Σάκοτα σημαίνει τίτλος για την ΑΕΚ

Σάκοτα σημαίνει τίτλος για την ΑΕΚ

Σάκοτα σημαίνει τίτλος για την ΑΕΚ

Το 2002 ο Ντράγκαν Σάκοτα οδήγησε την ΑΕΚ στο πρώτο της πρωτάθλημα έπειτα από 32 χρόνια. Σήμερα (17/2) κοουτσάρισε την «Ένωση» στον πρώτο τίτλο της έπειτα από 16 χρόνια!   

Το ΟΑΚΑ σείστηκε στις 5ης Μαΐου 2002 από το «Να 'τοι, να 'τοι οι πρωταθλητές» όταν ο Νίκος Χατζής έκανε το 75-68 στα 43.3" για τη λήξη του πέμπτου τελικού και... ξέρανε τον Ολυμπιακό!

Απλώς, δεν γινόταν να χαθεί εκείνο το πρωτάθλημα. Οι 11.000 φίλοι της «Ένωσης» γιόρτασαν τη δική τους Ανάσταση, ανάβοντας κεριά στις εξέδρες του κλειστού, την ώρα που ο Ντράγκαν Σάκοτα αγκάλιαζε τον άμεσο συνεργάτη του, Φώτη Κατσικάρη κι εν συνεχεία έσφιγγε ανακουφισμένος τις γροθιές του για το πρώτο πρωτάθλημα της ΑΕΚ έπειτα από 32 ολόκληρα χρόνια! 

Είχε σπουδαία ομάδα, άλλωστε, εκείνη η ΑΕΚ με τον Τζέι Αρ Χόλντεν σε μια καταπληκτική χρονιά κι ακόμη τους Χατζή, Κακιούζη, Ντικούδη, Ζήση, Κικίλια, Ταπούτο, Παντελιάδη, Τσιάρα, τον Άντριου Μπετς, τον Τζιμ Μπιλμπά, τον Κρις Καρ και τους νεαρούς Μπουρούση - Άντιτς, συνήθως εκτός δωδεκάδας.

Σήμερα (17/2) ο Σάκοτα ήταν εκείνος που οδήγησε την ΑΕΚ στον πρώτο της τίτλο έπειτα από 16 χρόνια! Ο έμπειρος κόουτς αντικατέστησε στα μέσα της σεζόν τον Σωτήρη Μανωλόπουλο και οδήγησε την «Ένωση» ως το τέλος της διαδρομής, κατακτώντας το 14ο τρόπαιο στην ιστορία της

Best of internet