Κιντ για Αντετοκούνμπο: «Να μην βαρεθεί...»

Κιντ για Αντετοκούνμπο: «Να μην βαρεθεί...»

Νίκος Καρφής
Κιντ για Αντετοκούνμπο: «Να μην βαρεθεί...»

bet365

Ο Τζέισον Κιντ αποκάλυψε πως η συμβουλή που έχει δώσει στον Γιάννη Αντετοκούνμπο είναι να μην βαρεθεί όταν φτάσει στην κορυφή.

Συνέντευξη στο ΕSPN έδωσε ο Τζέισον Κιντ και μίλησε για τον ηγέτη των Μπακς, Γιάννη Αντετοκούνμπο, o οποίος τρελαίνει κόσμο με το φετινό ξεκίνημα του στο ΝΒΑ και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα φαβορί για το βραβείο του MVP.

Ο κόουτς του Μιλγουόκι αποκάλυψε τη συμβουλή που έχει δώσει στον «Greek Freak», ενώ τόνισε πως είναι συναρπαστικό να δουλεύεις με κάποιον σαν τον Έλληνα φόργουορντ.

Αναλυτικά η συνέντευξη

Πως είναι να προπονείς κάποιον με τόσο μεγάλο ταλέντο;

«Είναι συναρπαστικό το να δουλεύεις με κάποιον σαν τον Γιάννη που προπονείται τόσο σκληρά. Πρέπει να καταλάβεις το πόσο ικανός είναι και να το βοηθήσεις να φτάσει εκεί που μπορεί. Αυτό κάνει διασκεδαστική τη δουλειά μου».

Σου θυμίζει κάποιον παίκτη;

«Κοιτάζεις τον Μάτζικ, τον Γκαρνέτ. Ίσως ο Γιάννης τους θυμίζει. Μπορεί όμως και να είναι και ένας εντελώς ξεχωριστός παίκτης»

Υπάρχουν στιγμές που πιάνεις το κεφάλι σου μετά τον αγώνα, όταν παρακολουθείς σε video τα όσα κάνει στο παρκέ;

«Nαι. Σκέφτομαι από που ξεκίνησε και που έφτασε. Η υπομονή του, η δουλειά του και η πίστη του σε μας τον βοήθησε να φτάσει. Είναι φανταστικό να τον παρακολουθείς»

Πως είναι να τον μετατρέπεις από ποιοτικό παίκτη σε πρόσωπο της ομάδας, του franchise;

«Oι παίκτες θέλουν να κερδίζουν. Αν είσαι σε μια καλή ομάδα, πάντα πρέπει να προσέχεις και τους συμπαίκτες σου και ο Γιάννης κάνει καλή δουλεία σε αυτόν τον τομέα. Ο Γιάννης του χρειάζεται, κάτι που ισχύει και για την άλλη πλευρά. Έτσι χτίζονται οι σχέσεις»

Πως αντιμετωπίζεται από τους συμπαίκτες του

«Οι περισσότεροι τον είδαν να αναπτύσσεται και να δουλεύει. Είναι εύκολο να βρίσκονται γύρω του. Καταλαβαίνουν πόσο ταλαντούχος είναι. Δημιουργεί προβλήματα στις άλλες ομάδες, τραβάει την προσοχή πάνω του και έτσι είναι εύκολο για τους συμπαίκτες του να μείνουν ελεύθεροι και να τους βρει με την πάσα του».

Συζήτησες μαζί του πριν την έναρξη της σεζόν για την πιθανότητα να βγει MVP;

«Eίναι νωρίς ακόμα, αυτό του λέω συνέχεια. Σημασία δεν έχει πως θα αρχίσεις, αλλά πως θα τελειώσεις».

Οι παίκτες είχαν συνηθίσει να παίζουν 40 λεπτά στο παρελθόν και τώρα αυτό αλλάζει

«Πάμε προς τη λάθος κατεύθυνση, αφού όταν ο παίκτης παίζει παραπάνω χρόνο γίνεται καλύτερος αθλητής».

Όταν κοιτάζεις την καριέρα του Γιάννη, ως μελλοντικός Hall of Famer ποια είναι η συμβουλή που του δίνεις;

«Nα μην βαρεθεί»

Πως το αντιμετωπίζει κάποιος αυτό;

«Λίγοι άνθρωποι έφτασαν στην... κορυφή του βουνού και δεν βαρέθηκαν και ο Τζόρνταν είναι ένας από αυτούς. Ο καλύτερος όλων δεν βαριέται ποτέ. Όταν κλείσω την καριέρα μου, θα ήθελα να θυμάται αυτή τη συμβουλή. Να μην βαρεθεί όταν φτάσει στην κορυφή!»

 

NBA Τελευταία Νέα