Ο πιο υποτιμημένος παίκτης κάθε ομάδας του ΝΒΑ! (pics)

Νίκος Καρφής
Ο πιο υποτιμημένος παίκτης κάθε ομάδας του ΝΒΑ! (pics)

bet365

To gazzetta.gr μελέτησε όλα τα ρόστερ του ΝΒΑ και σας παρουσιάζει τον πιο υποτιμημένο παίκτη κάθε ομάδας.

Ευρωλίγκα, Ολυμπιακός – Μάλαγα, ώρα 21:00 (21+)

Πολλές φορές ένας παίκτης προσφέρει πολλά παραπάνω από αυτά που γίνονται ορατά από το... γυμνό μάτι, ενώ σε κάποιες άλλες περιπτώσεις ένας superstar συμπαίκτης τραβάει όλα τα φώτα πάνω του, κλέβοντας του τη δόξα.

Το gazzetta.gr θέλησε να ασχοληθεί με αυτούς τους τύπους που δίνουν σημαντική ώθηση στις ομάδες τους, αλλά δεν έχουν την αναγνώριση που τους αξίζει.

Πάμε να δούμε λοιπόν τον πιο υποτιμημένο παίκτη κάθε ομάδας του ΝΒΑ

Xοκς-Κεντ Mπέιζμορ

Οι Χοκς έχασαν μέσα σε ένα καλοκαίρι τους Τίμ Χάρνταγουεϊ, Πολ Μίλσαπ και Αλ Χόρφορντ, έτσι ο Κεντ Μπέιζμορ θα έχει την ευκαιρία να ανεβάσει κατακόρυφα το παιχνίδι του επιθετικά και να πάρει περισσότερες προσπάθειες.

Όλα τα φώτα θα πέφτουν πάνω σε Σρέντερ και «Μπέιζ». Ο φόργουορντ της Ατλάντα μπορεί να δράσει εκεί όπου όλοι δεν το περιμένουν. Είναι γρήγορος, δυνατός, αθλητικός, ενώ χαρακτηρίζεται ως σουτέρ ψυχολογίας. Αν ευστοχήσει στο πρώτο, μπορεί να ακολουθήσουν και τα επόμενα. Αναμένουμε ένα two-man show από την πλευρά των «γερακιών» και ο Μπέιζμορ είναι σχεδόν σίγουρο πως θα βελτιώσει τα στατιστικά του.

Νετς-ΝτεΜάρε Κάρολ

Μπορεί τα χρόνια να έχουν περάσει, όμως ο Κάρολ αποτελεί έναν από τους αμυντικούς του πρωταθλήματος που κανείς δεν θέλει να αντιμετωπίσει. Στους Ράπτορς άρχισε να χάνει τη θέση του βασικού με την έλευση του Πι Τζέι Τάκερ, όμως οι Νετς είναι πολύ χειρότερη ομάδα και δεν έχει πολλούς να ανταγωνιστεί. Θα είναι ο παίκτης-κλειδί στα αμυντικά σχέδια των Νετς, τα οποία υποχρεωτικά πρέπει να πετύχουν φέτος, αφού η ποιότητα του ρόστερ επιθετικά δεν συγκινεί και πολύ.

Σέλτικς-Mάρκους Σμαρτ

Εκπληκτικός περιφερειακός αμυντικός και πανέξυπνος τύπος. Πολλοί τον υποτιμούν, αφού το σουτ του δεν βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα. Όμως αν αναλάβει το μαρκάρισμα κάποιου, έχει τον τρόπο να τον εξαφανίσει. Το φετινό καλοκαίρι έχασε πολλά κιλά και πλέον με την αποχώρηση του Μπράντλεϊ, θα έχει όλο τον χώρο να δράσει στον αμυντικό τομέα, αφήνοντας τα… νήματα στην επίθεση σε Ίρβινγκ και Χόρφορντ.

Χόρνετς-Τζέρεμι Λαμπ

Οι Χόρνετς πάντα είχαν θέμα με το σκοράρισμα έξω από τη γραμμή του τρίποντου και πολλοί κατηγορούσαν τον Κλίφορντ για τον μικρό χρόνο συμμετοχής που έπαιρνε ο Λαμπ. Φονιάς από μακρινή απόσταση που δεν τον εμπιστεύονται πολύ λόγω της αδυναμίας του στην άμυνα. Πάντως δύσκολα βρίσκεις σουτέρ σαν αυτόν. Έχει κάνει αρκετά σπουδαία ματς σε Χόρνετς και Θάτνερ.

Μπουλς-Νίκολα Μίροτιτς

Όταν οι Μπουλς ήταν στα… ντουζένια τους (Ρόουζ, Νοά, Μπάτλερ) και έπαιζαν run n gun παιχνίδι, ένας παίκτης με την ικανότητα στο σουτ του Μίροτιτς θα έκανε θαύματα.

Πλεον όμως το Σικάγο δεν βρίσκεται στην ακμή, ξεκινά από φέτος το rebuilding με Νταν-Μάρκανεν-ΛαΒίν και ο Ισπανός μπορεί να λάμψει σε μια δύσκολη σεζόν για τους Μπουλς. Απλά θα πρέπει να ξεπεράσει το… ξύλο που έφαγε από τον Πόρτις.

Καβς-Τζέι Αρ Σμιθ

Αν κάποιος νομίζει πως ο Τόμπσον είναι υποτιμημένος (με τέτοιο συμβόλαιο που έχει δεν το νομίζω), τότε αδικεί τον Σμιθ. Ένα κακό παιδί του ΝΒΑ που πέρασε πολλά, όμως η ασφάλεια που προσφέρει από την γραμμή του τριπόντου είναι τόσο σημαντική. Ξέρει να προσαρμόζεται και μπορεί να γίνει… βδέλλα στον προσωπικό του αντίπαλο αν χρειαστεί. Είναι ψυχάρα και λατρεμένος παίκτης για τους φανατικούς παλιών ΝΒΑ2Κ.

Μάβερικς-Νέρλενς Νοέλ

Τα προβλήματα τραυματισμών και η αστάθεια στην απόδοση του τον κράτησαν πίσω. Όμως κανείς δεν παραγνωρίζει το γεγονός πως μιλάμε για ένα σπουδαίο αμυντικό. Ο Καρλάιλ δεν τον πιστεύει και πολύ, αφού δεν σκοπεύει να του δώσει φανέλα βασικού. Αν πάρει τις ευκαιρίες που αξίζει, μπορεί αποτελέσει σημείο αναφοράς για τους Μαβερίκς. Ένας ικανότατος rim protector.

Νάγκετς-Ουίλσον Τσάντλερ

Άλλος ένα παίκτης που αντιμετώπισε πολλά προβλήματα τραυματισμών, όπως πάντα στο παρκέ ήταν ένας από τους πιο παραγωγικούς παίκτες. Μπορεί να παίξει σαν σούτινγκ γκαρντ και σμολ φόργουορντ, αλλά και να μαρκάρει αυτές τις θέσεις λόγω του διαμετρήματος του. Καλός ριμπάουντερ, μεγάλο επιθετικό ρεπερτόριο. Για άλλη μια σεζόν θα είναι καταλύτης στην προσπάθεια των Νάγκετς να επιστρέψουν στα playoffs.

Πίστονς-Έιβερι Μπράντλεϊ

Ο ορισμός του υποτιμημένου παίκτη. Σημαντικός στην περσινή σπουδαία χρονιά των Σέλτικς και πλέον θα προσφέρει το ταλέντο του σε μια χειρότερη ομάδα όπως οι Πίστονς. Αμυντικό «τέρας» στην περιφέρεια, ταχύτατος, δεν φοβάται να βάλει τα χέρα του και τα πόδια του στη φωτιά για να πετύχει το σκοπό του. Στα θετικά το γεγονός πως παίζει σε τρεις θέσεις, όπως και μαρκάρει αυτές («1», «2», «3»).

Ουόριορς-Αντρε Ιγκουντάλα

Τι να πει κανείς για τον MVP τω τελικών του 2015! Έβαλε νερό στο κρασί του και από πρώτη επιλογή στην επίθεση των Σίξερς και των Νάγκετς, προσαρμόσθηκε σε έναν άλλο ρόλο στο Γκόλντεν Στέιτ που έρχεται από τον πάγκο και προσφέρει όλα όσα οι φημισμένοι συμπαίκτες του δεν μπορούν να δώσουν. Πλέον έχει βελτιώσει και το τρίποντο του, ενώ αν έχει κέφια πατάει δυνατά και… απογειώνεται. Πασάρει, σκοράρει, παίζει άμυνα και γενικά κάνει τα πάντα. Απίστευτα χρήσιμος για τους πρωταθλητές.

Ρόκετς-Κλιντ Καπελα

Το ύψος του τον βοηθάει να τελειώνει με μεγάλη ευκολία τα alley oop, ενώ του δίνει την δυνατότητα για αρκετά εντυπωσιακά μπλοκ. Μπορεί τα.. φώτα να πέφτουν σε Χάρντεν και Πολ, όμως ο Ελβετός είναι ο σημαντικός τύπος που προστατεύει τη ρακέτα της ομάδας του. Φέτος είναι σίγουρο πως θα βελτιώσει τα νούμερα του στο σκοράρισμα. Οι λόμπες των CP3 και Μούσια θα είναι αμέτρητες.

Πέισερς-Ντάρεν Κόλισον

Χρονιά δύσκολη για τους ανανεωμένους Πέισερς, οι οποίοι μετά από χρόνια δεν θα έχουν τον Τζορτζ. Ο Κόλισον ποτέ δεν δικαιολόγησε τις προσδοκίες, όμως πάντα έδινε πολλές λύσεις στις ομάδες του. Πέρυσι δεν έπεισε στους Κινγκς, όμως φέτος θα έρχεται από τον πάγκο στους Πέισερς και δεν θα έχει τόσες αυξημένες αρμοδιότητες. Απαλλαγμένος από το άγχος που του δίνει η φανέλα του βασικού, μπορεί να είναι καταλυτικός.

Κλίπερς-Λου Ουίλιαμς

Χαρισματικός σκόρερ, «καθηγητής» της ντρίμπλας που ξέρει να παίρνει έξυπνά φάουλ σε προσπάθεια του για τρεις πόντους. Φέτος θα είναι η αλλαγή του Τεόντοσιτς και αναμένεται να πάρει φωτιά, πυροβολώντας ασταμάτητα από μακριά. Ο «Sweet Lou» είναι μια πολύτιμη μονάδα για τον Ντοκ Ρίβερς.

Λέικερς-Λάρι Νανς

Προσπερνάμε φυσικά τους Μπολ, Ίνγκραμ, Κλάρκσον, Κούζμα και θα ασχοληθούμε με τον αδικημένο Λάρι Νανς, ο οποίο είναι ένας από τους κορυφαίους dunkers του ΝΒΑ. Κάθε χρόνο βελτιώνεται στην άμυνα, μαζεύει ριμπάουντ και βάζει το κερασάκι με τα εντυπωσιακά καρφώματα του. Μπορεί να προσφέρει πολλά στη νέα εποχή των Λέικερς.

Γκρίζλις-Μάικ Κόνλεϊ

Αμείβεται σαν βασιλιάς, όμως αν αφήσει κάποιο το κομμάτι αυτό και σταθεί στο πόσο δημοσιότητα παίρνει από τους ανθρώπους της λίγκας, τότε σίγουρα αδικείται. Ίσως ο πιο αδικημένος παίκτης της λίγκας. Μιας λίγκας που έχει πολλούς σπουδαίους ποιντ γκαρντ και αυτό ίσως τον κάνει… αόρατο. Χωρίς αυτόν οι Γκρίζλις δεν θα ήταν κάθε χρόνο στα playoffs.

Xιτ-Τάιλερ Τζόνσον

Δυσκολεύεται να κρατηθεί υγιής, όμως προσφέρει πολλά στο παιχνίδι των Χιτ όταν αγωνίζεται. Ξέρει πότε να πατήσει γκάζι και πότε να κατεβάσει τον ρυθμό. Το περιβάλλον στους Χιτ μπορεί ν τον βοηθήσει να έχει μια σταθερή σεζόν. Ο Σποέλστρα έχει μείνει πολλά χρόνια στην ομάδα και ξέρει καλά τι πρέπει να κάνει για να έρθουν οι επιτυχίες

Τίμπεργουλβς-Γκόργκι Ντιένγκ

Κάνει τα μικρά πραγματάκια σε επίθεση και άμυνα, επιτρέποντας στον ταλαντούχο Τάουνς να κάνει… παπάδες στο παρκέ. Λογικά θα έρχεται από τον πάγκο λόγω της αδυναμίας του Θίμποντο στον Ταζ Γκίμπσον, αλλά θα δίνει ποιότητα στην second unit των λύκων. Το σουτ από μέση απόσταση είναι ένα από τα θετικά του στοιχεία.

Μπακς- Μάθιου Ντελαεντόβα

Ήδη έδειξε πόσο χρήσιμος είναι με το καθοριστικό του σουτ κόντρα στους Σέλτικς μετά από πάσα του Αντετοκούνμπο. Βάζει πάντα το σώμα του στην.. φωτιά και τρελαίνει τους αντιπάλους με την εκνευριστική άμυνα που παίζει (ρωτήστε τον Στεφ Κάρι). Δεν έχει πλέον πολλές αρμοδιότητες με τους Αντετοκούνμπο και Μπρόγκντον να αναλαμβάνουν να κατεβάσουν τις περισσότερες μπάλες, όμως η άμυνα του τον κάνει απαραίτητο.

Πέλικανς-Τονι Άλεν

Τόσα χρόνια βγάζει το ψωμί του, παίζοντας φανταστική άμυνα στους αντιπάλους του. Ένας από τους καλύτερους lockdown defenders στην ιστορία του ΝΒΑ που μπορεί να σκοράρει με ευκολία στο άλλο μισό. Η τριάδα Ροντο-Άλεν-Ντέιβις σίγουρα θα κάνει… όργια στην άμυνα.

Νικς-Μιντάουγκας Κουζμίνσκας

Πέρυσι έκανε τίμια σεζόν, αλλά φέτος θα βρίσκεται στη… σκιά των Πορζίνγκις, Ντιλίκινα και Ερνανγκόμεθ. Είναι αγωνιστής όμως και μπορεί να κάνει τους πάντες να ασχοληθούν με το όνομα του. Χωρίς τον Καρμέλο θα πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχης στη θέης του σμολ φόργουορντ.

Θάντερ-Αντρέ Ρόμπερσον

Ας αφήσουμε την επίθεση, ας ξεχάσουμε τα airballs στις βολές. Ο Ρόμπερσον αποτελεί έναν εκ των κορυφαίων αμυντικών της λίγκας, ενώ φημίζεται για το τρίποντο του από την γωνιά (μόνο). Με τρεις χαρισματικούς σκόρερ όπως οι Μέλο, Ουέστμπρουκ και Τζορτζ, ο Αντρέ θα χαρίσει την ισορροπία που χρειάζεται η ομάδα στην άμυνα.

Mάτζικ-Εβάν Φουρνιέ

Οι Μάτζικ δεν διανύουν την καλύτερη περίοδο της ιστορίας τους, αφού απέτυχαν να διαλάξουν καλά draft picks (Χεζόνια, Πέιτον), ενώ ο Γκόρντον ακόμα είναι στάσιμος. Ο Φουρνιέ έιναι ο πιο ταλαντούχος παίκτης επιθετικά με εξαιρετικό τρίποντο. Θα βρει την ασίστ για να κάνει μάγκες τις συμπαίκτες του όταν τον κλείσουν και γενικότερα ίσως αποτελεί την μοναδική αχτίδα φωτός για τους… προβληματικούς Μάτζικ.

Σίξερς-Ρόμπερτ Κόβινγκτον

Κάνει τα πάντα και συμφέρει, ενώ δεν φοβάται να πάρει την ευθύνη όταν η μπάλα καίει. Σε ένα ρόστερ γεμάτο νιάτα και ταλέντο, ο Κόβινγκτόν κρατάει τους υπολοίπους ενωμένους. Καλός αμυντικός που μαρκάρει 3 διαφορετικές θέσεις και αξιόπιστος σουτέρ τριών πόντων. Εργαλείο στα χέρια του Μπρετ Μπράουν.

Σανς-Τάιλερ Γιούλις

Θα βρίσκεται στην… σκιά του Μπλέντσο, αλλά μας απέδειξε πως μπορεί να παίξει ρόλο στους Σανς. Όταν έχεις στην ομάδα σου τους Μπούκερ, Κρις και Τζος Τζάκσον είναι δύσκολα να σε προσέξει κάποιος. Πάντως οι Σανς τον πιστεύουν και σίγουρα θα πάρει ευκαιρίες, γεμίζοντας τα παπούτσια του Μπλέντσο.

Μπλέιζερς-Αλ Φαρούκ Αμίνου

Υποτιμημένος, αφού προσφέρει πολλά στην άμυνα, τα οποία δεν καταλαβαίνει εύκολα κανείς αν δεν τον παρακολουθήσει. Θα δώσει και τα ποντάκια του με καρφώματα. Η αθλητικότητα, η δύναμη του και το wingspan του κάνουν τους αντίπαλους του να βλέπουν εφιάλτες. Θα προσπαθήσει για άλλη μια σεζόν να δινει την ψυχή του στην άμυνα, με σκοπό οι… φονιάδες ΜακΚόλουμ και Λίλαρντ να κάνουν τα δικά τους στην επίθεση.

Σπερς-Ντάνι Γκριν

Σουτέρ που δεν πρέπει να αφήσεις ελεύθερο ούτε κλάσμα του δευτερολέπτου. Δουλέυει σκληρά για να επιβιώσει σε μια πεντάδα που έχει τον παίκτη-ορχήστρα Καουάι Λέοναρντ και τους σπουδαίους Πάρκερ, Τζινόμπιλι και Όλντριτζ. Μαζί με τον «Klaw» συνθέτουν ένα θανατηφόρο αμυντικό δίδυμο.

Κινγκς- Ουίλι Κόλεϊ-Στάιν

Έχει να ανταγωνιστεί τους Κουφό και Παπαγιάννη, όμως η αλήθεια είναι πως αμυντικά βρίσκεται πιο μπροστά από τους δύο Έλληνς σέντερ. Στην επίθεση είναι άγουρος, όμως φέτος, με τους Κινγκς να μην έχουν πολλές ελπίδες για κάτι καλό, θα πάρει τις ευκαιρίες του.

Ράπτορς- Σι Τζέι Μάιλς

Φοβερός σουτέρ τριών πόντων, ο οποίος θα συνθέσει ένα ενδιαφέρον τρίο στην επίθεση με τους Λάουρι και ΝτεΡόζαν. Στερείται ταχύτητας, όμως η αξιοπιστία που προσφέρει από μακριά θα είναι καταλυτική για τους Καναδούς. Έλειπε πολύ ένας παίκτης με τα χαρακτηριστικά του από τους Ράπτορς. Οι ειδικοί του ΝΒΑ τον υποτιμούν πολύ, αλλά ο Μάιλς δίνει απαντήσεις.

Τζαζ-Ρόντνεϊ Χουντ

Έχει χτυπηθεί από πολλούς τραυματισμούς, ενώ στη Γιούτα μέχρι τώρα δεν είχε το χώρο που χρειαζόταν για να αποδείξει την αξία του. Πλέον οι Τζαζ έχουν μόνο τον Γκομπέρ, καθώς ο Χέιγουορντ (κουράγιο μάγκα, να είσαι δυνατός) πήγε στους Σέλτικς. Ο Χουντ είναι ένας πολύ καλός σκόρερ και φέτος μπορεί να ζήσει επιτέλους την breakout season.

Oυίζαρντς-Ότο Πόρτερ

Οι Ουίζαρντς τον εμπιστεύονται και θέλουν να τον κρατήσουν στο ρόστερ τους για πολλά χρόνια ακόμα, κάτι που φάνηκε από τις ενέργειες τους αυτό το καλοκαίρι. Πλέον είναι η τρίτη επιλογή στην επίθεση πίσω από Ουόλ και Μπιλ, ενώ σουτάρει με εξαιρετικά ποσοστά στα τρίποντα. Του λείπει η αθλητικότητα, όμως αν βελτιώσει και άλλο το σουτ του θα ανήκει στους κορυφαίους του είδους

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα