Ο «χάρτης» του ΝΒΑ με παίκτες στις γενέτειρες τους! (pics)

Νίκος Καρφής
Ο «χάρτης» του ΝΒΑ με παίκτες στις γενέτειρες τους! (pics)

bet365

Το gazzetta.gr έφτιαξε τις πεντάδες των ομάδων του ΝΒΑ, με βάση τη γενέτειρα του κάθε παίκτη και σας τις παρουσιάζει. Οι δύο κορυφαίες είναι… τρομακτικές!

Bwin Sports App – Εύχρηστη εφαρμογή για iphone και Android κινητά. (21+)!

Tι θα συνέβαινε αν δεν υπήρχε το draft και οι παίκτες του ΝΒΑ, έπαιζαν στις ομάδες της πόλης των παιδικών τους χρόνων ή της γενέτειρας τους;

Το gazzetta.gr τοποθέτησε τους παίκτες στις ομάδες των πόλεων που γεννήθηκαν ή μεγάλωσαν και μετράει αντίστροφα, για να φτάσει στην κορυφαία πεντάδα της λίγκας σε μια τέτοια περίπτωση.

Στο αφιέρωμα δεν θα συναντήσουμε Νάγκετς, Θάντερ, Σπερς, Τζαζ, Κινγκς γιατί με βάση τον τόπο γέννησης των εν ενεργεία NBAers, δεν γινόταν να συμπληρωθεί καν πεντάδα, για πόλεις όπως το Ντένβερ, η Οκλαχόμα, το Σαν Αντόνιο, το Σολτ Λέϊκ Σίτι και το Σακραμέντο.

23. Μινεάπολις (Μινεσότα)

Πεντάδα: Tάιους Τζόουνς, Άλαν Άντερσον, Κρις Χάμφρις, Τζον Λούερ, Κόουλ Άλντριτς

Στη Μινεσότα θα προτιμούσαν να κρατήσουν την τωρινή τους ομάδα με την... φονική τριπλέτα Τάουνς-Μπάτλερ-Ούιγκινς, αφού η παραπάνω πεντάδα πολύ δύσκολα θα μπορούσε να γλιτώσει από τις τελευταίες θέσεις της κατάταξης. Μια ομάδα που στερείται ταλέντου και σίγουρα δεν θα εντυπωσίαζε κανέναν αν πατούσε το παρκέ.

22. Φίνιξ

Πεντάδα: Mπράις Κότον, Τζέριντ Μπέιλες, Ρίτσαρντ Τζέφερσον, Τσάνινγκ Φράι, Άλαν Ουίλιαμς

Οι Σανς θα πρέπει να ευχαριστήσουν τον Θεό που έχουν στις τάξεις τους, τους Ντέβιν Μπούκερ-Έρικ Μπλέντσο και όχι αυτήν την σύνθεση. Αν έχει τον Μπέιλες για πιο συνεπή σκόρερ, τότε το πρόβλημα θα είναι τεράστιο. Με ψηλούς τους Φράι και Ουίλιαμς ξεχνάς την άμυνα στο post, ενώ το μόνο θετικό στοιχείο είναι ο έμπειρος Τζέφερσον, ο οποίος όμως οδεύει για την απόσυρση από την ενεργό δράση.

21. Βοστώνη

Πεντάδα: Mάικλ Κάρτερ-Ουίλιαμς, Σαμπάζ Ναπίερ, Pat Caughnaton, Νοά Βόνλε, Νέρλενς Νοέλ

Οι Σέλτικς είναι πολύ φιλόδοξοι φέτος με τον Κάιρι Ίρβινγκ, όμως σκεφτείτε την παραπάνω πεντάδα. Οι Κάρτερ-Ουίλιαμς και Ναπίερ είναι ένα τίμιο δίδυμο στα γκαρντ, όμως σίγουρα έχουν ταβάνι. Κατά τα άλλα υπάρχει και ο Νοέλ που σίγουρα δεν θα μπορέσει να παίξει για πάνω από 20 ματς μέσα στη σεζόν λόγω τραυματισμών. Άρα οι Σέλτικς θα τα έβρισκαν σκούρα.

20. Μιλγουόκι

Πεντάδα: Nτέβιν Χάρις, Ουέσλεϊ Μάθιους, Σαμ Ντέκερ, Μάικ Ντανλίβι, Στιβ Νόβακ

Ας μείνουμε στον εκπληκτικό Γιάννη Αντετοκούνμπο και ας ξεχάσουμε αυτήν την πειραματική πεντάδα που μπορεί να παίξει μόνο small ball και αυτό με μεγάλη προσπάθεια. Σκεφτέιτε πως οι Νόβακ και Ντανλίβι θα σουτάρουν συνεχώς απ’ έξω, άρα ξεχάστε τα καλάθια μέσα στο ζωγραφιστό. Έχει ελπίδες ένα τέτοιο εγχείρημα; Σίγουρα όχι. Ο Μάθιους θα προσπαθήσει να δώσει κάποιος πόντους, αλλά δεν θα είναι αρκετοί.

19. Πόρτλαντ

Πεντάδα: Tζέραμι Γκραντ, Ρόνι Μπρούερ, Τέρενς Ρος, Κάιλ Σίνγκλερ, Τέρενς Τζόουνς

Αν εξαιρέσεις τους Ρος και Τζόουνς που άρχισαν με υψηλές προσδοκίες την καριέρα τους, αλλά πλέον είναι στάσιμοι, οι υπόλοιποι δεν μπορούν να ανεβάσουν την ποιότητα της ομάδας. Ένα μέτριο σύνολο που θα δυσκολευόταν πολύ να πάει ψηλά το σκορ σε κάποιο παιχνίδι.

18. Ορλάντο

Πεντάδα: Βινς Κάρτερ, Τζάρελ Έντι, Τσάντλερ Πάρσονς, Μορίς Σπέιτς, Λάρι Σάντερς

Με «1» τον Κάρτερ δεν μπορείς να ελπίζεις σε πολλά. Ο Vinsanity θα είναι λογικά ένας μελλοντικός hall of famer, ενώ δεν υπάρχει αμφιβολία πως συγκαταλέγεται στους κορυφαίους dunkers όλων των εποχών (αν όχι ο κορυφαίος). Όμως όταν ο 40χρονος Βινς είναι ο καλύτερος παίκτης της πεντάδας σου έχεις θέματα. Για τον Πάρσονς που εδώ και καιρό είναι στα… πιτς, δεν χρειάζεται να πεις κάτι.

17. Μέμφις

Πεντάδα: Kάμερον Πέιν, Λου Ουίλιαμς, Ρέντικ, Κόρι Μπρούερ, Μπράνταν Ράιτ

Όταν έχεις τον Μαρκ Γκασόλ δεν μπορεί να σου... πει κάτι ο Μπρούερ με τον Ράιτ. Η παραπάνω πεντάδα θα ήταν απειλητική πίσω από τη γραμμή του τριπόντου με τους Ουίλιαμς και Ρέντικ, αλλά στη γραμμή των ψηλών τα προβλήματα θα ήταν τεράστια.

16. Μαϊάμι

Πεντάδα: Mπράντον Νάιτ, Τζόρνταν Κλάρκσον, Τιμ Χάρνταγουεϊ, Τρέβορ Αρίζα, Γιουντόνις Χάσλεμ

Παιχνίδι στο post ανύπαρκτο. Ο Χάσλεμ μπορεί να σουτάρει μόνο από τα 5 μέτρα. Οι φιλόδοξοι Κλάρκσον και Χάρνταγουεϊ θα προσφέρουν κάποια πράγματα στην επίθεση, ενώ ο Αρίζα είναι πάντα πολύτιμος με τις τρίποντες… βόμβες του.

15. Φιλαδέλφεια

Πεντάδα: Kάιλ Λάουρι, Χόλις-Τζέφερσον, Ταϊρίκ Έβανς, Μαρκίφ Μόρις, Μάρκους Μόρις

Μια πεντάδα που μπορούσε να πάρει την 8η θέση της Ανατολής και να μπει στα playoffs. Ο Λάουρι θα έδινε ποιότητα στην ομάδα στη θέση του πόιντ γκαρντ, ενώ θα υπήρχε ομοιογένεια στο «ζωγραφιστό» με την συνύπαρξη των δίδυμων αδερφών Μόρις. Στο «3» ο Έβανς θα ταλαιπωρούσε με τα drive του.

14. Νέα Ορλεάνη

Πεντάδα: Dj Όγκουστιν, Έλφριντ Πέιτον, Κέλι Ούμπρε τζούνιορ, Θαντέους Γιανγκ, Πολ Μίλσαπ

Στους ψηλούς δεσπόζει ο Πολ Μίλσαπ, ο οποίος πλέον είναι all star παίκτης και ένας εκ των πιο ποιοτικών ψηλών της λίγκας. Μαζί με τον Γιανγκ μπορούν να προσφέρουν ουσία στο… ζωγραφιστό, ενώ ο Ούμπρε θα είναι η... φρεσκάδα σε άμυνα και επίθεση. Τέλος ο Όγκουστιν θα προσθέσει σίγουρα πόντους με το εξωτερικό του σουτ.

13. Τορόντο

Πεντάδα: Kόρι Τζόζεφ, Νικ Στάουσκας, Άντριου Ουίγκινς, Κέλι Ολίνικ, Τρίσταν Τόμπσον

Η τωρινή τριάδα Λάουρι-ΝτεΡόζαν-Βαλανσιούνας είναι σίγουρα καλύτερη από τους Τζόζεφ, Ουίγκινς και Τόμπσον. Παρόλα αυτά η παραπάνω ομάδα θα μπορούσε να πάρει μια θέση στα playoffs. O Τζόζεφ βελτιώνεται συνεχώς όσο περνούν τα χρόνια, ενώ ο Ουίγκινς έχει μετατραπεί σε ικανότατο σκόρερ. Όσο για τον τρίτο Καναδό της παρέας, τον Τόμπσον θα κυριαρχήσει στη ρακέτα με την ικανότητα στα ριμπάουντ.

12. Όκλαντ (Γκόλντεν Στέϊτ)

Πεντάδα: Nτάμιαν Λίλαρντ, Τζέρεμι Λιν, Πολ Πιρς, Ματ Μπαρνς, Άαρον Γκόρντον

Δεν θα κάνουμε σύγκριση με την κανονική πυραυλοκίνητη πεντάδα (εξαιρείται ο Πατσούλια). Όμως κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει τον «φονιά» Λίλαρντ, αλλά και τους φιλόδοξους Λιν και Γκόρντον. Στο θέμα του Πιρς έγινε μια παρασπονδία (έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση), αφού έπρεπε να συμπληρωθεί με κάποιο τρόπο η πεντάδα. Το γεγονός πως θα υπάρχουν οι «Dame» και «Truth» θα φοβίζει τους αντιπάλους, όταν το ματς είναι αμφίρροπο και κρίνεται η έκβαση του στο τελευταίο λεπτό. Και οι δύο είναι clutch.

11. Xιούστον

Πεντάδα: Τζίμι Μπάτλερ, Τζέραλντ Γκριν, Τζάστις Ουίνσλοου, Κέντρικ Πέρκινς, ΝτεΆντρε Τζόρνταν

Ρίσκο η τοποθέτηση του Μπάτλερ στη θέση του πόιντ γκαρντ, όμως αλλιώς δεν γινόταν. Ο Jimmy Buckets θα είναι ο ηγέτης αυτής της ομάδας, η οποία θα είναι εντυπωσιακή και θα προσφέρει εντυπωσιακά καρφώματα στον κόσμο της κατά τη διάρκεια των αγώνων. Οι Τζόρνταν, Γκριν και Ουίνσλοου είναι εγγύηση για αυτό, ενώ ο νυν ψηλός των Κλίπερς μαζί με τον παίκτη των Τίμπεργουλβς θα παίζουν τον ρόλο και των αμυντικών «εξολοθρευτών».

10. Ντιτρόιτ

Πεντάδα: Τάιλερ Γιούλις, Ντέβιν Μπούκερ, Ουίλσον Τσάντλερ, Ντρέιμοντ Γκριν, Τζαβέιλ ΜακΓκι.

Με τέτοια σύνθεση το Ντιτρόιτ θα είχε κάποιες πιθανότητες να μπει στα playoffs. Όταν έχει στην πεντάδα σου τον καλύτερο αμυντικό του ΝΒΑ και ένας από τους πιο χαρισματικούς σουτέρ της λίγκας (Μπούκερ) τα πράγματα απλοποιούνται. Επιπλέον οι Τσάντλερ και ΜακΓκί είναι δύο ικανοποιητικά κομμάτια που θα κολλήσουν στο παζλ. Άλλωστε ο ΜακΓκι έχει δείξει στους Ουόριορς πως ταιριάζει με τον Ντρέιμοντ στην ίδια πεντάδα.

9. Κλίβελαντ

Πεντάδα: Tρέι Μπερκ, Σι Τζέι ΜακΚόλουμ, ΛεΜπρόν Τζέιμς, Τζαρεντ Σάλιντζερ, Λάρι Νανς τζούνιορ

Ο ΛεΜπρόν (γεννήθηκε στο πολύ κοντινό Έϊκρον) σου εξασφαλίζει σίγουρα μια πολύ καλή θέση στην Ανατολή, αφού μιλάμε για τον πιο ολοκληρωμένο παίκτη στο ΝΒΑ. Μαζί του θα έχει τον σπουδαίο σκόρερ ΜακΚόλουμ, αλλά και την… μηχανή highlights, Νανς που μπορεί να τρελάνει τον κόσμο με τα καρφώματα του.

8. Ατλάντα

Πεντάδα: Mάλκολμ Μπρόγκτον, Κεντάβιους Κάλντγουελ-Πόουπ, Τζέι Κράουντερ, Ντέρικ Φέιβορς, Ντουάιτ Χάουαρντ

Πολύ δυνατή πεντάδα. Ο πόιντ γκαρντ αναδείχθηκε πέρυσι καλύτερος rookie, κάνοντας σπουδαιες εμφανίσεις στους Μπακς του Αντετοκούνμπο. Ο KCP είναι εξαιρετικός σουτέρ τριών πόντων και βελτιώνεται συνεχώς στην άμυνα, ενώ ο Κράουντερ θα δαγκώνει τους αντιπάλους του και τα... μπουμπουνίζει αν χρειαστεί. Τέλος το δίδυμο ψηλών μπορεί να προσφέρει τουλάχιστον 15 πόντους ανά αγώνα, ενώ θα κάνουν θραύση και στην άμυνα .

7. Ντάλας

Πεντάδα: Ντερόν Ουίλιαμς, Μάρκους Σμαρτ, Σι Τζέι Μάιλς, ΛαΜάρκους Όλντριτζ, Μάιλς Τέρνερ.

Αν έλεγε κάποιος στον Κιούμπαν να ανταλλάξει την τωρινή πεντάδα του για την παραπάνω, θα έλεγε και ευχαριστώ. Μόνο τον Ντιρκ θα δυσκολευόταν να αποχωριστεί. Μπορεί ο Ντερόν να θυμίζει πρώην παίκτη, όμως η ενέργεια των Τέρνερ-Σμαρτ σε άμυνα και επίθεση είναι αξιοσημείωτη. Δύο εργαλεία στα χέρια κάθε προπονητή. Για το εξωτερικό σουτ αναλαμβάνει ο Μάιλς, ενώ οι κινήσεις του Όλντριτζ στο post και τα αψεγάδιαστα fadeaway του, ανεβάζουν επίπεδο τους Μάβερικς.

6. Ιντιάνα

Πεντάδα: Τζεφ Tιγκ, Μάικ Κόνλεϊ, Γκόρντον Χέιγουορντ, Ζακ Ράντολφ, Μέισον Πλάμλι

Στις θέσεις των περιφερειακών υπάρχει μια ικανότατη τριάδα. Ένας all star παίκτης και δύο γκαρντ που μπορούν να δημιοργήσουν και να εκτελέσουν το ίδιο καλά. Στο ζωγραφιστό θα υπήρχε ένα μικρό θεματάκι, αφού ο Ζακ γερνάει και δεν θυμίζει σε τίποτα τον παλιό καλό φόργουορντ του Μέμφις, ενώ ο Πλάμλι ποτέ δεν βρήκε τον τρόπο να ξεφύγει από τη μετριότητα. Πάντως η παραπάνω αρμάδα δύσκολα θα έμενε εκτός postseason.

5. Νέα Υόρκη και Μπρούκλιν

Πεντάδα: Κέμπα Ουόκερ, Nτάνι Γκριν, Καρμέλο Άντονι, Κένεθ Φαρίντ, Αντρέ Ντράμοντ

Πεντάδα-όνειρο που θα έμπαινε με ευκολία στα playoffs της Ανατολής. Κουμανταδόρος ο θαυματουργός και τόσο υποτιμημένος Κέμπα, «δυάρι» που σκοτώνει από μακριά ο Γκριν, «τριάρι» που θα βάζει 30άρες-40άρες στις καλές του βραδιές. Για την frontline το δίδυμο Φαρίντ-Ντράμοντ προκαλεί τρόμο σε άμυνα και επίθεση. Το block party που θα έστηναν δεν θα είχε προηγούμενο.

4. Oυάσινγκτον

Πεντάδα: Λόουσον, Έιβερι Μπράντλεϊ, Ρούντι Γκέι, Κέβιν Ντουράντ, Ρόι Χίμπερτ

Το δίδυμο Ουόλ-Μπιλ είναι κλάσεις ανώτερο από το Λόουσον-Μπράντλεϊ, όμως η παρουσία του περσινού πρωταθλητή και MVP των τελικών, Κέβιν Ντουράντ κάνει την ομάδα σπουδαία. Ο Γκέι θα προσφέρει πολλά στην επίθεση, ενώ ο Χίμπερτ θα είναι το… σκιάχτρο κάτω από τις δύο ρακέτες.

3. Σικάγο

Πεντάδα: Ντέρικ Ρόουζ, Ντουέιν Ουέιντ, Τζαμπάρι Πάρκερ, Άντονι Ντέιβις, Τζαλίλ Όκαφορ

Οι Ρόουζ και Ουέιντ δεν θα σταματούσαν να δημιουργούν προβλήματα στις αντίπαλες άμυνες με τα drives τους, τη στιγμή που ο Τζαμπάρι θα έψαχνε τον διάδρομο για να μπει και να καρφώσει την μπάλα με δύναμη ή να απειλήσει από μακριά. Ο ηγέτης θα ήταν βέβαια ο χαρισματικός Ντέιβις που κάθε χρόνο παρουσιάζεται και καλύτερος, δείχνοντας πως δικαίως θεωρείται ένας από τους 5 καλύτερους ψηλούς της λίγκας. Μοναδική παραφωνία είναι ο Όκαφορ και η έλλειψη αξιόπιστου σουτέρ τριών πόντων.

2. Σάρλοτ

Πεντάδα: Kρις Πολ, Στεφ Κάρι, Τζον Ουόλ, Τζον Χένσον, Χασάν Ουάϊτσαϊντ.

Όταν έχεις στην ομάδα σου δύο ανθρώπους που ανήκουν στο top 5 των point guards (Πολ, Κάρι) και έναν που είναι στο top 10( Oύολ), τότε το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να ανοίξεις σαμπάνια και να τους απολαύσεις να... μαγεύουν στο παρκέ. Μια τριάδα βγαλμένη από το πιο όμορφο όνειρο. Στη θέση του σέντερ ο επιβλητικός Ουάιτσαϊντ που άμα συνεχίσει τις φοβερές περσινές εμφανίσεις του, δεν θα αργήσει η ώρα που θα τον δούμε σε all star game. Mαζί του ο ικανότατος μπλοκέρ Χένσον. Πεντάδα για λιώσιμο στο ΝΒΑ2Κ. Υποσημείωση: Ο Στεφ Κάρι γεννήθηκε στο Έϊκρον, όπως ο ΛεΜπρόν, μεγάλωσε όμως, στη μεγαλούπολη της Βόρειας Καρολίνας.

1. Λος Άντζελες (Λέικερς & Κλίπερς)

Πεντάδα: Ράσελ Oυέστμπρουκ, Τζέιμς Χάρντεν, Καουάι Λέοναρντ, Πολ Τζορτζ, Κέβιν Λοβ

Δεν θα ήταν άδικο για τον αντίπαλο να έχει απέναντι του αυτήν την εκπληκτική πεντάδα. Πόσο εύκολο θα ήταν να κατακτά πρωταθλήματα αυτή η ομάδα. Δίδυμο στα γκαρντ με Ουέστμπρουκ και Χάρντεν (τι είχες κάποτε ρε Οκλαχόμα!) είναι ό,τι πιο διεστραμμένο μπορεί να σκεφτεί μπασκετικό μυαλό. Στη θέση του σμολ φόργουορντ ίσως ο καλύτερος two-way player της λίγκας, ο ορισμός του all around παίκτη. Συνεχίζουμε με τον PG13, o οποίος είναι σεσημασμένος σκόρερ και μπορεί να σε… κλειδώσει πανεύκολα στην άμυνα. Κλείνουμε με τον Λοβ που ξέρει πως να τραβηχτεί στο τρίποντο και να αρχίζει να τα μπουμπουνίζει.

Για να καταλάβει κάποιος πόσο τρομακτική είναι η παραπάνω πεντάδα, να σας θυμίσουμε πως ο ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν «κόπηκε» για τις ανάγκες ενός πιο ισορροπημένου σχήματος.

 

NBA Τελευταία Νέα