Όταν ο Τσάμπερλεϊν έγινε ο 1ος που έφτασε τους 25.000 πόντους στο ΝΒΑ! (pic & vids)

Κάτια Πετροπούλου
Όταν ο Τσάμπερλεϊν έγινε ο 1ος που έφτασε τους 25.000 πόντους στο ΝΒΑ! (pic & vids)

bet365

Πενήντα χρόνια πέρασαν από τότε που ο Ουίλτ Τσάμπερλεϊν έγινε ο πρώτος παίκτης στο ΝΒΑ που έφτασε τους 25.000 πόντους.

0% Γκανιότα* & Αποκλειστικά Ειδικά Στοιχήματα στη Novibet * Αφορά την επιλογή «Νικητής Αγώνα» σε επιλεγμένα παιχνίδια πριν την έναρξη''.

Υπήρξε ένας ρέκορντμαν στο ΝΒΑ και «έσπαγε» το ένα milestone μετά το άλλο.

Μέσα στην μακρά κατηγορία των πολλών επιτευγμάτων του, δεν ανήκει μόνο το γεγονός ότι είχε κοιμηθεί με 20.000 γυναίκες (!) όπως αναφέρει στην αυτοβιογραφία του, αλλά ακόμα ένα ξεχωριστό στοιχείο.

Ο Ουίλτ Τσάμπερλεϊν έγινε ο πρώτος παίκτης στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη, που έφτασε τους 25.000 πόντους, έχοντας παίξει λίγα παιχνίδια.

Συγκεκριμένα, στις 23 Φεβρουαρίου το 1968, ο πάλαι ποτέ σέντερ συμπλήρωσε το 691ο του ματς κόντρα στους Πίστονς και κατέγραψε τους εν λόγω πόντους.

Σχεδόν 30 χρόνια αργότερα (1996), ο Μάικλ Τζόρνταν τον έφτασε, έχοντας παίξει, όμως, 782 παιχνίδια.

Κάποιες σεζόν αργότερα, ο Κόμπι Μπράιαντ έγινε ο πιο νέος παίκτης - στα 31 του - που μέτρησε 25.000 πόντους, το 2010 κόντρα στους Καβαλίερς.

Ο Τσάμπερλεϊν ολοκλήρωσε την καριέρα του στο ΝΒΑ με 31.419 πόντους και αρκετοί είναι αυτοί που τον ακολουθούν, για να «σπάσουν» το ρεκόρ του.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα