Χίλια μπράβο, την μπασκετάρα την έκαναν μπασκετάκι!

Μιχάλης Λεάνης Μιχάλης Λεάνης
Χίλια μπράβο, την μπασκετάρα την έκαναν μπασκετάκι!

bet365

O Μιχάλης Λεάνης γράφει για όλα όσα έγιναν στο ΟΑΚΑ και την ποδοσφαιροποίηση του μπάσκετ.

Παιχνίδι από παντού στη Novibet με κινητό και τάμπλετ.

Είσαι ένας άνθρωπος που αγαπά το μπάσκετ. Δεν φορά πράσινα ή κόκκινα γυαλιά, το σπορ γουστάρεις.

Έχεις παίξει, έχεις ασχοληθεί στο παρελθόν, κάνεις ότι περνά από το χέρι σου ώστε τα παιδιά σου να αγαπήσουν με την ίδια ζέση το άθλημα της καρδιάς σου.

Γυρνάς από την δουλειά σου κατάκοπος -ποιος έχει πλέον στις μέρες μας την πολυτέλεια να μην γυρνά από την δουλειά του αποδεκατισμένος- και λες θα κάτσω να δω λίγο μπάσκετ να χαλαρώσω, να ξεκουραστώ, να ξενοιάσω, να μου φύγει το άγχος και η κούραση!

Αυτό κάνουν όλοι οι άνθρωποι στον πλανήτη γι’ αυτόν τον λόγο υπάρχουν τα σπορ, αυτό το σκοπό εξυπηρετούν!

Αράζεις λοιπόν να δεις το ντέρμπι κυπέλλου ανάμεσα στους δυο αιώνιους, στους δυο εκπροσώπους του αθλήματος στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης την Ευρωλίγκα, το ντέρμπι ανάμεσα στις ομάδες των 9 ευρωπαϊκών τροπαίων!!!

Και αντικρίζεις αυτή την κατάσταση. Δεν θα μιλήσω για το θέαμα. Μετά το χθεσινό παιχνίδι, αυτό το μισό, όσο παίχθηκε, ακόμα και ο πλέον άσχετος με το μπάσκετ, κατάλαβε ότι θα χρειαστούν να περάσουν πολλά χρόνια και να γίνουν επίσης πολλά, για να πανηγυρίσει ομάδα μας κατάκτηση Ευρωλίγκας!

Με τέτοιο επιπέδου μπάσκετ ακόμα και η συμμετοχή στη τελική φάση του φάιναλ φορ κρίνεται απαγορευτική!

Και εγώ λέω ότι επειδή το έχουν καταλάβει τα δικά μας τα παιδιά και επειδή πατάνε στα έτσι κι αλλιώς εξασφαλισμένα συμβόλαια, αποφάσισαν –κατά την ταπεινή μου άποψη εδώ και καιρό- τα δικά τους κόλπα για τα δικά τους γούστα!

Αντικρίζεις λοιπόν αυτή την κατάσταση, την διακοπή του παιχνιδιού, τις ακραίες νοοτροπίες και συμπεριφορές !

Ε τότε και δικαιολογημένα λες, αφήστε με ρε παιδιά βραδιάτικα και αποφασίζεις αηδιασμένος να αλλάξεις τα κανάλια να δεις Τσάμπιονς Λιγκ στο ποδόσφαιρο να ηρεμήσει το κεφάλι σου.

Αυτή είναι η ήττα του μπάσκετ, όχι του μπάσκετ συνολικά, αλλά του δικού μας μπάσκετ, του δικού μας προϊόντος. Προϊόν;;; Ο Θεός, όποιον πιστεύει ο καθένας, ας το κάνει!!!

Δεν με νοιάζει πια, βαρέθηκα, κουράστηκα, αηδίασα -και μαζί μου όσοι επιθυμούν να δουν και να απολαύσουν μπάσκετ- ποιος είναι ο κάφρος και ποιος ο ευγενής, ποιος ο προκλητικός και ποιος ο τζέντλεμαν.

Αυτό που με νοιάζει είναι ότι ο τυφλός οπαδισμός κυριαρχεί!

Ότι ο ανταγωνισμός των δυο αυτών ομάδων έχει καταστρέψει το άθλημα!

Από υγιής ανταγωνισμός έχει μεταμορφωθεί σε κατάρα!

Σε κατάρα για το ίδιο τα άθλημα!

Κι αυτό γιατί δεν τους ενδιαφέρει το σπορ! Οι ομάδες τους να είναι καλά κι ας ψοφήσουν χίλια αρνιά που λένε και στα χωριά!!!

Αν τους ενδιέφερε πραγματικά θα είχαν φροντίσει να γεφυρώσουν το χάσμα, να αμβλύνουν τις διαφορές τους, να βρουν λύσεις.

Στο εξωτερικό ομάδες με ιστορικές διαφορές ανάμεσα τους βρήκαν τον τρόπο, εδώ όμως είναι βαλκάνια δεν είναι παίξε-γέλασε!

Και στο παρελθόν είχαμε ανταγωνισμό αιωνίων και τότε μάλιστα η εκπροσώπηση στην Ευρώπη δεν ήταν εξασφαλισμένη. Παίζονταν χρήματα και επενδύσεις. Αλλά δεν φτάσαμε ποτέ σε τέτοιου είδους ακραίες συμπεριφορές.

Δεν με νοιάζει αν οι επιχειρηματίες αυτοί βάζουν τα λεφτά τους. Αν σκοπεύουν κάποιοι επειδή οι συγκεκριμένοι κύριοι πληρώνουν, να εξαγοραστούν ξεπουλώντας αρχές και αξίες που διέπουν το άθλημα, τότε ας σταθούν στην ουρά να εισπράξουν το τίμημα με κριτήριο τους το οπαδικό φρόνιμα. Αλλά το μπάσκετ ας μην το μπλέκουν!

Εμένα επαναλαμβάνω, το άθλημα με ενδιαφέρει. Και άθλημα κάτω από αυτές τις συνθήκες, άθλημα υγιές, δεν μπορεί να υπάρξει και δεν υπάρχει!!!

Αν λοιπόν έχουν λεφτά και τα σκορπάνε, λίγο με ενδιαφέρει. Για να τα σκορπάνε θα τα έχουν και δεν θα τα λυπούνται!

Πάντως επένδυση αυτό το πράμα δεν είναι! Το αποτελέσματα εξάλλου αποτυπώνονται στην Ευρώπη.

Όλο αυτό το διάστημα η κατάσταση εκτραχυνόταν και όλοι ελπίζαμε να μην φτάσει στο μη παρέκει.

Καμία όμως από τις μεγάλες ομάδες δεν προχώρησε στην αυτοκριτική της.

Τι να αναφέρω και τι να σχολιάσω. Τι από αυτά έχει σχέση με το μπάσκετ;

Τις κατά καιρούς εμετικές ύβρεις σε παίκτες , τα κόκκινα στριγκ στον πάγκο του Ολυμπιακού, τα ντου στους αγωνιστικούς χώρους, τις προσπάθειες και από τις δυο πλευρές να δυναμιτιστεί το κλίμα πριν από κάθε αναμέτρηση;

Οι ερυθρόλευκοι δέχθηκαν χωρίς αντίδραση την σκανδαλώδη απόφαση του ορισμού των διαιτητών -και όχι την κλήρωση- για να αποφασίσουν στη συνέχεια να αποχωρήσουν από το παιχνίδι. Αφού γνώριζαν στον Ολυμπιακό τι θα συμβεί γιατί αποφάσισαν να κατέβουν; Για να μην δώσουν δικαιώματα; Ενώ τώρα;

Ο καθένας τα δικά του!

Η απόλυτη ποδοσφαιροποίηση του μπάσκετ! Αυτά που κοροϊδεύαμε στο ποδόσφαιρο τα λουζόμαστε τώρα στο μπάσκετ!

Μην ξεχνάτε εξάλλου ότι την κόντρα τους για την διαιτησία οι δυο μεγάλοι πήγαν να την μεταφέρουν και στην Ευρωλίγκα.

Έφαγαν εκεί το απαγορευτικό και ησύχασαν! Και όχι μόνο αυτό! Μετά την κόντρα τους οι διαιτησίες… μια χαρά τους πάνε. Εκεί που τους χρειάζονται, δεν έχουν πάρει σφύριγμα, αμφότεροι! Σιγά να μην τους υπολογίζουν. Στην μαύρη λίστα μέχρι νεωτέρας!

Και να συνεχίσουν να τους ενδιαφέρον μόνο τα Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός η κατηφόρα δεν θα έχει τέλος τα επόμενα χρόνια!

Αλλά ακόμα και στην ΚΕΔ η αυτοκριτική είναι απούσα. Σε παιχνίδι που θα πέσουν κορμιά, παιχνίδι ειδικών συνθηκών, οι φωστήρες με τα γκρι, τα δυο πρώτα τσεκαρίσματα στα 20 δευτερόλεπτα τα σφυρίζουν φάουλ.

Δηλαδή στο ημίχρονο δεν θα υπάρχει παίκτης μέσα;;;

Γι’αυτό σας λέω δεν είναι να παίρνεις σοβαρά κανέναν από όσους εμπλέκονται στο χθεσινό ημιτελές παιχνίδι.

Γιατί κανένας τους δεν παίρνει σοβαρά το μπάσκετ!

Όλους τους θεωρώ συνυπεύθυνους. Γι’ αυτό ας μας κάνουν την χάρη την επόμενη φορά να αποχωρήσουν από την αναμέτρηση όλοι μαζί αγκαλιασμένοι και ας πάνε όπου θέλουν .

Το θέμα είναι πως στην κατάληξη των γεγονότων οι πραγματικοί φίλοι του αθλήματος, Παναθηναϊκοί και Ολυμπιακοί έμειναν μετέωροι και αμήχανοι να ατενίζουν το αβέβαιο μέλλον του αθλήματος την ίδια ώρα που οι πράσινοι και κόκκινοι στρατοί έστηναν το δικό τους πανηγύρι για την επικράτηση των θέσεων τους!!!

Όσοι ακόμα γουστάρουν μπάσκετ ας πάνε στη Λήμνο να δουν Ήφαιστο να καταλάβουν από πρώτο χέρι τι θα πει επενδύω, όχι εκ τους ασφαλούς, σε μια ακριτική περιοχή από αγάπη στο άθλημα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μιχάλης Λεάνης
Μιχάλης Λεάνης

Σύμφωνα με καλά εξακριβωμένες πηγές και μετά από άνοιγμα μυστικών αρχείων η γέννηση του τοποθετείται το σωτήριο έτος 1862 το πολύ!

Από μικρός ήθελε πολύ να κάνει ότι κάνουν όλα τα παιδιά!!!

Ξεκίνησε να αρθρογραφεί στην παρανομία πριν ο Γουτεμβέργιος ανακαλύψει την τυπογραφία και ο Μητσοτάκης την διαπλοκή!

Έκτοτε η εξέλιξη του, γενικά στον χώρο, υπήρξε ραγδαία και άκρως εντυπωσιακή!

Άριστος σκοπευτής , χωρίς να κλείνει το ένα μάτι, άσος του βολάν στους δυο τροχούς, δεινός σκακιστής, ικανότατος ισορροπιστής σε ζαρωμένο σχοινί και φοβερός ματάκιας της καθημερινής έγκυρης ειδησιογραφίας!

Παντοτινός λάτρης του ωραίου φύλου, εισαγωγέας και προμηθευτής ειδών αλιείας στην Πίνδο και στα Άγραφα, επιφανής αυτοδύτης ενυδρείου, παρασημοφορημένος αμπελουργός, πολέμιος των Ισμαηλιτών του Μπεγκ Ουμ , πρώτος χορευτής του Βασιλικού Μπαλέτου του Πόγραδετς, πρύτανης στην Κρατική Σχολή των Φυσιολατρών του Βούπερταλ, πρωτοσύγκελος της σκήτης του Προφήτη Δανιήλ, αρχισυναγωγός του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν, παντοτινός νοσηρός θαυμαστής της φυγόκεντρης περιπέτειας σ’αυτούς τους μίζερους καιρούς τους γεμάτους από μέτριους συντηρητές φαντασίας και ονείρων, μα πάντα ευχάριστος στα πάρτι!!!