Οι Κλίπερς αντάλλαξαν τον Γκρίφιν για να... προσαρμοστούν στο «μοντέρνο» ΝΒΑ

Οι Κλίπερς αντάλλαξαν τον Γκρίφιν για να... προσαρμοστούν στο «μοντέρνο» ΝΒΑ

Οι Κλίπερς αντάλλαξαν τον Γκρίφιν για να... προσαρμοστούν στο «μοντέρνο» ΝΒΑ

Ο ιδιοκτήτης των Κλίπερς, Στιβ Μπόλμερ, εξήγησε τους λόγους που έκανε trade τον Μπλέικ Γκρίφιν και τόνισε πως η ομάδα προσπαθεί να ακολουθήσει το... μοντέρνο ΝΒΑ.

Δηλώσεις που αφορούν την ανταλλαγή του Μπλέικ Γκρίφιν στους Πίστονς, το... μοντέρνο ΝΒΑ, αλλά και το tanking έκανε ο Στιβ Μπόλμερ.

Ο ιδιοκτήτης των Κλίπερς ανέφερε σχετικά με το trade του 28χρονου σέντερ στο Ντιτρόιτ: «Ο Γκρίφιν είναι ένας σούπερ σταρ προφανώς. Αλλά αν κοιτάξει κανείς τι έγινε με το θέμα τραυματισμών, αλλά και την χημεία που είχαμε στην ομάδα, μπορείτε να δείτε τους αριθμούς από όταν ξεκίνησα- ένας παίκτης έδωσε όλες τις ασίστ, ένας είχε όλους τους πόντους, ένας πήρε όλα τα ριμπάουντ. Δεν είναι όλα έτσι, αλλά νομίζω στο μοντέρνο ΝΒΑ το βλέπουμε όλο και πιο συχνά αυτό. Υπάρχει μεγαλύτερη κατανομή ευθύνης».

Στην συνέχεια πρόσθεσε: «Έχουμε ακόμα να κοιτάξουμε κάποια κομμάτια, αλλά νομίζω πως χτίζουμε γι' αυτό που λέγεται “μοντέρνο ΝΒΑ” και αυτή η τάση επιταχύνθηκε από όταν υπογράψαμε τον Γκρίφιν το προηγούμενο καλοκαίρι».

Με αφορμή τις δηλώσεις του Μαρκ Κιούμπαν για το tanking, σχολίασε: «Το να επιδιώκεις να είσαι στο τέλος της βαθμολογίας νομίζω είναι ένα επικίνδυνο παιχνίδι. Αν πρέπει να το κάνεις, τότε κάνε το. Αλλά και πάλι, οι σούπερ σταρς δεν θέλουν να πάνε σε ομάδα που μοιάζουν με... losers. Οπότε, πρέπει να εξασφαλίσεις το ότι θα πάρεις πολλά high-level draft picks. Κατά κάποιο τρόπο, όμως, “απορρίπτεις” τους οπαδούς σου, κάνοντας αυτό το βήμα».

 

 

Best of internet