Πόποβιτς: «Ο ρατσισμός είναι η εθνική μας αμαρτία»!

Πόποβιτς: «Ο ρατσισμός είναι η εθνική μας αμαρτία»!

Γιάννης Σταυρουλάκης
Πόποβιτς: «Ο ρατσισμός είναι η εθνική μας αμαρτία»!

bet365

Ο Φεβρουάριος είναι ο παγκοσμίως καθιερωμένος μήνας εορτασμού και θύμησης της ιστορίας της μαύρης φυλής, με τον Γκρεγκ Πόποβιτς να στέκεται στη σημασία του για την κορυφαία λίγκα του πλανήτη.

''Εδώ παίζεις στην έδρα σου και με Cash Out* '' *Ισχύουν Όροι και Προυποθέσεις

Ο «Μήνας Μαύρης Ιστορίας», γνωστός επίσης ως αφροαμερικανικός μήνας ιστορίας, αποτελεί σπουδαίο γεγονός στις Ηνωμένες Πολιτείες, κυρίως, θυμίζοντας σημαντικούς ανθρώπους και γεγονότα της μαύρης φυλής, της οποίας η πορεία μέσα στο χρόνο ήταν γεμάτη πόνο και δυσκολίες.

Από την πλευρά του, ο Γκρεγκ Πόποβιτς κλήθηκε να σχολιάσει τη σημασία της σε σχέση με το ΝΒΑ. «Νομίζω ότι είναι προφανές. Η λίγκα μας στηρίζεται σε πολλούς μαύρους. Πρέπει να τιμούμε και να καταλάβουμε τη σημασία του Μήνα Μαύρης Ιστορίας. Πως μπορούμε να την αγνοήσουμε; Ζούμε σε μια ρατσιστική χώρα που δεν την έχει καταλάβει! Είναι πολύ σημαντικό να παραμένει στο επίκεντρο, παρά το γεγονός ότι κάποιοι άνθρωποι... εξοργίζονται. Σε κάθε περίπτωση, έχουμε ακόμα πολλή δουλειά μπροστά μας μέχρι να το πετύχουμε. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε τι έχει περάσει ο μαύρος πληθυσμός στις ΗΠΑ. Αν το καλοσκεφτείτε, ο ρατσισμός είναι η εθνική αμαρτία μας»!

Θυμίζουμε πως ο κόουτς των Σπερς εναντιωθεί από τη πρώτη στιγμή στην εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ και λίγο μετά την ορκωμοσία του συνέχισε τις δηλώσεις σε βάρος του νέου Πλανητάρχη, εξηγώντας πως «η εκλογή του μου προκαλεί αναγούλα»!

 

NBA Τελευταία Νέα