Ο Ολυμπιακός έχει λίγα να κερδίσει και πολλά να χάσει

Κωνσταντίνος Μελάγιες Κωνσταντίνος Μελάγιες
Ο Ολυμπιακός έχει λίγα να κερδίσει και πολλά να χάσει

bet365

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γράφει τις σκέψεις του λίγες ώρες πριν τον τελικό Κυπέλλου ενός θεσμού που έχει ελάχιστα να προσφέρει στον Ολυμπιακό και πολλά στην ΑΕΚ.

Εδώ και πολλά χρόνια γράφω πως μου είναι αδιάφορος ο θεσμός του Κυπέλλου. Το έγραφα παραμονές ημιτελικών του Ολυμπιακού και το γράφω και σήμερα. Μια μέρα πριν οι Πειραιώτες το διεκδικήσουν.

Ο τελικός του Κυπέλλου είναι το χειρότερο παιχνίδι για τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Για τις υπόλοιπες ομάδες μια χαρά είναι κι εξηγώ το σκεπτικό μου...

Για τους δύο «αιώνιους» είναι το χειρότερο ματς γιατί δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα ενώ έχουν να χάσουν πολλά. Αν ο Ολυμπιακός ηττηθεί από την ΑΕΚ θα ξεκινήσει νέος κύκλος αμφισβήτησης, γκρίνιας και η ομάδα θα βρεθεί ξανά στον τοίχο γιατί θα έχει χάσει από μία χειρότερη ομάδα.

Αν ο Ολυμπιακός κερδίσει τον τελικό, ο συγκεκριμένος τίτλος δεν είναι αρκετός για να σώσει τη σεζόν. Με απλά λόγια αν οι «ερυθρόλευκοι» κατακτήσουν μόνο το Κύπελλο φέτος, θα είναι αποτυχημένη η χρονιά.

Δεν είναι μόνο ο παραπάνω λόγος που υποτιμώ το Κύπελλο.

Η ίδια η ΕΟΚ έχει φροντίσει να τον υποβαθμίσει όσο δεν πάει αφού ούτε καν ο Γιώργος Βασιλακόπουλος δεν εμφανίζεται στο γήπεδο. Ούτε στα «Δύο Αοράκια» θα έρθει.

Σα να λείπει ο Μπερτομέου από το Final 4, ο Σίλβερ από τον τελικό του ΝΒΑ κι ο Σεφέριν από το τελικό του Champions League (του κανονικού).

Φέτος οφείλω να παραδεχτώ πως η απόφαση τους από Σεπτέμβρη μήνα να ανακοινώσουν την έδρα του τελικού και η ιδέα για παρουσία 3500 παιδιών στην εξέδρα αντί εκείνου του γλοιώδους πανό που άπλωνε στο Ελληνικό, με βρίσκουν σύμφωνο.

Μακάρι να είναι μία αρχή για το μέλλον.

Ο Ολυμπιακός σε αντίθεση με μένα ενδιαφέρεται πάρα πολύ για το Κύπελλο και το θέλει διακαώς. Καλά κάνουν αφού έχουν να το πανηγυρίσουν από το 2011 και δεν παύει να είναι ένας τίτλος. Δεν έχουν δα και καμιά 20αριά από δαύτους κι έχουν χορτάσει.

Η ήττα στο πρωτάθλημα υπάρχει στο μυαλό όλων και λειτουργεί αφενός ως καμπανάκι και αφετέρου ως επιπλέον κίνητρο.

«Καμπανάκι» γιατί η ΑΕΚ νίκησε τον Ολυμπιακό και πιστεύει (ορθά) πως μπορεί να το ξανακάνει.

«Κίνητρο» γιατί οι Πειραιώτες είχαν πληγωμένο εγωισμό μετά από εκείνο το βράδυ στο ΟΑΚΑ.

Το παιχνίδι είναι εντελώς διαφορετικό κυρίως λόγω της παρουσίας όλων των παικτών. Χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τη νίκη της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα, είχε αντιμετωπίσει έναν αντίπαλο χωρίς τους Αγραβάνη, Παπαπέτρου ενώ στο ημίχρονο τραυματίστηκαν και δεν αγωνίστηκαν στη συνέχεια οι Μιλουτίνοφ και Πρίντεζης. Αυτοί όλοι πλην του Αγραβάνη, θα αγωνιστούν κανονικά.

Κι η ΑΕΚ όμως θα έχει διαφορετικό πρόσωπο και δεν αναφέρομαι μόνο στην αλλαγή προπονητή. Η ομάδα παίζει καλό μπάσκετ αυτή την εποχή, έχει προσθέσει Πάντερ και Χάντερ σε περιφέρεια και ρακέτα και δικαιούται διά να ονειρεύεται...

Ο Ολυμπιακός είναι ξεκάθαρα το φαβορί αλλά πρέπει να το επιβεβαιώσει και στο παρκέ διότι η ΑΕΚ είναι επικίνδυνη και σε ένα ματς όλα γίνονται...

ΥΓ: Οι τοπικοί παράγοντες του Ηρακλείου που έχουν αναλάβει την διεκπεραίωση του τελικού βγάζουν μέχρι τώρα «ασπροπρόσωπη» την ΕΟΚ.

ΥΓ 2: Το περίφημο πλέον «την ΤΣΣΚΑ την κερδίζεις μία φορά το χρόνο», έχει ένα ελαφρύ... καθρέφτισμα στον τελικό με τον ρόλο της «αρκούδας» να ανήκει στους Πειραιώτες. Πιστεύω λοιπόν πως για την ΑΕΚ... «τον Ολυμπιακό τον κερδίζεις μία φορά το χρόνο». Να δούμε αν θα επαληθευτεί ή αν θα κάνουν την υπέρβαση οι «κιτρινόμαυροι».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γεννήθηκε το 1977 και από μικρή ηλικία ερωτεύτηκε το μπάσκετ το οποίο υπηρέτησε ως παίκτης, ως προπονητής (για λίγο) και πλέον ως δημοσιογράφος. Ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από το 2002 και είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του όπως ήταν ακριβώς και την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με αυτή.

Πέραν του μπάσκετ του αρέσει να βλέπει (και να παίζει) τένις, μπιλιάρδο και ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει την άρνηση για το ΝΒΑ που είχε πιο παλιά, αλλά σαν την Euroleague... δεν έχει.