Πιτίνο: «Δεν πρέπει να δίνουμε τόσα πολλά τρίποντα, πρέπει να βελτιωθούμε εκεί»

Πιτίνο: «Δεν πρέπει να δίνουμε τόσα πολλά τρίποντα, πρέπει να βελτιωθούμε εκεί»

Gazzetta team
Πιτίνο: «Δεν πρέπει να δίνουμε τόσα πολλά τρίποντα, πρέπει να βελτιωθούμε εκεί»
Ο Ρικ Πιτίνο έκανε ειδική αναφορά στα πολλά τρίποντα που δίνει ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ στους αντιπάλους του, ενώ ενόψει του αγώνα με την Ζάλγκιρις (17/1, 21:30) υποστήριξε ότι περιμένει ένα σκληρό και δυνατό παιχνίδι.

Ο Αμερικανός τεχνικός υπογράμμισε ένα 24ωρο πριν από το τζάμπολ του αγώνα με τους Λιθουανούς ότι «είναι σαν και εμάς. Μια ομάδα που δουλεύει σκληρά και δίνει πάντα το 100%. Μοιάζουμε ως ομάδες. Θα είναι ένα σκληρό παιχνίδι. Η Ζάλγκιρις έχει παίξει τέσσερα εξαιρετικά παιχνίδια. Εμείς δείξαμε τρομερή επιμονή στο τελευταίο ματς μας. Στην 2η και την 3η περίοδο η Μπάγερν έπαιξε καλύτερα, αλλά επιστρέψαμε στο 4ο δεκάλεπτο και κερδίσαμε» ενώ όταν ρωτήθηκε για τον Λούκας Λεκαβίτσιους, είπε:

«Παίζει εξαιρετικά, είμαι περήφανος για εκείνον. Μου άρεσε ως παίκτης του Παναθηναϊκού, είμαι πολύ χαρούμενος με την επιτυχία του. Ήταν καλός και πέρυσι, όμως έχουμε τον Νικ Καλάθη. Οπότε, δεν μπορούσε να πάρει πολλά λεπτά. Δεν μπορούσε να τα κάνει αυτά. Όταν έχεις τον Καλάθη, εκείνος θα παίξει για περίπου 30'», ενώ υποστήριξε σχετικά με δική του προτροπή να βελτιώσει το τρίποντο ο Καλάθης ότι «ποτέ δεν το είπα αυτό».

Για τις διαφορές της Ζάλγκιρις σε σχέση με πέρυσι υπογράμμισε: «Το σύστημά της βασίζεται στη σκληρή δουλειά και την ταχύτητα. Αλλάζει συχνά στην άμυνα. Είναι μια παρόμοια ομάδα σε σχέση με πέρυσι, σε σχέση με το τι προσπαθεί να βρει και στις δύο πλευρές του παρκέ» ενώ κλείνοντας ρωτήθηκε για τα όσα θα ήθελε να διορθώσει στον Παναθηναϊκό: «Είμαστε στην τελευταία θέση στα τρίποντα που δίνουμε. Δεν είναι καλό αυτό. Αυτό συμβαίνει γιατί μας κερδίζουν μετά την ντρίμπλα ή μετά το pick 'n roll. Όταν κάνουμε μια αλλαγή στην άμυνα δίνουμε ελεύθερα τρίποντα. Εκεί πρέπει να βελτιωθούμε».