Η επίδραση των Ευρωπαίων rookies στις ομάδες τους! (pics)

Νίκος Καρφής
Η επίδραση των Ευρωπαίων rookies στις ομάδες τους! (pics)

bet365

Το gazzetta.gr άνοιξε τον φάκελο 8 εφετινών Ευρωπαίων rookies και βλέπει τις ευκαιρίες τους για καθιέρωση στις ομάδες τους, αλλά και το impact που θα έχουν στο παιχνίδι αυτών.

Η έναρξη της regular season πλησιάζει επικίνδυνα και το gazzetta.gr εξετάζει 8 περιπτώσεις Ευρωπαίων rookies που θα μας απασχολήσουν φέτος.

Μοναδική προσφορά-έκπληξη σε περιμένει, ποντάροντας στο Ιντερ – Μίλαν. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

Θα προσπαθήσουμε να μαντέψουμε την επίδραση που θα έχουν στο παιχνίδι της ομάδας τους, αλλά και τις πιθανότητες να καθιερωθούν στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη.

Τάιλερ Ντόρσεϊ (Ελλάδα)

Xoκς/Σούτινγκ γκαρντ

Ο Ελληνοαμερικανός γκαρντ βρίσκεται σε μια ομάδα που κατά γενική ομολογία θα αποτελεί μία από τις χειρότερες του ΝΒΑ τη σεζόν που μας έρχεται. Στα 5 παιχνίδια που έχει αγωνιστεί δεν έχει πάρει αρκετό χρόνο συμμετοχής, αφού τα περισσότερα λεπτά που έμεινε στο παρκέ είναι τα 23 απέναντι στο Ντιτρόιτ. Η αλήθεια είναι πως δεν έχει εντυπωσιάσει σε κάποιο παιχνίδι με το σκοράρισμα του, έχοντας ως καλύτερη επίδοση τους 9 πόντους που πέτυχε κόντρα στο Κλίβελαντ. O Tάιλερ έχει μέσο όρο 4 πόντους και σουτάρει με 33.3% στα τρίποντα. Αν σκεφτεί κανείς πως στη θέση «2» στους Χοκς μπορούν να παίξουν οι Μπελινέλι, Μπέμπρι, Ντιλέινι και Μπέιζμορ, τότε η αποστολή του Ντόρσεϊ θα είναι τρομερά δύσκολη.

Ντάνιελ Τάις (Γερμανία)

Σέλτικς/Πάουερ φόργουορντ και Σέντερ

Οι Σέλτικς έχουν κάνει βήματα προόδου τα προηγούμενα χρόνια και φέτος ο στόχος είναι να ρίξουν από την κορυφή της Ανατολής τους Καβς για να προκριθούν στους τελικούς του ΝΒΑ και να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα. Παρόλα αυτά οι θέσεις των ψηλών δεν είναι το δυνατό τους σημείο όσον αφορά τις εναλλακτικές επιλογές πίσω από τα βασικά γρανάζια Χόρφορντ και Μόρις. Ο μόνος ψηλός εκτός του Τάις είναι ο Άρον Μπέινς. Αυτό σημαίνει πως ο Γερμανός σίγουρα θα βρει τις ευκαιρίες του κατά τη διάρκεια της σεζόν και θα εξαρτηθεί από αυτόν αν θα τις εκμεταλλευτεί. Μέχρι τώρα στα 4 ματς που έχει παίξει στην preseason έχει 4.8 πόντους και 6 ριμπάουντ, φανερώνοντας έτσι μια έφεση στο να μαζεύει «σκουπίδια». Αν υπάρξει τραυματισμός ενός εκ των δύο βασικών ψηλών τότε, ο Τάις θα κληθεί να πατήσει πολύ περισσότερο παρκέ από αυτό που αναμενόταν.

Λάουρι Μάρκανεν (Φινλανδία)

Μπουλς/Πάουερ Φόργουορντ

Eίναι το μεγάλο στοίχημα των Μπουλς σε μια χρονιά που θέλουν να αναγεννηθούν από τις στάχτες τους μετά την αποχώρηση των Μπάτλερ και Ουέιντ. Λίγοι δίνουν πιθανότητες στο Σικάγο να κάνει κάτι καλό. Οι ταύροι στηρίζουν πολλά πλέον στην τριάδα Νταν-Μάρκανεν-ΛαΒίν. Ο Φινλανδός επιλέχθηκε στο draft, αφού οι Μπουλς βλέπουν πολλά ελπιδοφόρα στοιχεία σε αυτόν. Στο Eurobasket έκανε… παπάδες σε ορισμένα ματς και άφησε υποσχέσεις για το μέλλον. Αρκετοί ειδήμονες του ΝΒΑ ήδη τον συγκρίνουν με τον Ντιρκ Νοβίτσκι. Ο ανταγωνισμός στις θέσεις του σμολ φόργουορντ δεν θα είναι πολύ υψηλός, καθώς οι Πόρτις και Μίροτιτς δεν μπορούν να τον κάνουν να σταματήσει να ονειρεύεται. Ο Φινλανδός μπορεί να σκοράρει από μακριά, από μέση απόσταση και να κάνει όμορφες κινήσεις στο post. Ένα επιθετικό ρεπερτόριο που κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει. Είναι σχεδόν σίγουρο πως θα κάνε καριέρα στο ΝΒΑ. Στην preseason έχει αγωνιστεί σε 4 ματς, πετυχαίνοντας 11.7 πόντους ανά αγώνα με 38.9 στα τρίποντα, ενώ κατεβάζει 5 ριμπάουντ.

Φρανκ Ντιλίκινα (Γαλλία)

Νικς/Πόιντ γκαρντ

Oι Νικς τον διάλεξαν στο Νο.8, δείχνοντας πόσο τον πιστεύουν. Η Νέα Υόρκη βρίσκεται σε διαδικασία rebuild μετά την μετακόμιση του Καρμέλο στην Οκλαχόμα. O Γάλλος δεν έχει να ανταγωνιστεί το τεράστιο όνομα στην θέση του πόιντ γκαρντ, αφού οι Μπέικερ, Σέσιονς και ο βετεράνος Τζακ δεν προκαλούν τρόμο. Είναι στο χέρι του να κερδίσει σιγά-σιγά τη θέση του βασικού στην ομάδα και οι Νικς σίγουρα θα του δώσουν τον χρόνο που χρειάζεται για να καταθέσει στο παρκέ τα διαπιστευτήρια του. Στο μοναδικό ματς που έπαιξε στην preseason είχε 5 πόντους και 3 ασίστ. Mπορεί να παίξει ρόλο μέσα στη σεζόν για την Νέα Υόρκη.

OG Ανουνόμπι (Μεγάλη Βρετανία)

Ράπτορς/Σμολ φόργουορντ

Είναι το Νο. 23 του φετινού draft. Oι Ράπτορς θα παλέψουν για άλλη μια σεζόν για πλεονέκτημα έδρας στα playoffs της Ανατολής, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν θα υπάρχει χώρος για να δείξει ο Ονουνόμπι το ταλέντο του. Στη θέση «3» μετά τη φυγή του ΝτεΜάρε Κάρολ, υπάρχει μόνο ο Σι Τζέι Μάιλς και υπό προϋποθέσεις ο Νόρμαν Πάουελ. Έτσι ο Ανουνόμπι να δουλέψει σωστά, θα πάρει τις ευκαιρίες του από τον Κέισι. Μέχρι στιγμής στην preseason έχει 7 πόντους, 2 ασίστ και 1.5 ριμπάουντ σε 18 λεπτά ανά αγώνα. Συνολικά έχει αγωνιστεί σε 2 ματς.

Mπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς (Σερβία)

Κινγκς/Σούτινγκ γκαρντ

Στην Ευρώπη έκανε σπουδαία πράγματα με τη φανέλα της Φενέρμπαχτσε και αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης πέρυσι. Σπουδαίος σκόρερ που σίγουρα η ποιότητα του είναι για το υψηλότερο επίπεδο δηλαδή για το ΝΒΑ. Οι Κινγκς του Ντίβατς και του Στογιάκοβιτς τον πιστεύουν πολύ και θα του δώσουν πολλές ευκαιρίες. »Ο «Μπόγκι» δεν θα έχει εύκολο έργο για να κερδίσει τη θέση του βασικού σούτινγκ γκαρντ, αφού θα παλέψει με τον πολλά υποσχόμενο Μπαντi Χιλντ. Επίσης στη θέση «2» μπορούν να παίξουν ο rookie Ντε Άαρον Φοξ και ο Γκάρετ Τεμπλ. Όπως γίνεται αντιληπτό ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. Πάντως η λέξη playoffs για τους «βασιλιάδες» αυτή τη στιγμή θεωρείται απαγορευμένη, αφού το επίπεδο των δυτικών ομάδων είναι πολύ υψηλό. Ο Σέρβος αγωνίστηκε σε 4 ματς της preseason, μετρώντας 6.5 πόντους με 44.4 % τρίποντα, 1.5 ασίστ και 1.5 ριμπάουντ σε 20 λεπτά συμμετοχής.

Μίλος Τεόντοσιτς (Σερβία)

Κλίπερς/Πόιντ γκαρντ

Ένας από τους πιο εγκεφαλικούς γκαρντ της Ευρώπης τα τελευταία χρόνια που φέτος έκανε το μεγάλο βήμα στο ΝΒΑ. Μάστορας στις πάσες και χαρισμάτικος όσον αναφορά τον τρόπο που διαβάζει και οργανώνει το παιχνίδι της ομάδας του. Οι Κλίπερς μπορεί να έχασαν τον Κρις Πολ, όμως δεν πρόκειται να χάσουν τον τίτλο «lob city» και ο Σέρβος θα φροντίσει για αυτό. Ταιριάζει απόλυτα στη θεαματικό σύνολο του Ντοκ Ρίβερς και αποτελεί τον ιδανικό άνθρωπο που θα ταϊσει τους ψηλούς Γκρίφιν και Τζόρνταν, ενώ καλό θα είναι να ετοιμαστούμε από τώρα για αμέτρητα alley oops. Εκπληκτικός playmaker o Μίλος, σπουδαίοι dunkers οι Γκρίφιν και Τζόρνταν, άρα δεν θα είναι δύσκολο να δέσει το γλυκό. Ο Τεόντοσιτς προορίζεται για βασικός πόιντ γκαρντ, άρα δεν θα έχει θέματα να κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή του όπως οι άλλοι του άρθρου. O πρώην πρωταθλητής Ευρώπης με την ΤΣΣΚΑ μετρά 4 συμμετοχές στην preseason, έχοντας 6.8 πόντους με 42% τρίποντα και 5.5 ασίστ σε 25 λεπτά μέσο όρο.

Τσεντί Οσμάν (Τουρκία)

Καβαλίερς/Σμολ φόργουορντ

Ο Τούρκος βρίσκεται σε μια ομάδα που για άλλη μια σεζόν έχει ως στόχο το πρωτάθλημα, άρα οι απαιτήσεις θα είναι πολλές. Στη θέση του μπορούν να παίξουν οι ΛεΜπρόν, Κράουντερ, Σάμπερτ και Τζεφ Γκριν, άρα ο ίδιος θα έχει ένα βουνό να ανέβει. Δύσκολα τα πράγματα για τον πρώην παίκτη της Εφές. Στην preseason παίζει 18.5 λεπτά ανά αγώνα, σκοράρει 4 πόντους, μαζεύει 3.3 ριμπάουντ και μοιράζει 2.3 ασίστ.

*Οι Ντόρσεϊ, Μάρκανεν και Ανουνόμπι μπορεί να μην πήγαν στο ΝΒΑ από την Ευρώπη, αλλά από κολέγια, όμως μπήκαν στη λίστα λόγω εθνικότητας.

 

NBA Τελευταία Νέα