Πιτίνο: «Δεν θυμάμαι ομάδα να επέτρεπε σε αντίπαλο να σουτάρει 77% στο δίποντο και 50% στο τρίποντο»!

Πιτίνο: «Δεν θυμάμαι ομάδα να επέτρεπε σε αντίπαλο να σουτάρει 77% στο δίποντο και 50% στο τρίποντο»!

Gazzetta team
Πιτίνο: «Δεν θυμάμαι ομάδα να επέτρεπε σε αντίπαλο να σουτάρει 77% στο δίποντο και 50% στο τρίποντο»!
Ο Ρικ Πιτίνο στάθηκε στην απόδοση του Ταϊρίς Ράις κόντρα στη Ζάλγκιρις και τα ποσοστά των Λιθουανών απέναντι στην «πράσινη» άμυνα.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού τόνισε έπειτα από τη νίκη επί της Ζάλγκιρις:

«Θέλω να αποδώσω τα εύσημα στη Ζάλγκιρις για τον τρόπο που έπαιξε. Στα τόσα χρόνια που προπονώ, δεν θυμάμαι ομάδα να επέτρεπε σε αντίπαλο να σουτάρει με 77% στο δίποντο και 50% στο τρίποντο! Ένα εκπληκτικό ποσοστό! Αφού γυρίσαμε μετά από μια εκτός έδρας ήττα έδωσα στους παίκτες μου 11 στόχους, πέντε επιθετικούς και έξι αμυντικούς. Αν πετυχαίναμε το 80% θα κερδίζαμε. Ζήτησα πάνω από 20 ασίστ, είχαμε 22, πάνω 12 επιθετικά ριμπάουντ, να ακουμπάμε τη ρακέτα πάνω από 40 φορές, την ακουμπήσαμε 37. Αν αφήνεις μια ομάδα να σουτάρει με αυτά τα ποσοστά, δεν αστοχεί και δεν έχεις αιφνιδιασμούς. Είχαμε 29 deflections. Θέλαμε 10 κλεψίματα, είχαμε 6. Θέλαμε 5 κοψίματα, είχαμε 0. Σούταραν με καλά ποσοστά και γι' αυτό δεν πιάσαμε τον στόχο στους αιφνιδιασμούς. Αυτό είναι το μόνο ποσοστό που μας μπερδεύει. Ο Ράις μας έδωσε δυο μεγάλα ματς. Τον πίεζαν, σαν να είναι παιχνίδι κολεγιακού. Αυτό θυμίζει το πρες της Ζαλγκίρις. Πήραμε τάιμ άουτ και το διορθώσαμε το πώς το αντιμετωπίζουμε επίθεσή μας. Αλλάξαμε την επίθεσή μας, λόγω τους πρες τους.

Με ένα σκριν πήρε την μπάλα ο Ταϊρίς και φύγαμε στον αιφνιδιασμό. Αναπροσαρμόσαμε τον τρόπο διάσπασης του πρες για να ανταπεξέλθουμε στο παιχνίδι. Βελτιωνόμαστε στα ριμπάουντ. Όμως, κάναμε λάθη στο τέλος. Χάσαμε ένα λέι απ, αυτό συμβαίνει, γιατί πήγαμε να κάνουμε ένα κάρφωμα. Κάναμε και τεχνικά λάθη, δεν αλλάξαμε στα σκριν και δώσαμε ένα τρίποντο. Κάναμε ένα φάουλ μέσα στο καλάθι, που ήταν γκολ - φάουλ. Και στο τέλος δώσαμε βοήθεια και δεχτήκαμε ένα τρίποντο. Όταν μπορείς να κερδίσεις, κάνοντας αυτά τα λάθη, μαθαίνεις να μην τα ξανακάνεις. Δεν πετύχαμε τους στόχους μας πλήρως, αλλά είμαι πολύ ευχαριστημένος για τις δυο νίκες μας. Συγχαρητήρια στη Ζαλγκίρις για τον τρόπο που αγωνίστηκε. Ο Παπαγιάννης για δεύτερο σερί παιχνίδι μας έδωσε μεγάλη ώθηση, όπως και ο Ουέσλι Τζόνσον. Πήρε ριμπάουντ, έβαλε δυο τρίποντα και μας βοήθησε πολύ στα λεπτά που αγωνίστηκε. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος με τον Παπαγιάννη, τον Ράις και τον Τζόνσον».

Όσον αφορά τα 14 λάθη του Παναθηναϊκού και τα 5 του ΝτεΣόν Τόμας: «Δεν ήταν το καλύτερο βράδυ του ΝτεΣόν, αλλά έπαιξε εξαιρετικά. Όταν αγωνίζεσαι 36', κάνεις κάποια λάθη. Όμως, τα 14 λάθη μας δεν ήταν ο λόγος που έμεινε η Ζαλγκίρις κοντά. Το θέμα είναι πως δεν πετύχαμε τους αμυντικούς μας στόχους. Δεν τους πετύχαμε, αυτό είναι ενοχλητικό. Όταν επιτρέπεις στον αντίπαλό σου αυτά τα ποσοστά, παίζεις με τη φωτιά. Ωστόσο, είναι σπουδαίο να μαθαίνεις, ενώ κερδίζεις. Το επίπεδο της Euroleague είναι υψηλό, λίγα χωρίζουν τις ομάδες».

Σε ό,τι αφορά την προσαρμογή του Άντι Ράουτινς είπε: «Έχει παίξει στο παρελθόν στην Ευρώπη. Θα έπρεπε να μην τον βάλω, δεν είχε προπονηθεί. Τον έβαλα για να καταλάβει τις απαιτήσεις του παιχνιδιού και του επιπέδου. Δεν αγωνιζόταν, δεν είχε προπονήσεις στα πόδια του, γιατί προετοιμαζόμασταν για τα επόμενα ματς. Χρειάζεσαι δυο εβδομάδες, για να μάθεις τα συστήματα και να μπεις στη φιλοσοφία της ομάδας. Θα προσαρμοστεί. Είναι άδικο που τον έβαλα. Όμως, ήθελα να τον προετοιμάσω για την επόμενη εβδομάδα. Στο παιχνίδι του ελληνικού πρωταθλήματος θα πάρει πιο πολλά λεπτά».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.