Πρόβλημα σεξουαλικών παρενοχλήσεων στους Μάβερικς

Πρόβλημα σεξουαλικών παρενοχλήσεων στους Μάβερικς

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Πρόβλημα σεξουαλικών παρενοχλήσεων στους Μάβερικς

bet365

Το «Sports Illustrated» αποκάλυψε πρόβλημα συνεχόμενων σεξουαλικών παρενοχλήσεων στο εργασιακό περιβάλλον των Μάβερικς και ξεκίνησαν απολύσεις κι έρευνα.

Οι Μάβερικς εκτός της άσχημης αγωνιστικής τους εικόνας έχουν να αντιμετωπίζουν κι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα σε ότι αφορά το εργασιακό περιβάλλον.

Ο Τέρντεμα Άσερι, επί σειρά ετών εκ των προέδρων της ομάδα, κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση και για προσβλητική συμπεριφορά κατά γυναικών που εργάζονταν στους Μάβερικς. Οι καταγγελίες ήταν αρκετές ειδικά το 1998 όμως οι Μάβερικς αποφάσισε να διατηρήσει τον Άσερι στη θέση του διαμορφώνοντας όμως τον εσωτερικό κανονισμό σχετικά με τις σχέσεις εντός γραφείων. Η κατάσταση πάντως δεν άλλαξε το παραμικρό.

Ο Άσερι φαίνεται πως βρήκε μιμητή όμως αφού ένας συντάκτης του επίσημου site της ομάδας συνελήφθη το 2012 την ώρα της προπόνησης να επιτίθεται σε μία γυναίκα. Το θύμα ανέφερε πως τραυματίστηκε μάλιστα στον καρπό της. Οι κατηγορίες αργότερα αποσύρθηκαν πάντων και ο Ερλ Σνιντ παρέμεινε στην ομάδα.

Το 2014 σύμφωνα με μαρτυρίες ο Σνιντ χτύπησε μία υπάλληλο μετά από διαφωνία που είχαν λόγω της ερωτικής σχέσης που διατηρούσαν. Ο εν λόγω δημοσιογράφος παρέμεινε στη θέση του αναγκάζοντας την υπάλληλο να παραιτηθεί.

Ο Μαρκ Κούμπαν μετά το θόρυβο που έχει ξεσπάσει χάρη στα δύο αυτά περιστατικά ανέφερε πως, «Όλα αυτά τα μαθαίνω πρώτη φορά. Ο Τερντέμα είχε προσληφθεί πριν έρθω στην ομάδα το 2000 και όσα έμαθα για αυτόν είναι πρωτάκουστα για μένα. Μιλούσα συνέχεια με τον υπεύθυνο του τμήματος και μου έλεγε πως δεν υπήρχαν οι παραμικρές ενδείξεις ή αναφορές, αλλά όσα βγήκαν στη δημοσιότητα μάλλον το αντίθετο συνέβαινε οπότε απολύθηκε ο υπεύθυνος».

Οι Μάβερικς πάντως έχουν ξεκινήσει σχετική έρευνα ώστε να αποδοθούν ευθύνες ενώ το ΝΒΑ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε πως, «Η Λίγκα μας απαιτεί από τις ομάδες να διατηρούν ένα καθωσπρέπει περιβάλλον εργασίας και να κάνει τα πάντα προς τους υπαλλήλους της ώστε να αισθάνονται άνετα».

 

NBA Τελευταία Νέα