Παίκτες και διαιτητές του ΝΒΑ συζήτησαν τα προβλήματά τους

Κάτια Πετροπούλου
Παίκτες και διαιτητές του ΝΒΑ συζήτησαν τα προβλήματά τους

bet365

Αντιπροσωπεία παικτών του ΝΒΑ και διαιτητές έκατσαν στο ίδιο τραπέζι στο Λος Άντζελες και συζήτησαν τα θέματα που υπάρχουν μεταξύ τους στο πρωτάθλημα.

Μία σύσκεψη, η οποία πήγε πάρα πολύ καλά και άφησε αισιοδοξία έγινε στο Λος Άντζελες.

Όπως ήταν γνωστό, στην διάρκεια του All-Star Weekend αθλητές από την Ένωση παικτών του ΝΒΑ, αλλά και διαιτητές θα κάθονταν στο ίδιο τραπέζι για να συζητήσουν τα προβλήματά τους και τις εντάσεις που υπάρχουν μεταξύ τους τη φετινή χρονιά.

Σύμφωνα με το «ESPN», η συνάντηση έγινε μεταξύ 3 παικτών, 3 διαιτητών και στελεχών από τις δύο Ενώσεις - χωρίς να αποκαλυφθούν τα ονόματά τους.

Τα νέα παιχνίδια της Novomatic, με εντυπωσιακά γραφικά και δυνατό ήχο, μόλις έφτασαν στην Sportingbet.gr! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Μεταξύ των αυτών που συμφωνήθηκαν ήταν η δημιουργία μιας γραμμής άμεσης επικοινωνίας μεταξύ των δύο σωματείων, χωρίς να μπαίνει στη μέση το front office του NBA, για να αντιμετωπίσει ζητήματα που αφορούν τις δύο πλευρές. Αυτό, προέκυψε από το γεγονός πως κάποιες φορές άνθρωποι του ΝΒΑ δεν μετέφεραν τις ίδιες πληροφορίες σε παίκτες και διαιτητές, με απότέλεσμα να υπάρχει ανησυχία και σύγχυση.
Ακόμα ένα θέμα που απασχόλησε αρκετά ήταν αυτό που αφορά τεχνικές ποινές και αποβολές, οι οποίες ήταν συχνό... φαινόμενο φέτος. Στο τραπέζι έπεσαν οι περιπτώσεις των Ντουράντ, Ουέστμπρουκ και Γκριν, αλλά και αυτή του ΛεΜπρον, που αποβλήθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του.
Όπως υποστηρίζει το ίδιο δημοσίευμα, προκλήθηκαν και... τριβές, όσον αφορά την επιβολή των διαιτητών για το «respect of the game rules», που έχει να κάνει με τον περιορισμό των αντιδράσεων των παικτών στις διαιτητικές αποφάσεις (οι κανόνες αυτοί εισήχθησαν το 2010 στο ΝΒΑ κι ενημερώθηκαν το 2015).
Από την μεριά τους οι διαιτητές πιστεύουν ότι επιβάλλουν σωστά τους κανόνες, αλλά οι παίκτες δεν αισθάνονται ότι «παραβιάζουν» πάντα τους κανονισμούς. Βέβαια, οι ρέφερις αναγνώρισαν πως έχουν κάνει επίσης λάθη στις αποφάσεις τους.
Επιπλέον, συζητήθηκε και η σχέση νεότερων διαιτητών με τους παίκτες, αλλά και το πως μπορεί να γίνει αυτή καλύτερη για όλους εντός του γηπέδου. Χαρακτηριστικό ήταν το παράδειγμα του «stop hand» που κάνουν οι διαιτητές στους παίκτες κατά τη διάρκεια μιας διαφωνίας. Αυτή η κίνηση διδάσκεται στους διαιτητές, με σκοπό να ηρεμήσουν μια κατάσταση, αλλά η πλευρά των αθλητών τη βρίσκει προσβλητική.
Μετά τη συνάντηση πάντως, επικράτησε αισιοδοξία για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, ενώ αναφέρθηκε πως θα γίνουν και άλλες συσκέψεις, με σκοπό την βελτίωση των σχέσεων των εμπλεκόμενων πλευρών, αλλά και της λίγκας.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα