Ελόνου: «Έπαθα... deja vu με τον Παναθηναϊκό»!

Ελόνου: «Έπαθα... deja vu με τον Παναθηναϊκό»!

Κάτια Πετροπούλου
Ελόνου: «Έπαθα... deja vu με τον Παναθηναϊκό»!

bet365

Ο Τσινεμέλου Ελόνου εκφράζει στο gazzetta.gr τον ενθουσιασμό του για την πρόκριση της ΑΕΚ στον Τελικό Κυπέλλου και την επιθυμία του να κατακτήσει το τρόπαιο, ενώ μιλάει και για τις... μνήμες που τού ξύπνησαν, κατά την διάρκεια του αγώνα με τον Παναθηναϊκό.

Bwin Sports App – Εύχρηστη εφαρμογή για iphone και Android κινητά. (21+)!

Χαμόγελα, πανηγυρισμοί, ευφορία, έκσταση, αγκαλιές παικτών με φιλάθλους, ατελείωτες φωτογραφίες...

Αυτά εκτυλίχθηκαν στο παρκέ του ΟΑΚΑ, με την λήξη του ΑΕΚ - Παναθηναϊκός. 17 χρόνια, άλλωστε, μακριά από το Κύπελλο Ελλάδος ήταν πολλά. Και πλέον η «Βασίλισσα» θα έχει την ευκαιρία να το διεκδικήσει ξανά (17/02/18), κόντρα στον Ολυμπιακό.

Οι παίκτες του Σωτήρη Μανωλόπουλου έδειξαν επιτέλους το πρόσωπο που περίμεναν όλοι να δουν, ειδικά μετά τις τελευταίες εμφανίσεις και ήττες, και έκαναν το πρώτο βήμα για να αποδείξουν πως μπορούν κατά κάποιο τρόπο να μπουν ανάμεσα στους «αιώνιους».

Μάικ Γκριν, Μάνι Χάρις και Τσινεμέλου Ελόνου αποτέλεσαν τους ακρογωνιαίους λίθους της πρόκρισης αυτής, ενώ όλοι ανεξαιρέτως έπαιξαν ασφυκτική άμυνα στους «πράσινους», σε όλη την διάρκεια του αγώνα.

Ο Νιγηριανός σέντερ των γηπεδούχων, πέρα από κυρίαρχος κάτω από τη ρακέτα, ήταν και καθοριστικός στο τέλος, αφού πήρε το επιθετικό ριμπάουντ κι έκανε το 66-62, με 56.5'' να μένουν για το φινάλε και ολοκλήρωσε το ματς με double double (12π., 14ρ., 3κοψ., 1κλ., 22r.).

Το gazzetta.gr μίλησε μαζί του μετά την ιστορική πρόκριση και αφού ο ίδιος πήρε κάποιες... ανάσες ανακούφισης, και αφού ενημερώθηκε πως η τελευταία φορά που η ΑΕΚ βρέθηκε σε Τελικό Κυπέλλου ήταν το 2001 (όταν και το κατέκτησε), ανέφερε: «Ήξερα πως είχε περάσει πολύς καιρός, αλλά δεν γνώριζα ότι ήταν τόσα πολλά χρόνια!» και συνέχισε για το τι έκαναν σωστά αυτός και οι συμπαίκτες του κόντρα στο «τρυφύλλι»: «Ο προπονητής μάς προετοίμασε πολύ καλά για τον αγώνα κι ήμασταν ενωμένοι. Προερχόμασταν από κάποια κακά παιχνίδια. Όταν είδαμε τόσο κόσμο στο γήπεδο για να μας υποστηρίξει, παρουσιαστήκαμε αποφασισμένοι να βγούμε και να παίξουμε όσο πιο δυνατά μπορούμε για αυτούς. Κι αυτό ακριβώς κάναμε».

Όσο για το γεγονός ότι η ΑΕΚ έπαιξε επιτέλους άμυνα, ο 30χρονος αθλητής εξέφρασε την αισιοδοξία του για την συνέχεια: «Αυτή θέλουμε να είναι η ταυτότητά μας. Παιδευτήκαμε λίγο στην αρχή, αλλά έπρεπε να παίξουμε καλή άμυνα. Αντιμετωπίσαμε προβλήματα στα προηγούμενα παιχνίδια, αλλά αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε τη φιλοσοφία του προπονητή. Πλέον, πιστεύω πως μόνο καλύτερα μπορούμε να πάμε».

Ο Ελόνου έκανε μία από τις καλύτερες του εμφανίσεις με τα κιτρινόμαυρα, αλλά τα στατιστικά δεν είναι κάτι που τον απασχολούν: «Δεν κοιτάζω ποτέ τα στατιστικά μου. Προσπαθώ να παίζω δυνατά, να παίζω σκληρή άμυνα, να παίρνω ριμπάουντ και να κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα μου να νικάει. Αν έχω την ευκαιρία να σκοράρω, το κάνω, αλλά η ομάδα έχει πολλούς παίκτες που μπορούν να βάλουν την μπάλα στο καλάθι. Εγώ δεν χρειάζεται να κάνω πολλά, απλά να βγαίνω στο παρκέ και να παίζω δυνατά».

Το ματς με τον Παναθηναϊκό ήταν κλειστό και καμία ομάδα δεν κατάφερνε να ξεφεύγει για πολύ στο σκορ. Άγχωσε αυτό τον παίκτη της «Βασίλισσας» κατά την διάρκεια του αγώνα; «Πάντα έχω άγχος πριν από κάθε ματς. Είναι κάτι που με διακατέχει από την αρχή που παίζω μπάσκετ. Όμως, αυτό διαρκεί μόνο λίγο στα πρώτα δευτερόλεπτα και μετά όλα είναι φυσιολογικά. Κάνω ό,τι μου ζητάει ο προπονητής. Είναι αλήθεια πως κάποια στιγμή στον αγώνα σκέφτηκα το περσινό ματς, όταν το παιχνίδι ήταν και πάλι κλειστό. Αυτή τη φορά, όμως, εκτελέσαμε καλύτερα τις επιθέσεις. Ο Μάνι (σ.σ. Χάρις) πέτυχε κάποια μεγάλα καλάθια, ενώ ο Μάικ (σ.σ. Γκριν) χειρίστηκε τα πάντα πολύ καλά, καθοδήγησε την ομάδα εξαιρετικά».

Λίγα δευτερόλεπτα πριν ο αγώνας ολοκληρωθεί, περίπου 10.000 φίλοι της ΑΕΚ ζητούσαν από την ομάδα το Κύπελλο. Ο Ελόνου δεν καταλάβαινε τιο αίτημα του κόσμου - ενημερώθηκε όμως - και εξέφρασε την επιθυμία να το κατακτήσει: «Όχι, δεν μου είπε κανένας ότι ο κόσμος φώναζε για το Κύπελλο. Στο τέλος ήμουν γεμάτος συναισθήματα, δεν ήξερα τι να κάνω, γιατί περάσαμε στον τελικό! Είμαι πολύ ενθουσιασμένος γι' αυτό! Φυσικά και θέλουμε να τους φέρουμε ένα Κύπελλο! Το θέλουμε κι εμείς προσωπικά. Όταν έρθει η ώρα, θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να τα καταφέρουμε».

Η εικόνα του γεμάτου «Νίκος Γκάλης» δεν μπορούσε να φύγει από το μυαλό του και ο «Τζούνιορ», όπως τον φωνάζουν, ευελπιστεί να το δει ξανά έτσι. «Η ΑΕΚ είναι μεγάλο κλαμπ! Πήγαμε την Πέμπτη στον αγώνα με τη Μίλαν (σ.σ. ποδόσφαιρο) και είχε τόσο πολύ κόσμο! Αν μπορέσουμε να γεμίσουμε το γήπεδο έτσι, θα είναι κάτι φανταστικό! Είχαμε κάποια σκαμπανεβάσματα, αλλά πιστεύω πως αν ο κόσμος είναι δίπλα μας θα καταλάβει πως κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κερδίσουμε».

Όσο για τον ποιο αντίπαλο προτιμά στον τελικό; Μετά από σκέψη και... πίεση, διάλεξε τον Άρη, αν και θα βρει μπροστά του τελικά τον Ολυμπιακό. «Ειλικρινά δεν με νοιάζει. Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα που πρωταγωνιστεί στην Euroleague και διαθέτει πολλούς καλούς παίκτες. Ο Άρης είναι στο Champions League κι έχει πολύ καλούς παίκτες επίσης. Αν έπρεπε να επιλέξω, θα διάλεγα τον Άρη. Ποιος ξέρει; Είναι ένα ματς και θα δούμε ποιος θα νικήσει!».

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα