίδι στο ΝΒΑ... υποχρέωση!

O Γιάννης έκανε το ταξίδι στο ΝΒΑ... υποχρέωση!

O Γιάννης έκανε το ταξίδι στο ΝΒΑ... υποχρέωση!

bet365

Ο Αντώνης Καλκαβούρας γυρίζει τον χρόνο στο καλοκαίρι του 2013 και λίγο πριν «πετάξει» για τις Ηνωμένες Πολιτείες, θυμάται την βάση, πάνω στην οποία στήθηκε το ετήσιο - όπως εξελίχθηκε - ραντεβού του gazzetta.gr με τον μαγικό κόσμο της Antetokounmpo-mania!

Όχι πως θέλουμε να το παινευτούμε, αλλά ο αγαπημένος σας αθλητικός ιστότοπος ήταν το μέσο, μέσα από το οποίο πληροφορηθήκατε την απίθανη ιστορία της οικογένειας Αντετοκούνμπο, διαβάσατε τις πρώτες συνεντεύξεις του Γιάννη ως παίκτη του Φιλαθλητικού αλλά και των δεκάδων scouter και γενικών διευθυντών των ομάδων του ΝΒΑ, που πριν από 5 χρόνια, τέτοια εποχή, επισκέπτονταν το κλειστό του Ζωγράφου για να τον δουν από κοντά...

Το gazzetta.gr ήταν το μέσο που αποκάλυψε την εμπλοκή της Νιγηρίας για να του δώσει υπηκοότητα, το πρόβλημα με το μηχάνημα πλαστικοποίησης των διαβατηρίων στην νιγηριανή πρεσβεία, που εν πολλοίς, χάρισε πολύτιμο χρόνο στην ελληνική Πολιτεία έτσι ώστε να «καθαρίσει» το θέμα. Εμείς είμαστε οι πρώτοι που επισκεφτήκαμε το σπίτι του και μοιραστήκαμε τον ενθουσιασμό του, λίγες μέρες πριν επιβιβαστεί στο αεροπλάνο για τη Νέα Υόρκη και το draft της 27ης Ιουνίου του 2013 (Μπρούκλιν), οπότε κι άρχισε η εκτόξευση του παιδιού-θαύματος του ελληνικού μπάσκετ.

Το ίδιο καλοκαίρι, λοιπόν, με το gazzetta.gr να έχει μπει στον 6ο του χρόνο ζωής και να έχει «εισχωρήσει» για τα καλά στην καθημερινότητα της ελληνικής φίλαθλης κοινής γνώμης, θυμάμαι τις συζητήσεις της συντακτικής ομάδας, σχετικά με το πόσο αναγκαίο αλλά και συμβατό με τις απαιτήσεις της εποχής, ήταν το τόλμημα για ένα αναγνωριστικό ταξίδι στην Αμερική, με θέμα κάτι, που έως τότε βλέπαμε με τα κιάλια και ζηλεύαμε πολύ μάλιστα: Γηγενής Έλληνας μπασκετμπολίστας στο ΝΒΑ! Και με προοπτική, όχι αστεία...

Η πρώτη απόπειρα, λοιπόν, στήθηκε χωρίς μεγάλο budget και γι' αυτό ο προορισμός ήταν το Τέξας (Ιανουάριο του 2014), όπου οι Μπακς θα έδιναν δύο παιχνίδια σε ισάριθμες μέρες (με Ρόκετς και Σπερς) και η αφεντιά μου θα εκπροσωπούσε την κορυφαία αθλητική ιστοσελίδα της χώρας, συνδυάζοντας παράλληλα και μία επίσκεψη στους συγγενείς, που ζουν εδώ και χρόνια στο Χιούστον!

