Ολυμπιακός - Μπασκόνια: Τα πολλά κοινά που τους συνδέουν τη φετινή σεζόν

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Ολυμπιακός - Μπασκόνια: Τα πολλά κοινά που τους συνδέουν τη φετινή σεζόν
Η Euroleague Greece καταγράφει την κοινή φετινή πορεία του Ολυμπιακού και της Μπασκόνια.

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Μπασκόνια αύριο (30/01) στο ΣΕΦ και η Euroleague Greece βρίσκει πολλά κοινά σημεία των δύο ομάδων σχετικά με τη φετινή σεζόν.

Τόσο οι «ερυθρόλευκοι» όσο και οι Βάσκοι ξεκίνησαν τη σεζόν με όνειρα και στόχο την είσοδό τους στα playoffs. Αμφότερες μετά από 21 αγωνιστικές διατηρούν ελάχιστες ελπίδες πρόκρισης στην «οκτάδα» οι οποίες μοιάζουν να είναι μόνο μαθηματικές αφού η αγωνιστική τους εικόνα δεν πείθει.

Ο Ολυμπιακός και η Μπασκόνια άλλαξαν προπονητή. Οι Πειραιώτες απέλυσαν τον Μπλατ και εν συνεχεία τον Κεμζούρα για να έρθει στη θέση του ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Οι Βάσκοι είχαν τον Βέλιμιρ Περάσοβιτς στον πάγκο και τον αντικατέστησαν με τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς.

Επίσης ένα κοινό χαρακτηριστικό είναι οι πολλές αλλαγές παικτών κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Ο Ολυμπιακός άλλαξε αρκετούς παίκτες μεσούσης της περιόδου έχοντας διώξει τους Τσέρι, Πάντερ, Ριντ, Χαπ και έχοντας πάρει τους Ρότσεστι, Ριντ (ήρθε κι έφυγε) και Έλις.

Η Μπασκόνια έφερε κατά τη διάρκεια της σεζόν τους Γκαρσία και Κρίστον ενώ έχασε λόγω τραυματισμών τούς Γκαρίνο, Γκρέιντζερ, Βιλντόζα, Χένρι.

Τέλος, αμφότερες οι ομάδες αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα στη θέση του point guard. Απλά για διαφορετικό λόγο.

Ο Ολυμπιακός επειδή οι Μπόλντγουιν και Τσέρι δεν είναι για το συγκεκριμένο επίπεδο και ο Κόνιαρης είναι μικρός κι άπειρος.

Από την άλλη οι Βάσκοι ήταν άτυχοι αφού Γκρέιντζερ, Βιλντόζα και Χένρι (λιγότερο) είναι γκαρντ υψηλού επιπέδου, αλλά τραυματίες.

Η ομάδα που θα νικήσει αύριο θα διατηρήσει τις λίγες πιθανότητες που έχει ακόμη. Αυτή που θα χάσει θα απομακρυνθεί για τα καλά από τα playoffs.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.