Η ΕΟΚ λέει «παίζει», ο κανονισμός απαγορεύει!

Gazzetta team
Η ΕΟΚ λέει «παίζει», ο κανονισμός απαγορεύει!

bet365

Σύμφωνα με την τελευταία προφορική ενημέρωση της ΕΟΚ, ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος θα αγωνιστεί κανονικά κόντρα στον Ολυμπιακό, στον τελικό Κυπέλλου (17/02, 17:00). Ο αντικρουόμενος επίμαχος κανονισμός και η επίσημη ανακοίνωση που ήρθε αργά το βράδυ της Παρασκευής.

ΕΟΚ... το μεγαλείο σου!

Η ελληνική ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης, σε λιγότερο από 24 ώρες πριν το τζάμπολ του τελικού, έδωσε λύση στο θέμα της συμμετοχής του Παναγιώτη Βασιλόπουλου στο ματς, ενημερώνοντας προφορικά την ΑΕΚ ότι ο παίκτης έχει δικαίωμα να αγωνιστεί.

Η απόφαση στηρίζεται, σύμφωνα με τον νομικό σύμβουλο, Γιώργο Κόνιαρη, στην συμφωνία που υπάρχει μεταξύ ΕΟΚ, ΠΣΑΚ και ΕΣΑΚΕ και βάση της οποίας οι παίκτες που έχουν αγωνιστεί με άλλη ομάδα στο Κύπελλο, μπορούν να ξαναπαίξουν στην ίδια διοργάνωση, πολύ απλά γιατί μπαίνουν στην ίδια κατηγορία με τους Έλληνες που έρχονται από το εξωτερικό.

Παρόλα αυτά, υπάρχει κανονισμός της ΕΟΚ που αναφέρει το αντίθετο, πως δηλαδή ο αθλητής της ΑΕΚ δεν μπορεί να παίξει.

Συγκεκριμένα, στην προκήρυξη του Κυπέλλου στο άρθρο 5 αναφέρεται:

Στους Κανονισμούς της ΕΟΚ, στο άρθρο 36, παράγραφο 6, επισημαίνεται:

Τέλος, στο άρθρο 41, παράγραφο 8, υπογραμμίζεται:

Είναι προφανές ότι η θέση της ΕΟΚ έρχεται σε αντίθεση με τον κανονισμό που βρίσκεται στην προκήρυξη του Κυπέλλου, ωστόσο αν ο Ολυμπιακός καταθέσει ένσταση (άγνωστο αν θα το κάνει), την υπόθεση θα εξετάσει ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ. Με βάση τους κανονισμούς της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος οι παίκτες μπορούν να αγωνιστούν κανονικά στην ελληνική λίγκα σε περισσότερες από μία ομάδες. Όχι όμως για το Κύπελλο, όπως ορίζεται ρητά από τον κανονισμό. Τα συμπεράσματα - για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό μπάσκετ - δικά σας...

Η ΕΟΚ έβγαλε ανακοίνωση επί του θέματος αργά το βράδυ της Παρασκευής (16/02), τονίζοντας πως η συμμετοχή του παίκτη είναι νόμιμη.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα