Ζενίτ - Ολυμπιακός 91-87: Τρεις και... κανείς άλλος

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Ζενίτ - Ολυμπιακός 91-87: Τρεις και... κανείς άλλος
Η Ζενίτ (7-14) νίκησε τον Ολυμπιακό (8-13) με 91-87. Οι Πειραιώτες είχαν σε τρομερή μέρα τους Σπανούλη, Πρίντεζη και Παπανικολάου και σε άθλια όλους τους άλλους παίκτες του.

Η Ζενίτ νίκησε για δεύτερη φορά φέτος τον Ολυμπιακό (91-87) εκμεταλλευόμενη το γεγονός πως μόλις τρεις παίκτες (Σπανούλης, Παπανικολάου, Πρίντεζης) των «ερυθρόλευκων» ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις της αναμέτρησης.

Οι υπόλοιποι δεν πρόσφεραν το παραμικρό, παρά μόνο έκαναν λάθη τα οποία στοίχισαν τη νίκη.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με φανερό σκοπό να ακουμπήσει την μπάλα στον Μιλουτίνοφ. Ο Σέρβος μαζί με τους Σπανούλη και Βεζένκοβ έβαλαν μπροστά τους «ερυθρόλευκους» με 11-16 (5'). Οι γηπεδούχοι όμως εκμεταλλεύτηκαν τα αμυντικά λάθη των αντιπάλων τους και έτσι μείωσαν σε 22-23 (9΄).

Η Ζενίτ σε κάθε της επίθεση «σημάδευε» τον Ρότσεστι κι έτσι ο Βορόνοφ με συνεχόμενα τρίποντα έδωσε προβάδισμα το οποίο επέκτεινε ο Άιβερσον (34-27, 14'). Το τάιμ άουτ του Μπαρτζώκα λειτούργησε και με τους Πρίντεζη και Σπανούλη να σκοράρουν, ο Ολυμπιακός μετέτρεψε το σκορ σε 38-37 (17').

Τα συνεχόμενα λάθη του Μπόλντγουιν στο πρώτο δίλεπτο της τρίτης περιόδου έδωσαν στη Ζενίτ «αέρα» 8 πόντων (51-43, 32'), ωστόσο με 5 συνεχόμενους πόντους του Σπανούλη οι Πειραιώτες επέστρεψαν (51-48, 34'). Ο Τόμας όμως μετά από επιθετικά ριμπάουντ βρήκε τον τρόπο να μετατρέψει και πάλι την κατάσταση προς όφελος της ομάδας του (57-48, 26'). Οι 5 πόντοι του Παπανικολάου δεν ήταν αρκετοί αφού μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα οι Ρώσοι αντέδρασαν και ξέφυγαν με 64-53 (29').

Ο Ολυμπιακός μπορεί να ήθελε να αντιδράσει στην τελευταία περίοδο με τόσα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ, με τόσα λάθη στην επίθεση που έφερναν lay up της Ζενίτ ήταν αδύνατο (73-62, 34'). Η «Αγία Τριάδα» του Ολυμπιακού πήρε την κατάσταση στα χέρια της. Πρίντεζης, Παπανικολάου και Σπανούλης άλλαξαν πλήρως την εικόνα του ματς και ο αρχηγός του Ολυμπιακού μείωσε σε 76-74 (37'). Κόνιαρης και Μπόλντγουιν μέσα σε ένα λεπτό έχυσαν την καρδάρα με το γάλα, πρόσφεραν 6 πόντους στη Ζενίτ και το σκορ έγινε 82-74 (39') βάζοντας τέλος στην υπόθεση νίκη παρά τα τρίποντα των Σπανούλη και Παπανικολάου στο τέλος.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Ζενίτ είχε τουλάχιστον οκτώ παίκτες που πρόσφεραν, ενώ ο Ολυμπιακός μόλις τρεις. Οι Πειραιώτες έχασαν πολλά ριμπάουντ, έδωσαν με λάθη τους πολλά εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό και σούταραν 55.6% στα δίποντα.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Βορόνοφ είχε 21 πόντους ενώ ο Άιβερσον πρόσθεσε 6 πόντους και 12 ριμπάουντ.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Σε άλλο γήπεδο οι Κόνιαρης, Μπόλντγουιν, Ρότσεστι και Πολ.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Τρομερή δουλειά ο Αλμπισί (6π., 8ασ.).

ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ: Με το σκορ στο 76-74 ο Κόνιαρης έκανε λάθος πάσα και στην άλλη πλευρά υπέπεσε σε καλάθι και φάουλ. Ο Μπόλντγουιν που μπήκε στη θέση του έκανε επίσης λάθος πάσα και ο Χόλινς με τρίποντο «σφράγισε» τη νίκη.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η Ζενίτ τις 8 χαμένες βολές. Ο Ολυμπιακός τους μηδέν πόντους που πήρε από τους Αμερικανούς του.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το φόλοου κάρφωμα του Κόλτον Άιβερσον στο πρώτο ημίχρονο.

Τα δεκάλεπτα: 24-27, 45-43, 66-58, 91-87

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.