Στρέλνιεκς: «Ο Σπανούλης είναι ο ηγέτης μας»

Στρέλνιεκς: «Ο Σπανούλης είναι ο ηγέτης μας»

bet365

Φαίνεται ότι ο Γιάνις Στρέλνιεκς δεν χρειάστηκε παρά λίγα λεπτά της ώρας για να «ξεχάσει» αυτό που έκανε στο Nick Galis Hall. Ο Λετονός γκαρντ μιλώντας στο gazzetta.gr μάλλον αρνήθηκε να πάρει το μερίδιο της πρόκρισης που του αναλογεί και ασχολήθηκε με τα τρίποντα των άλλων και τον Βασίλη Σπανούλη.

Μοναδική προσφορά-έκπληξη σε περιμένει, ποντάροντας στο Λεβαδειακός – Λαμία.*Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

Κρίνοντας από τον τρόπο που επέλεξε για να αποχωρήσει από το Nick Galis Hall, ο Γιάνις Στρέλνιεκς μάλλον δεν διεκδικεί το βραβείου του πιο δημοσιογραφικού αθλητή. Με βήμα ταχύ, μια κουκούλα που έκρυβε εν μέρει το πρόσωπό του και δύο βαλίτσες… παραμάσχαλα. Βέβαια από τους πιτσιρικάδες που ήταν συγκεντρωμένοι στον εξωτερικό προαύλιο χώρο του Αλεξανδρείου ήταν δύσκολο να ξεφύγει.

Γι’ αυτούς, αλλά και όσους παρακολούθησαν τον αγώνα του Κυπέλλου με τον Άρη, ο Λετονός ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του Ολυμπιακού, ο άνθρωπος που κατάφερε (με την ικανότητά του στο μακρινό σουτ) να ξεκλειδώσει την άμυνα των «κίτρινων». Ο ίδιος βέβαια μάλλον απέφυγε να μιλήσει για τον εαυτό του. Ενδεικτικό ήταν το γεγονός ότι δεν συμφώνησε με την άποψη ότι ήταν ο… man of the match. «Εγώ; Μάλλον όχι. Απλά ο Άρης είχε αρχίσει να σκοράρει κι έπρεπε να αντιδράσουμε στην επίθεση. Για μένα ήταν πιο σημαντικά τα σουτ που έβαλε ο Ρόμπερτς και ο Βαγγέλης (Μάντζαρης) απέναντι σε πολύ καλούς αμυντικούς. Νομίζω ότι αυτή η νίκη δίνει credit στην ομάδα για το πώς αντέδρασε στα κρίσιμα λεπτά», είπε.

Βέβαια, η δική του ευστοχία, το 3/3 τρίποντα που έκανε στο σημείο όπου ο Ολυμπιακός αντέδρασε με επιμέρους σκορ 4-15, δεν γινόταν να μείνει ασχολίαστο. «Υπάρχουν φορές που το παιχνίδι έρχεται επάνω σου. Κάποιες φορές τα σουτ θα μπουν κι άλλες όχι. Είχα κι άλλες επιλογές εκτός από τα σουτ, επέλεξα να σουτάρω και τελικώς οι αποφάσεις αποδείχθηκαν σοφές. Για μένα όμως, κλειδί για τη νίκη δεν ήταν η επίθεση αλλά η άμυνα. Το ότι αναγκάσαμε τον αντίπαλο να περιοριστεί στους 49 πόντους. Στην επίθεση δεν είχαμε καλή λειτουργία».

Η αλήθεια είναι ότι στα τελευταία δύο επίσημα παιχνίδια του ο Ολυμπιακός σκόραρε συνολικά 107 πόντους. Δεν εντυπωσίασε με το επίπεδο συνεργασιών, τούτο το πρόβλημα όμως λογικά θα λυθεί με την επιστροφή του Βασίλη Σπανούλη. «Χωρίς τον Σπανούλη είναι μεγαλύτερες οι ευθύνες των υπολοίπων. Τον περιμένουμε, είναι εξάλλου ο ηγέτης μας. Μας περιμένει μια μεγάλη σεζόν, ο Βασίλης είναι σε στάδιο αποθεραπείας και δεν χρειάζεται βιασύνη. Είναι σίγουρο ότι θα είμαστε καλύτεροι όταν θα είναι κοντά μας», απάντησε.

Στην εξίσωση μπήκε και το επόμενο παιχνίδι. Στην πραγματικότητα, ο Στρέλνιεκς θα ζήσει για πρώτη φορά τη μοναδικότητα των ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού διότι το παιχνίδι του Πρωταθλήματος διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών. «Το ότι θα έχουμε τους φιλάθλους μας στο πλευρό μας, αυτομάτως το κάνει διαφορετικό. Είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι λόγω και της αντιπαλότητας που υπάρχει. Προσωπικά μου αρέσουν τέτοια παιχνίδια. Χάσαμε στο αγώνα του Πρωταθλήματος, πλέον είναι για την Euroleague, πρέπει να είμαστε έτοιμοι και να τους κερδίσουμε», είπε.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα