Το όνειρο του… Κόμπι και ο ρυθμιστής ΛεΜπρόν! (pics)

Το όνειρο του… Κόμπι και ο ρυθμιστής ΛεΜπρόν! (pics)

Νίκος Καρφής
Το όνειρο του… Κόμπι και ο ρυθμιστής ΛεΜπρόν! (pics)

bet365

O Kόμπι Άλτμαν έκανε το όνειρο του πραγματικότητα όταν έγινε ο GM των Καβς, όμως το να βρίσκεσαι πλέον σε αυτή τη θέση είναι ευχή και κατάρα.

Λίγες ώρες αφότου ο Κόμπι Άλτμαν έγινε ο νέος GM των Καβς, έσκασε η βόμβα πως ο Κάιρι Ίρβινγκ ζητούσε ανταλλαγή, αφού δεν ήθελε να παραμείνει άλλο στο Κλίβελαντ.

Από το όνειρο και το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία τους το 2016, πλέον βρισκόντουσαν μπροστά σε μία πολύ δύσκολη περίοδο.

Το όνειρο του Άλτμαν να γίνει GM σε ομάδα του ΝΒΑ είχε πραγματοποιηθεί, αλλά το έργο του ήταν εξαρχής δύσκολο. Ένας 35χρονος με πενταετή εμπειρία στο front office ομάδων θα έπρεπε να τρέξει ένα ρόστερ με ορισμένους παίκτες που ήταν μεγαλύτεροι και από αυτόν (Καλντερόν, Κόρβερ, Ουέιντ).

Ο ΛεΜπρόν κρίνει πολλά

Βέβαια η… καυτή πατάτα ακούει στο όνομα ΛεΜπρόν Τζέιμς. Ο «Βασιλίας» θα είναι free agent το καλοκαίρι και ο Άλτμαν θα έχει την δύσκολη αποστολή να τον πείσει να παραμείνει στην ομάδα παρόλο που οι φήμες αποχώρησης του συνεχώς αυξάνονται. Και δεν θα πρέπει να παραγνωτισθεί το γεγονός πως ο ΛεΜπρόν είχε εξαιρετικές σχέσεις με τον προηγούμενο GM, Ντέιβιντ Γκρίφιν.

O ίδιος ο Άλτμαν με δηλώσεις του στο ESPN είχε τονίσει την δυσκολία του εγχειρήματος που αναλαμβάνει. Να τρέξει μια ομάδα που έχει πάει σε 3 σερί τελικούς και να κρατήσει τον κορυφαίο παίκτη του κόσμου (σύμφωνα με πολλούς).

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του The Undefeated's Mike Wise, ο Άλτμαν θα κριθεί από το κατά πόσο ο Αϊζάια Τόμας θα φτάσει σε επίπεδο All Star που ήταν στους Σέλτικς και από το αν ο ΛεΜπρόν θα συνεχίσει να φορά τη φανέλα των Καβς και μετά το καλοκαίρι.

Ο Ντέιβιντ Χίξον, ο προπονητής του Amherst College με τα 2 πρωτάθληματα είχε ξεχωρίσει τον Άλτμαν.

Ο νυν GM των Καβς συνεργάστηκε με τον Χίξον για 2 σεζόν και ξεκίνησε τις επαφές με Σον Φορντ, τον team director της USA Basketball. O Άλτμαν ήταν ο manager της U19 team USA στο Παγκόσμιο του 2009 σε μια ομάδα που είχε τους Κλέι Τόμπσον και Γκόρντον Χέιγουορντ.

«Ίσως υπάρχει χώρος για δύο Κόμπι»

Ο Φορντ μιλούσε πάντα με τα καλύτερα λόγια για τον Άλτμαν. «Είναι ένα τόσο ξεχωριστό όνομα (το πως προφέρεται) για το ΝΒΑ εξαιτίας του Κόμπι Μπράιντ, αλλά ίσως υπάρχει χώρος για δύο Κόμπι. Ποιος ξέρει; (Bέβαια όλοι ξέρουμε πως ο Κόμπι πάντα θα είναι ένας και μοναδικός. Αυτός που είδε τα νούμερα 8 και 24 να αποσύρονται, ο τύπος που θύμισε περισσότερο από κάθε άλλον Τζόρνταν).

O Άλτμαν είναι ο δεύτερος νεότερος GM στο ΝΒΑ μετά τον Χορστ των Μπακς. «Δεν μπορείς να καταλάβεις πόσο σε μαγνητίζει η δουλειά μέχρι να την πάρεις», αναφέρει ο Άλτμαν.

Ο Τρίσταν Τομπσον τονίζει πως ο Άλτμαν και γενικότερα η νέα γενιά θα ωφελήσει το ΝΒΑ. «Το παιχνίδι συνεχίζει να γίνεται νεότερο σε όλους τους τομείς. Είναι τέλειο που η λίγκα δίνει ευκαιρία σε νέους ανθρώπους, ειδικά για έναν Αφροαμερικάνο, αυτό είναι σπουδαίο»

Η φωτογραφία στο γραφέιο του Άλτμαν

Υπάρχει μια φωτογραφία στο γραφέιο του GM του Κλίβελαντ που δείχνει τον Τρίσταν Τόμπσον πεσμένο και 4 συμπαίκτες του να προσπαθουν να τον σηκώσουν. Του θυμίζει μια παλιά εικόνα από τον ΛεΜπρόν.

Σε μια προπόνηση του Κλίβελαντ το 2014, ένας παίκτης της ομάδας πήγε να καρφώσει και έπεσε στο παρκέ. Αμέσως ο ΛεΜπρόν φώναξε σηκώστε τον και έτρεξε προς το μέρος του για να τον βοηθήσει. Την επόμενη φορά που έγινε κάτι τέτοιο, όλη η ομάδα βοηθούσε τον πεσμένο παίκτη.

Να συνεχίσει το επιτυχημένο έργο του Γκρίφιν

Η αποχώρηση του Ντέιβιντ Γκρίφιν έκανε πολλά Μέσα των ΗΠΑ να γράψουν πως προσπαθεί να πείσει τον πρώην γκαρντ των Πίστονς, Τσόνσεϊ Μπίλαπς να πάρει την θέση του. Όμως ο Γκρίφιν προέτρεψε τον Άλτμαν να αναλάβει αυτό που είχε φτιάξει ο ίδιος τόσα χρόνια στο Κλίβελαντ. «Πρέπει να το κάνεις, πρέπει να ηγηθείς αυτού του franchise», ήταν τα λόγια του Γκρίφιν στον Άλτμαν.

Το μεγάλο πρόβλημα άκουγε στο όνομα Ίρβινγκ. Ο Άλτμαν έπρεπε να βρει μια ανταλλαγή που θα συνέφερε το Κλίβελαντ. Δεν είναι εύκολο την μέρα που ανακοινώνεται πως παίρνεις την δουλειά ως GM των Καβς, να ακούς πως ο Uncle Drew δεν θέλει να παίζει άλλο μαζί με τον ΛεΜπρόν και θέλει να φύγει.

Ο Λου τον προέτρεψε να μην αφήσει τον Ίρβινγκ να φύγει παρά την επιθυμία του, αφού είχε ζήσει παρόμοιες καταστάσεις και στο Λος Άντζελες με τον Κόμπι Μπράιαντ.

Παρόλα αυτά ο Άλτμαν έστειλε τον Ίρβινγκ στην ανταγωνίστρια Βοστώνη για να πάρει τον Τόμας, τον Κράουντερ και τον Ζίζιτς.

Μέχρι στιγμής ο Ίρβινγκ κάνει… παπάδες στους Σέλτικς, ενώ ο Τόμας ώρα ξεκίνησε να παίζει για τους Καβς μετά τον τραυματισμό του. Ο Άλτμαν τζόγαρε, πιστεύοντας πως ο Τόμας θα επιστρέψει στην κατάσταση που ήταν στους Σέλτικς. Επίσης από την ανταλλαγή έχει πάρει το draft pick του πρώτου γύρου που ανήκε στους Νετς. Αυτό σημαίνει πως αν οι Νετς έχουν κακό ρεκόρ στο τέλος της σεζόν και τραβήξουν ένα από τα πρώτα νούμερα στην lottery, τότε οι Καβς θα έχουν ευκαιρία να βάλουν στις τάξεις του ένα κορυφαία prospects της επόμενης σεζόν!

Ο προπονητής των Καβς, Τάιρον Λου αναφέρει πως είναι εύκολο να συνεργαστείς με τον Άλτμαν, ενώ τονίζει πως είναι δύσκολο να μπεις στα παπούτσια του Γκρίφιν. Όμως παραδέχεται πως μπορείς να μιλήσεις για όλα με τον Άλτμαν και δεν πρόκειται να σου κλείσει ποτέ την πόρτα.

Ο Άλτμαν είναι παθιασμένος με τη δουλειά του: «Το cool μέρος της δουλειάς είναι πως πρέπει να γίνω ο ηγέτης που πάντα νόμιζα πως μπορώ να γίνω. Πρέπει να κρατήσω ενωμένη την ομάδα, την οικογένεια. Είναι το πιο συναρπαστικό κομμάτι της δουλειάς μου. Ήταν ένα όνειρο ζωής, αλλά πλέον πρέπει να συνεχίσω να κρατάω την ομάδα σε επιτυχημένη κατεύθυνση».

Θα ακούσει το πολυπόθητο «ναι» του ΛεΜπρόν;

Ένα ζεστό βράδυ στην Quicken Loans Arena ο Άλτμαν επέλεξε να κάνει πρόταση γάμου στην αγαπημένη του. Η απάντηση της ήταν φυσικά το «ναι» και πλέον ετοιμάζονται να παντρευούν τον Αύγουστο του 2018.

Αυτό το ναι ήταν πολύ σημαντικό για τη ζωή του. Ένα άλλο «ναι» όμως που ονειρεύεται να ακούσει από τον ΛεΜπρόν Τζέιμς θα είναι καθοριστικό για τη ζωή του Κλίβελαντ. Και θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την πορεία του Άλτμαν ως GM των Καβς. Αν μπορέσει να πείσει τον ΛεΜπρόν να μείνει, τότε θα έχει κάνει ένα τεράστιο βήμα να θεωρηθεί απόλυτα επιτυχημένη η θητεία του μέχρι εκείνη τη στιγμή, ασχέτως με το αν οι Καβς θα πάρουν τον φετινό τίτλο.

πηγή: ΕSPN

 

NBA Τελευταία Νέα