Θυμάμαι σαν τώρα το χτυποκάρδι στον... ατελείωτο δρόμο από το διεθνές αεροδρόμιο "George Bush" στο "Toyota Center" με τον Γιάννη να παίζει βασικός, να τελειώνει το ματς με διψήφιο αριθμό πόντων και στο τέλος, να σχολιάζει on camera τις εντυπώσεις του και να μου τάζει μια φανέλα του, δίνοντας μου ραντεβού την επόμενη μέρα στο Σαν Αντόνιο (2,5 ώρες οδικώς). Ευτυχώς, που στο "AT & T Center" βρήκα τον Ηλία Ζούρο, που ήταν εκεί για σεμινάριο επιμόρφωσης στις προπονήσεις του Γκρεγκ Πόποβιτς και είχα και παρέα για κουβεντούλα και μπασκετικό σχολιασμό.

Το δεύτερο ταξίδι έγινε λίγους μήνες αργότερα, το Νοέμβριο του ίδιου χρόνου και η πρώτη χορηγία, δεν μας εξασφάλισε απλά την πρώτη γνωριμία με το Μιλγουόκι. Επιπροσθέτως, κάλυψε όλα τα έξοδα μία αποστολής, που περιελάμβανε συνολικά τέσσερις πόλεις του ΝΒΑ (Κλίβελαντ, Χιούστον και Ντάλας), πολλές συνεντεύξεις με superstars όπως ο Ντιρκ Νοβίτσκι, ο Τζέϊμς Χάρντεν και ο Ντουάϊτ Χάουαρντ, αλλά κυρίως, το συναπάντημα με τα τέσσερα ελληνόπουλα (Αντετοκούνμπο, Παπανικολάου, Καλάθη και Κουφό) που αγωνίζονταν εκείνη την επετειακή - για το ελληνικό μπάσκετ - χρονιά στο ΝΒΑ!

Η στιγμή που ο Γιάννης και ο Κώστας φωτογραφήθηκαν με την ελληνική σημαία στο παρκέ του "BMO Bradley Center", πριν το ματς Μπακς-Ρόκετς, θα μείνει στην ιστορία. Δεν θα ξεχάσω τα λόγια σεβασμού του ΛεΜπρον, του Καϊρί και του Λοβ για τον "Greek Freak" πριν το ματς των Καβαλίερς με τα «ελάφια», την αποδοχή του Κώστα Παπανικολάου από τον Χάρντεν, το σουβλάκι στο "Niko Niko's", την ασύλληπτη, απ' όλες τις απόψεις, φυσιογνωμία που ακούει στο όνομα Μαρκ Κιούμπαν, αλλά και την απλότητα του Ντιρκ, που χαμογέλασε σαν μικρό παιδί, όταν του ανακοίνωσα ότι έξι χαβαλέδες μπασκετικοί από ένα ελληνικό site (μπασκετοκουβέντα), τον ψήφισαν ως κορυφαίο Ευρωπαίο παίκτη στην ιστορία του ΝΒΑ!

Το επόμενο ραντεβού μας με τον «άλλο πλανήτη», ήταν μακράν το πιο οργανωμένο και πλέον είχα και παρέα, τον μέχρι τότε αφανή ήρωα πίσω απ' όλα τα videos του gazzetta.gr, Βασίλη Τσίγκα, τον οποίο βέβαια, δεν θα πρέπει να λυπάστε καθόλου γιατί από τον Νοέμβριο του 2016 μέχρι σήμερα, έχει μετατρέψει το Ελλάδα-Αμερική σε Παγκράτι-Πλατεία Κολιάτσου! Δεν κάνω καμία πλάκα... Μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια, ο γνωστός και ως «βουβουζέλας», έχει ταξιδέψει τέσσερις φορές στις Ηνωμένες Πολιτείες και το ότι πλέον τον χαιρετάνε στον δρόμο, δεν συνιστά καμία υπερβολή!

Το περιστατικό με πρώην διεθνή μπασκετμπολίστα που αγωνίζεται στο εξωτερικό και χωρίς να έχουν γνωριστεί ποτέ, τον χαιρέτησε μιλώντας του στον πληθυντικό, συνέβη μπροστά μου («παρακολουθούσα τη δουλειά σας στην Αμερική») και μόλις «κοινοποιήθηκε» στον Παπανδρέου, ο αθεόφοβος Σίλι, λίγο έλλειψε να επικαλεστεί τα θεία! Κάτι δικά μας λέμε τώρα... Μην δίνετε και πολλή βάση...

Για να συνεχίσουμε, το ταξίδι του 2016 σε Μιλγουόκι και Σικάγο, είχε πολύ ψωμί καθώς από την κάμερα του gTV παρέλασαν δεκάδες μεγάλα ονόματα του «μαγικού κόσμου» (Πόποβιτς, Πάρκερ, Τζινόμπιλι, Γκασόλ, Μεσίνα, Ντράγκιτς, Σπόελστρα, Μίροτιτς κ.α.), ενώ το ντοκιμαντέρ της «εκτόξευσης του Γιάννη Αντετοκούνμπο στ' αστέρια», πήρε το πρώτο βραβείο στα ετήσια Digital Media Awards.

Ακολούθησε το All-Star Game της Νέας Ορλεάνης (2017), όπου παρέα με Βασίλη Σκουντή και Νίκο Παπαδογιάννη, καλύψαμε από κοντά την πρώτη μεγάλη γιορτή του ΝΒΑ, με δικό μας παιδί, μεγάλο πρωταγωνιστή και πρώτο σκόρερ της Ανατολής (30π.), καθώς επίσης και το "Greek Freak Week" στη Νέα Υόρκη. Εκεί όπου η ελληνική «φωνή» της αμερικανικής μεγαλούπολης, ο ραδιοφωνικός σταθμός "Cosmos FM" γιόρτασε τα 30 χρόνια από την ίδρυσή του (1987), βραβεύοντας την οικογένεια Αντετοκούνμπο, για την συνεισφορά τους στην διατήρηση της ελληνικής κληρονομιάς.

Η εφετινή μας περιήγηση στα γήπεδα του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ, δεν θα μπορούσε παρά να περιλαμβάνει αρκετές εκπλήξεις. Ο 23χρονος Έλληνας διεθνής φόργουορντ των «ελαφιών» άλλωστε, φέτος «βγάζει» κάτι περισσότερο από... μάτια και μας «υποχρεώνει» να τον ακολουθήσουμε και εκτός Μιλγουόκι. Από σήμερα, λοιπόν, και για τις επόμενες τρεις εβδομάδες, χάρη στην υποστήριξη του STR8, μείνετε συντονισμένοι...

Τα υπόλοιπα μπροστά στον υπολογιστή σας, στη γνωστή, αγαπημένη διεύθυνση: Γιατί το gazzetta.gr σας ξαναπάει... ΝΒΑ!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Αντώνης Καλκαβούρας
Αντώνης Καλκαβούρας

Στην συγκεκριμένη στήλη θα βρείτε αντικειμενικά καταγεγραμμένη άποψη γύρω από τα μπασκετικά δρώμενα και μπόλικη ανάλυση, ενίοτε σε συνδυασμό και με ρεπορτάζ. Το Gazzetta, άλλωστε, μπορεί να μπήκε στην καθημερινότητα μου στη μέση της έως τώρα δημοσιογραφικής διαδρομής (2008), ωστόσο, εδώ και 13 χρόνια αποτελεί την πιο σύγχρονη και ταχύτερη πλατφόρμα ενημέρωσης και ένα μέσο στο οποίο απολαμβάνω από την πρώτη μέρα να δουλεύω. Και σίγουρα το μόνο από τα πολυάριθμα στα οποία έχω εργαστεί και εργάζομαι (τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδα, περιοδικό), το οποίο εξελίσσεται ολοένα και περισσότερο, σε τέτοιο βαθμό ώστε να γίνεται ευχάριστη εμμονή για τους αναγνώστες αλλά και για όλους εμάς τους συντελεστές. Να χαιρόμαστε λοιπόν τη νέα του έκδοσή του και να το εξελίσσουμε συνεχώς!