Μπαρτζώκας: «Χρειαζόμασταν περισσότερους παίκτες να συνεισφέρουν»

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Μπαρτζώκας: «Χρειαζόμασταν περισσότερους παίκτες να συνεισφέρουν»
Ο προπονητής του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στην ήττα από τη Ζενίτ στην Αγία Πετρούπολη.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μετά τη λήξη του ματς εξήγησε το αποτέλεσμα στην Αγία Πετρούπολη.

Ο 54άχρονος τεχνικός στάθηκε στα πολλά λάθη και τα χαμένα ριμπάουντ της ομάδας του δηλώνοντας πως «σε ένα τέτοιο παιχνίδι, απέναντι σε μια ομάδα όπως η Ζενίτ, θα έπρεπε να παίξουμε καλύτερα επιθετικά, αλλά και αμυντικά. Χρειαζόμασταν περισσότερους παίκτες να συνεισφέρουν στο ματς επιθετικά και αμυντικά και θεωρώ πως το μεγάλο μας πρόβλημα ήταν στο τρίτο δεκάλεπτο όπου και χάσαμε όλες τις διεκδικούμενες μπάλες που ήταν 50%-50%, ριμπάουντ και πολλές κατοχές που έκριναν το ματς. Η Ζενίτ βρήκε αυτοπεποίθηση από τις δεύτερες ευκαιρίες που της δώσαμε. Και το δεύτερο στοιχείο, ήταν πως σε ένα κλειστό ματς, κάναμε πολλά λάθη. Πολλές φορές, όταν επιστρέφαμε στο σκορ, δεν ήταν πως δεν σκοράραμε, αλλά κάναμε λάθη με αποτέλεσμα ο αντίπαλος να βρίσκει πόντους στον αιφνιδιασμό. Έτσι λοιπόν, το να κερδίσεις εκτός έδρας θα πρέπει να μείνεις 40 λεπτά στο πλάνο και να έχεις πολλούς παίκτες μέσα στο ματς και δυστυχώς αυτό δεν έγινε σήμερα για εμάς».

Σε ερώτηση για το ποιο ήταν το αγωνιστικό πλάνο της ομάδας του πριν το ματς, ο Έλληνας τεχνικός απάντησε πως «δεν θέλαμε να δώσουμε δεύτερες ευκαιρίες στη Ζενίτ, είναι πρώτοι στην Euroleague έχοντας 13 επιθετικά ριμπάουντ μέσο όρο. Και το δεύτερο ήταν να μην κάνουμε λάθη δίνοντας τους εύκολους πόντους στην επίθεση. Έπρεπε να προστατεύσουμε τη μπάλα. Όποτε βιαστήκαμε ή κάναμε λάθη, τους δώσαμε την ευκαιρία να σκοράρουν στην επίθεση και στον αιφνιδιασμό».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.