Σάρας: «Με τον Ζοτς προσπαθούμε να μην μιλάμε για μπάσκετ, αλλά...» (gTV)

Αντώνης Καλκαβούρας
Σάρας: «Με τον Ζοτς προσπαθούμε να μην μιλάμε για μπάσκετ, αλλά...» (gTV)
Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους επιστρέφει στο ΟΑΚΑ για 5η φορά ως αντίπαλος (2 ως assistant-coach) και λίγες ώρες πριν το αποψινό (21.30) τζάμπολ της Ζάλγκιρις με τον Παναθηναϊκό, μιλάει στην Euroleague Greece για το νέο format της διοργάνωσης και την διαχείριση των συνεχόμενων ηττών που γνώρισε η ομάδα του, ενώ αποκαλύπτει το περιεχόμενο των συζητήσεών του με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Μετά από μία 16χρονη μυθική καριέρα σαν παίκτης (1998-2014), με συνολικά 27 τίτλους σε 9 ομάδες και αναρίθμητες ατομικές διακρίσεις, φέτος διανύει την 6η του σεζόν σαν προπονητής και ακόμη παραμένει πιστός στο πλάνο της Ζάλγκιρις, την οποία οδήγησε μέχρι και το Final 4 (2018). Το περασμένο καλοκαίρι συζήτησε με τους Μέμφις Γκρίζλις την προοπτική της μετακόμισής του στο ΝΒΑ σαν head-coach, αλλά το εγχείρημα δεν προχώρησε κι έτσι παρέμεινε στο Κάουνας, όπου λατρεύεται σαν Θεός!

Ο λόγος φυσικά για τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, γνωστό ευρωπαϊκό μπασκετικό κοινό ως "Saras", ο οποίος μίλησε στην Euroleague Greece για την μεγάλη αποψινή (21.30) μάχη με τον Παναθηναϊκό, την δυσκολία που αντιμετωπίζει κάθε χρόνο με το «χτίσιμο» της ομάδας του από την αρχή, καθώς επίσης και για το πως διαχειρίστηκε την πρωτόγνωρη - στην καριέρα του - κατάσταση που έζησε το δίμηνο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου, όταν η πρωταθλήτρια Λιθουανίας γνώρισε 9 συνεχόμενες ήττες. Αυτά και άλλα πολλά στο video που ακολουθεί: