Διαγόρας Δρυοπιδέων - ΠΑΟΚ 81-66: Ο άθλος του Διαγόρα και η «ντροπή» (vid) για τον ΠΑΟΚ

Διαγόρας Δρυοπιδέων - ΠΑΟΚ 81-66: Ο άθλος του Διαγόρα και η «ντροπή» (vid) για τον ΠΑΟΚ

Διαγόρας Δρυοπιδέων - ΠΑΟΚ 81-66: Ο άθλος του Διαγόρα και η «ντροπή» (vid) για τον ΠΑΟΚ

bet365

Ο Διαγόρας Δρυοπιδέων επιβεβαίωσε τον τίτλο του «φονέα των γιγάντων» καθώς υπέταξε και τον ΠΑΟΚ με 81-66 και προκρίθηκε στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Εμφάνιση ντροπής για τον Δικέφαλο που ήταν εκτός τόπου και χρόνου και βρέθηκε έως το -20!

Ο ΠΑΟΚ παρασύρθηκε στον ρυθμό του Διαγόρα στο πρώτο ημίχρονο, χαρακτηρίστηκε από την απελπιστική αστοχία του στο μακρινό σουτ (1/11) αλλά και από τη γραμμή των βολών, σε αντίθεση με τους γηπεδούχους οι οποίοι πήγαν το παιχνίδι εκεί που ήθελαν. Ο Δικέφαλος προηγήθηκε με 0-7 έπειτα από 3:30 αγωνιστικά λεπτά, δεν… χάλασε το μυαλό του στην άμεση απάντηση των γηπεδούχων (7-7, 5’) καθώς ξέφυγε και πάλι με +7(9-16), αλλά η συνέχεια ανήκε στους γηπεδούχους.

Κουκάς και Λιακόπουλος έδωσαν μακρινό σουτ και τελική πάσα στον Διαγόρα ο οποίος προηγήθηκε με 21-18 στο τέλος της περιόδου αλλά και με 32-25 στα μισά του δεύτερου δεκαλέπτου. Οι γηπεδούχοι είχαν 5/14 προσπάθειες τριών πόντων και παρότι είχαν λιγότερες κατοχές (σ. σ. ο ΠΑΟΚ είχε εννιά επιθετικά ριμπάουντ στο ημίχρονο ενώ ο Διαγόρας δεν μάζεψε ούτε ένα) ήταν στο +10 (37-27) στο τέλος του ημιχρόνου καθώς η ομάδα του Κώστα Χαραλαμπίδη περιορίστηκε στους δύο πόντους στα τελευταία πέντε αγωνιστικά λεπτά!

Ο ΠΑΟΚ πήρε διαδοχικούς πόντους από τον Άνταμ Σμιθ στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, μάζεψε τη διαφορά (43-39, 24’), αλλά δεν είχε λογική στο παιχνίδι του δίνοντας όλες τις… μπάλες στον Αμερικανό. Αμυντικά, δεν ήλεγξε το μακρινό σουτ (δεν «βγήκε» η άμυνα ζώνης) κι έτσι η διαφορά αυξήθηκε έπειτα από διαδοχικά τρίποντα του Πολυτάρχου (53-45, 28’). Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 55-48.

Ο ΠΑΟΚ δεν εμφανίστηκε στα πρώτα πέντε λεπτά της τελευταίας περιόδου. Συνέχισε να… σπάει τα καλάθια από μακρινή απόσταση, σε αντίθεση με τον Διαγόρα ο οποίος διατήρησε την εξαιρετική επαφή με το αντίπαλο καλάθι. Το επιμέρους σκορ έφτασε το 16-3 και και η διαφορά εκτοξεύτηκε στο +20 (71-51)! Εκεί ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να επιστρέψει στο παιχνίδι, μείωσε τη διαφορά, επί της ουσίας όμως δεν θα μπορούσε να νικήσει τους κανόνες της λογικής…

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο Διαγόρας είχε τεράστια επιθυμία νίκης, ήταν εξαιρετικός σε τακτική και εκτέλεση και γενικώς ήταν πολύ πιο έξυπνος από τον ΠΑΟΚ ο οποίος με την όλη παρουσία του επιβεβαίωσε την όλη προβληματική κατάστασή του.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Κουκάς και Καράμπουλας «σκότωσαν» τον ΠΑΟΚ από μακρινή απόσταση, ενώ ο Λιακόπουλος έκανε… πάρτι σε επίπεδο οργάνωσης και τελικής πάσας.

ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Πολυτάρχου και Πετροδημόπουλος έβαλαν τις σφραγίδες τους στην τελευταία περίοδο.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Στον ΠΑΟΚ το θέμα είναι… ποιοι «ακούμπησαν» καθώς με εξαίρεση τους Άνταμ Σμιθ, Ζήση Σαρικόπουλο οι υπόλοιποι είτε δεν εμφανίστηκαν στο γήπεδο είτε ήταν κάκιστοι.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Οι άμυνες ζώνης. Αυτή του Διαγόρα κράτησε τον ΠΑΟΚ σε απόσταση από το καλάθι και ο Δικέφαλος έπεσε στην παγίδα να επιχειρεί τρίποντο. Αυτή του ΠΑΟΚ έδωσε τη δυνατότητα στον Διαγόρα να χτίσει διαφορά μέσα από την ευστοχία του στο μακρινό σουτ, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Ο Διαγόρας έκανε εξαιρετικό παιχνίδι, αντιθέτως ο ΠΑΟΚ έκανε ντροπιαστική εμφάνιση.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η εντυπωσιακή τάπα του Ουίγκινς στον Λιακόπουλο στο δεύτερο δεκάλεπτο.

Τα δεκάλεπτα:21-18, 37-27, 55-48, 81-66

Δείτε τα στατιστικά ΕΔΩ

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα