Παπαθεοδώρου: «Έχουμε μεγάλα αποθέματα ενέργειας» (vid)

Παπαθεοδώρου: «Έχουμε μεγάλα αποθέματα ενέργειας» (vid)

Κάτια Πετροπούλου
Παπαθεοδώρου: «Έχουμε μεγάλα αποθέματα ενέργειας» (vid)

bet365

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου μίλησε για τον Τελικό Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, ενώ κλήθηκε να σχολιάσει και όσα έγιναν στον ημιτελικό στο ΟΑΚΑ.

Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής του ΠΑΟΚ στην Συνέντευξη Τύπου:

«Είμαστε χαρούμενοι που μετά από 20 χρόνια παίζουμε ξανά σε τελικό. Ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς στόχους της σεζόν και για όλους στο σύλλογο είναι κίνητρο να βρισκόμαστε σε αυτή τη θέση αντιμετωπίζοντας μια από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Η Κρήτη είναι ένας πολύ φιλόξενος τρόπος, έχω πολύ ωραίες αναμνήσεις από εδώ. Θέλουμε να κάνουμε ένα ποιοτικό και ανταγωνιστικό παιχνίδι για να διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο, για να κατακτήσουμε το Κύπελλο. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες και την ποιότητα του αντιπάλου. Είναι μεγάλη τιμή για μένα που βρίσκομαι αντίπαλος με ένα προπονητή, όπως ο Ρικ Πιτίνο. Είμαι σίγουρος ότι από την πλευρά μας θα κάνουμε την καλύτερη δυνατή προσπάθεια, για να εκπροσωπήσουμε το σύλλογο σε έναν μεγάλο τελικό. Θα παλέψουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Έχουμε ξεχάσει ήδη την πρόκριση της Τετάρτης. Φτάσαμε σε έναν Τελικό. Υπάρχει προσμονή, ενθουσιασμός και αυτοπεποίθηση. Έχουμε μεγάλα αποθέματα ενέργειας. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για εμάς, ειδικά με τον συγκεκριμένο αντίπαλο. Αν δεν έχεις συγκέντρωση κι ενέργεια, δεν έχεις καμία τύχη στο παιχνίδι. Για εμάς αυτά είναι προαπαιτούμενα, για να μπορέσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί.

Πράγματι, χθες έκανε ένα κομμάτι της προπόνησης (σ.σ. ο Φιλ Γκος). Όλο το ιατρικό τιμ είναι πάνω του, προσπαθούν να τον κάνουν να νιώσει καλύτερα. Η μέση είναι ένα πολύ ύπουλο πράγμα, δεν είναι ξεκάθαρος ο χρόνος αποθεραπείας που χρειάζεται και ο τρόπος που αντιδρά ο κάθε παίκτης. Θα δοκιμάσει να προπονηθεί και σήμερα και αύριο το πρωί, σε συνεργασία με το ιατρικό επιτελείο, θα πάρουμε τις αποφάσεις που πρέπει.

Η ουσιαστική διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων σε όλα τα επίπεδα είναι μεγάλη. Όποιος δεν το βλέπει, δεν βλέπει ρεαλιστικά τα πράγματα. Παρόλα αυτά, εμείς θέλουμε κι έχουμε δείξει ότι μπορούμε να σταθούμε απέναντι σε ομάδες κορυφαίου επιπέδου, ειδικά σε ένα παιχνίδι. Όμως, για να είμαστε ειλικρινείς, αυτό θα εξαρτηθεί από την συγκέντρωσή μας και την επιθυμία μας, την ατομική απόδοση κάποιων παικτών, αλλά και από τον αντίπαλό μας, ο οποίος δεδομένα είναι το φαβορί του παιχνιδιού. Αλλά κι εμείς θα κάνουμε δεδομένα αυτό που πρέπει.

Όπως είπα και στην αρχική μου τοποθέτηση, είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που είμαστε στον Τελικό, δεν υπάρχει καμία μελαγχολία. Θέλουμε να το ευχαριστηθούμε, να το απολαύσουμε. Το τι συμβαίνει γύρω γύρω στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε, ούτε να το ελέγξουμε, ως προπονητές και παίκτες, ούτε να πάρουμε αποφάσεις για το πως λειτουργεί το μπάσκετ στην Ελλάδα. Είναι ένα πολύ μεγάλο θέμα το συγκεκριμένο και νομίζω δεν είναι ο κατάλληλος χώρος και η κατάλληλη στιγμή να ανοίξουμε μια τέτοια κουβέντα. Είμαστε εδώ να παίξουμε έναν Τελικό και να δώσουμε το 100%».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα