Οι Θάντερ έδωσαν νόημα στη ζωή μιας Γιαπωνέζας νοικοκυράς! (pics)

Οι Θάντερ έδωσαν νόημα στη ζωή μιας Γιαπωνέζας νοικοκυράς! (pics)

Οι Θάντερ έδωσαν νόημα στη ζωή μιας Γιαπωνέζας νοικοκυράς! (pics)

bet365

Δεν ήξερε τίποτα για το ΝΒΑ. Για την ακρίβεια, ούτε καν την ύπαρξή του. Μέχρι που είδε τον Ράσελ Ουέστμπρουκ στην τηλεόραση και η ζωή της άλλαξε! Το gazzetta.gr παρουσιάζει την Γιαπωνέζα νοικοκυρά, που εμπνεύστηκε από τους Θάντερ και τα σκίτσα της έχουν γίνει ανάρπαστα ακόμα και στους ίδιους τους παίκτες!

Λίγα χρόνια πριν, η 43χρονη νοικοκυρά και μητέρα, Nanae Yamano, έκανε τις δουλειές του σπιτιού, στα προάστια του Τόκιο, όπου και έμενε. Τότε, άνοιξε την τηλεόραση κι έπεσε πάνω στο ΝΒΑ.

Η τύχη και η ζωή την έφεραν αντιμέτωπη με τον αγώνα Σπερς εναντίον Θάντερ, για τα playoffs του 2012.

4ο τζάκποτ στο Predictor*! Η ώρα του πρώτου γκολ χαρίζει μετρητά* (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Δεν ήξερε τίποτα από το ΝΒΑ. Την προσοχή της τράβηξε, όμως, αυτός ο τύπος που είτε τον λατρεύεις είτε τον μισείς: ο Ράσελ Ουέστμπρουκ!

«Είδα για πρώτη φορά τον Ουέστμπρουκ να παίζει και σκέφτηκα: τι περίεργος τύπος. Δεν είναι περίεργος; Είναι!».

Από τότε δεν σταμάτησε να τον σκέφτεται! Ο Ουέστμπρουκ και οι Θάντερ έγιναν η εμμονή της.

Η Γιαμάνο ζει χιλιάδες μίλια και 15 διαφορετικές ζώνες ώρας μακριά από την αγαπημένη της ομάδα. Δεν έχει πάει ποτέ στην Οκλαχόμα. Ούτε στις ΗΠΑ. Ή οπουδήποτε αλλού εκτός της Ιαπωνίας. «Δεν έχω καν διαβατήριο», παραδέχθηκε.

Έχει τόσο ελεύθερο χρόνο, που αυτό που κάνει είναι να στέλνει το γιο της στο σχολείο και να χαλαρώνει με αγώνες των Θάντερ.

Από εκεί που δεν ήξερε τίποτα για τον «μαγικό κόσμο» του μπάσκετ, έμαθε τα πάντα για αυτούς. Το ενδιαφέρον της έγινε τόσο έντονο, που το 2016 άρχισε να έχει το... άγχος της ομάδας της. Όπως χιλιάδες φίλοι των «κεραυνών», έτσι και εκείνη ανησυχούσε για το αν θα αποχωρήσει τελικά ο Κέβιν Ντουράντ από την ομάδα.

Και τότε αποφάσισε να δημιουργήσει ένα... σύμπαν, στο οποίο Ουέστμπρουκ και Ντουράντ θα μπορούν να ζουν ευτυχισμένοι μαζί.

«Δεν μπορούσα να γράψω, γιατί δεν είμαι... συγγραφέας. Οπότε, αποφάσισα να ζωγραφίσω», είπε.

Οι δύο πρώην συμπαίκτες άρχισαν να παίρνουν μορφή στο χαρτί, η οποία ήταν μια μικρή «έκρηξη» απροσδόκητης και ανεξήγητης χαράς.

Τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν, βέβαια, όπως θα ήθελε. Οι Θάντερ ηττήθηκαν από τους Ουόριορς στα playoffs και ο Ντουράντ έκανε το δρομολόγιο Οκλαχόμα - Γκόλντεν Στέιτ.

Η Γιαμάνο ήταν με το μέρος του «Russ» σε αυτόν τον... χωρισμό. Δεν θα μπορούσε να μην στηρίξει την... μούσα της, άλλωστε. Το στυλ του ήταν αυτό που την ενέπνευσε. «Φαίνεται πραγματικά ασταθής, αλλά αυτή ακριβώς είναι η σταθερή του κατάσταση».

Ο Ουέστμπρουκ αναδείχθηκε MVP και η Γιαμάνο εξέφρασε τις σκέψεις της μέσω της ζωγραφικής. Σχεδίασε όλη τη χρονιά των Θάντερ, δημιουργώντας κι από ένα σκίτσο μετά από κάθε παιχνίδι. Χρησιμοποιούσε χρώματα μετά από νίκες, και μαύρο-άσπρο μετά από ήττες. Και αυτό που έγινε μετά, είναι αυτό που ακολουθεί, όταν οι καλλιτέχνες δημιουργούν κάτι, το οποίο είναι μοναδικό και όμοιό του δεν υπάρχει!

Την ανακάλυψαν! Άνθρωποι άρχισαν να προσέχουν την δουλειά της... Και κάποιοι από αυτούς φορούν την φανέλα των Θάντερ!

Ο Στίβεν Άνταμς είναι λάτρης της! Σκέφτηκε πως τα σκίτσα της είναι τόσο όμορφα και αστεία, που άρχισε να τα διαδίδει στα αποδυτήρια. «Είναι πραγματικά μοναδικό αυτό που κάνει», σχολίασε ο σέντερ της Οκλαχόμα.

Ο Ντομάντας Σαμπόνις επίσης έκανε ανάρτηση με ένα σκίτσο, στο οποίο ο ίδιος κρατάει το χέρι του Ουέστμπρουκ. Η ίδια απογοητεύτηκε όταν ο Σαμπόνις έγινε ανταλλαγή. «Μού λείπει πολύ», υποστήριξε. Βέβαια, γνώριζε πως οι Θάντερ ήθελαν μια... ανανέωση.

Ήταν τόσο περήφανη για τις κινήσεις που έκανε ο τζένεραλ μάνατζερ της ομάδας, Σαμ Πρέστι, που δημιούργησε ένα σκίτσο και για εκείνον.

Η Γιαμάνο έχει δημιουργήσει ήδη το δικό της φαν κλαμπ και αρκετοί είναι εκείνοι που τη ρωτούν πως μπορούν να αγοράσουν τα έργα της. Την ρώτησαν ακόμα που μένει ακριβώς στην Οκλαχόμα.

Εκείνη απάντησε πως δεν έχει τίποτα προς πώληση και πως μένει στην Ιαπωνία!

«Ω, υπέροχα!!», ήταν η αντίδραση του Άνταμς.

Η «χαρωπή» και δημιουργική νοικοκυρά προτιμά, για την ακρίβεια, να παρακολουθεί από... μακριά τους Θάντερ. Νομίζει πως δεν μπορεί να τους... διαχειριστεί από κοντά. «Είναι πάρα πολύ αυτό! Είμαι ήδη... τρελή με το να τους παρακολουθώ. Αν πάω και σε παιχνίδι τους, δεν ξέρω τι μπορεί να μου συμβεί!», ομολόγησε.

Σε μια αναμέτρηση των Θάντερ με τους Ουόριορς, διοργάνωσε ένα μικρό πάρτι σε μια καφετέρια στο Τόκιο. Η εν λόγω καφετέρια θύμιζε ΝΒΑ: Υπήρχαν αφίσες των Ρασίντ Ουάλας και Λατρέλ Σπρίουελ,, μια φανέλα του Ουέστμπρουκ στο παράθυρο, ένα λάβαρο του Ρόκι - της μασκότ των Νάγκετς δηλαδή - στον τοίχο, ένα χάρτινο ομοίωμα του Πένι Χάρνταγουεϊ στη γωνία κι ένα μπουφανάκι της Dream Team κρεμασμένο. Το μενού στα ποτά περιλάμβανε επίσης ούζο, το λεγόμενο και «Greek Freak» (ναι, εξαιτίας του Γιάννη Αντετοκούνμπο!!) και βότκα, ή αλλιώς η επονομαζόμενη και «Trust The Process» (από τον Τζοέλ Εμπίντ).

Η Γιαμάνο ανήρτησε το event στο twitter και ξαφινκά περιτριγυρίστηκε από πλήθος κόσμου που τού άρεσε το ΝΒΑ και άρχισε να συζητά μαζί τους για τους Θάντερ. «Συνήθως αυτή μιλάει κι εγώ ακούω», σχολίασε ο άντρας της, Κεν. Ζούσε τον αγώνα με όλο της το «είναι».

Όταν ο αγώνας τελείωσε, με τους Θάντερ να ηττώνται από τους Ουόριορς με 32 πόντους διαφορά, ήρθε η ώρα για τη Γιαμάνο να γίνει... Πικάσο!

Έκανε το iPad της, sketchpad και o Πολ Τζορτζ βρέθηκε να... κλαίει δίπλα στον θυμωμένο Ουέστμπρουκ. Έβαλε τις τελευταίες πινελιές, επιβεβαίωσε πως ακόμα και η κάθε λεπτομέρεια στα παπούτσια τους είναι εντάξει και ήταν έτοιμο! Η όλη διαδικασία της πήρε περίπου 20 λεπτά!

Η αγάπη και η αναγνώριση που δέχεται από ανθρώπους τριγύρω της είναι λίγο... σουρεαλιστική για την ίδια. Της κάνει εντύπωση το γεγονός πως ο οποιοσδήποτε, μαζί και παίκτες των Θάντερ, την γνωρίζουν πλέον.

«Μεγάλωσα στην ύπαιθρο. Ποτέ δεν άνηκα πραγματικά σε μια κοινότητα. Ήμουν απλά πάντα ένας περίεργος άνθρωπος», είπε. Έπειτα, βρήκε κι άλλους φαν του ΝΒΑ στο διαδίκτυο. Και δεν ένιωθε πλέον μόνη. «Είναι απλά κι αυτοί περίεργοι, όπως κι εγώ», συμπλήρωσε.

Δείτε τα υπέροχα σκίτσα της στο λογαριασμό της στο instagram

Πηγή: The Wall Street Journal

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα