ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Ρεάλ Μαδρίτης 60-55: Ρωσικό «φρένο» στο σερί της «βασίλισσας» (vid)

Γιώργος Κούβαρης
ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Ρεάλ Μαδρίτης 60-55: Ρωσικό «φρένο» στο σερί της «βασίλισσας» (vid)
Σε ένα ματς που θα... ξεχαστεί γρήγορα λόγω του κακού θεάματος, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας επικράτησε της Ρεάλ με 60-55 και έβαλε τέλος στο σερί των 13 σερί νικών που μετρούσαν οι Μαδριλένοι.

Όταν δύο ομάδες έχουν στο σύνολο 39/120 σουτ και 32 λάθη, εύκολα μπορεί να καταλάβει κάποιος ότι μόνο για... θέαμα δεν θα μπορούσε να προσφερθεί η μεταξύ τους αναμέτρηση. ΤΣΣΚΑ και Ρεάλ δεν δικαιολόγησαν την... ματσάρα λόγω ποιότητας και βαθμολογικής θέσης και στο τέλος αυτό που θα μείνει είναι μόνο ο τελικός νικητής.

Η ΤΣΣΚΑ έμελλε να γίνει η ομάδα που θα σταμάταγε το φοβερό σερί νικών της Ρεάλ Μαδρίτης η οποία «κάηκε» στο 14ο παιχνίδι. Το τελικό 60-55 αποτυπώνει το χαμηλής ποιότητας θέαμα στη Μόσχα, με την ρωσική ομάδα να «ξυπνάει» στο δεύτερο ημίχρονο, με τους Μάικ Τζέιμς και Νταρούν Χίλιαρντ να κάνουν την διαφορά. Μάλιστα ντεμπούτο έκανε και ο Χάουαρντ Σαντ Ρος ο οποίος ήταν θετικός στην άμυνα, ενώ τελείωσε το ματς έχοντας 4 πόντους με 2/4 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 2 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και 1 ασίστ.

Για τη Ρεάλ ο Τρέι Τ¨ομπκινς είχε 14 πόντους και 6 ριμπάουντ, ενώ άλλους 11 πόντους, 5 ασίστ και 5 ριμπάουντ πρόσθεσε ο Φακούντο Καμπάτσο.

Το ματς

Η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε... δυναμικό μπάσιμο μετά το τζάμπολ της αναμέτρησης και έχοντας μπροστάρη τον Τρέι Τόμπκινς άρχισε να ελέγχει από νωρίς το ματς (7-13 στο 5') και να παίρνει και διαφορά επτά πόντων (11-18 στο 6') την οποία και διατήρησε μέχρι και το τέλος της πρώτης περιόδου (14-21). Οι γηπεδούχοι ήταν πολύ άστοχοι στα σουτ εντός παιδιάς ενώ οι Μαδριλένοι με ένα 5-0 στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου έφτασε τον δείκτη του σκορ και στο +12 (14-26). Η διαφορά έμεινε στα ίδια επίπεδα και το μόνο που κατάφερε η ΤΣΣΚΑ ήταν να μειώσει στους επτά (26-33) με τη λήξη του ημιχρόνου.

Ένα ημίχρονο όπου η ρωσική ομάδα είχε το πενιχρό ποσοστό του 25% στα δίποντα με μόλις 5/20 (!!!) και 28% στα τρίποντα με 2/7! Ουσιαστικά έβρισκε σκορ μόνο από τη γραμμή των βολών (10/10) ενώ ο Μάικ Τζέιμς είχε 2/10 σουτ! Στον αντίποδα, η Ρεάλ σούταρε με ποσοστό 35% στα δίποντα (6/17) αλλά και 40% στα τρίποντα (40%). Ο Τόμπκινς είχε 9 πόντους ενώ τον συμπλήρωνε ο Λαπροβίτολα με 7 πόντους.

Στη συνέχεια η ΤΣΣΚΑ παρέσυρε και τη Ρεάλ στην αστοχία και το ματς μόνο για... θέαμα δεν προσφέρονταν. Μάλιστα με ένα 10-2 οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα με 36-35 έχοντας μπει για τα καλά στην διεκδίκηση της νίκης. Οι δυνατές άμυνες ήταν εκείνες που κυριαρχούσαν στο παρκέ της «MegaSport Arena» κάτι που φαίνεται και από το σκορ της 3ης περιόδου (43-43). Το σκηνικό ήταν ίδιο και απαράλλακτο και στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης. Το σκορ άλλαζε συνέχεια χέρια, με τον Τζέιμς ωστόσο να είχε ανεβάσει την απόδοσή του και να είχε δώσει προβάδισμα με 55-52 στην ομάδα του στο 38'. Ο Χίλιαρντ με τρίποντο στα 37'' έμελλε να καθορίσει τον τελικό νικητή αφού είχε δώσει αέρα τεσσάρων πόντων στην ομάδα του (58-54).

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η ΤΣΣΚΑ ήταν η... λιγότερο άστοχη στα κρίσιμα σημεία του αγώνα και γι' αυτό έφτασε στη νίκη. Φυσικά το οφείλει και στο μεγάλο τρίποντο του Χίλιαρντ στα 37'' πριν από το τέλος του αγώνα.

ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Μάικ Τζέιμς μπορεί να μην ξεκίνησε καλά, αλλά όταν βρήκε ρυθμό έφτασε στο σημείο να τελειώσει το ματς με 19 πόντους έχοντας 4/9 δίποντα, 2/9 τρίποντα, 5/5 βολές, 2 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα αλλά και 7 λάθη.

ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Ο Νταρούν Χίλιαρντ όχι μόνο σημείωσε 14 πόντους, αλλά ευστόχησε στο πιο καθοριστικό σουτ του ματς.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Σέρχιο Γιουλ ήταν αρνητικός με 0/4 σουτ εντός παιδιάς.

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Το τρίποντο του Νταρούν Χίλιαρντ στα 37'' πριν από το τέλος του αγώνα, το οποίο έδωσε αέρα τεσσάρων πόντων στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το εντυπωσιακό κάρφωμα του Κάιλ Χάινς ύστερα από ασίστ ακριβείας του Χάουαρντ Σαντ Ρος σε pick n roll στην τελευταία περίοδο.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Και οι δύο ομάδες τα κακά ποσοστά στα σουτ εντός παιδιάς, αλλά και τα 16 λάθη που έκαναν η καθεμία ξεχωριστά.

Τα δεκάλεπτα: 14-21, 26-33, 43-43, 60-55

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.