Μπαρτσελόνα – Αναντολού Εφές 82-86: Έδειξε χαρακτήρα και είχε... Λάρκιν! (vid)

Γιώργος Κούβαρης
Μπαρτσελόνα – Αναντολού Εφές 82-86: Έδειξε χαρακτήρα και είχε... Λάρκιν! (vid)
H Αναντολού Εφές συνέχισε τη φοβερή της πορεία τη φετινή σεζόν, καθώς επικράτησε μέσα στο «Palau Blaugrana» της Μπαρτσελόνα με 86-82! Φοβερός και πάλι ο Σέιν Λάρκιν, καθοριστικός ο Σίνγκλετον απέναντι στην πρώην ομάδα του.

Τι κι αν η Εφές πήγε να χάσει δικό της ματς. Τι και αν δέχτηκε σερί 14-0 στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου με αποτέλεσμα να βρεθεί πίσω στο σκορ με 72-66 στο 35' και με το momentum να είχε πάει στο πλευρό της Μπαρτσελόνα. Τι κι αν αποβλήθηκε σε εκείνο το σημείο ο Εργκίν Αταμάν για διαμαρτυρία. Στο τέλος, έβγαλε χαρακτήρα, μπόρεσε να επιστρέψει στο ματς και να φτάσει σε μια σπουδαία νίκη με την οποία στρογυλλοκάθισε στην πρώτη θέση μαζί έχοντας συγκάτοικο τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Σέιν Λάρκιν ήταν «όλα τα λεφτά» για την τουρκική ομάδα έχοντας 26 πόντους με 4/6 δίποντα, 3/8 τρίποντα και 9/9 βολές, εκ των οποίων τέσσερις συνεχόμενες στα τελευταία δευτερόλεπτα με τις οποίες διαμόρφωσε και το τελικό αποτέλεσμα. Εξαιρετικός και ο Κρις Σίνγκλετον με 17 πόντους και 8 ριμπάουντ ευστοχώντας και σε κρίσιμο τρίποντο στο τέλος.

Για την Μπαρτσελόνα ο Μπράντον Ντέιβις πέτυχε 20 πόντους, οι 16 εκ των οποίων στο τρίτο δεκάλεπτο, ο Ντιλέινι πέτυχε και τους 15 πόντους του στο α' ημίχρονο, ενώ ο Μίροτιτς άργησε να επιστρέψει στο ματς.

Το ματς

Άκρως εκρηκτικό ήταν το ξεκίνημα του αγώνα για την Αναντολού Εφές αφού στο πρώτο πεντάλεπτο βρέθηκε να προηγείται με 10 πόντους διαφορά (7-17) και να μένει σε αυτά τα επίπεδα (12-22) μέχρι και δύο λεπτά πριν από το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (19-24). Με ένα 7-0 είχε φέρει το παιχνίδι στο ένα τρίποντο (19-22 στο 9'). Οι Λάρκιν, Σιμόν, Σίνγκλετον ήταν εκείνοι που είχαν κάνει τη διαφορά για την Αναντολού, ενώ ο Μίροτιτς είχε «σιγήσει» και όλη την δουλειά την έκανε ο Ντιλέινι με μακρινά σουτ.

Ο Αμερικανός γκαρντ της Μπαρτσελόνα και ο Σέιν Λάρκιν ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές των δύο ομάδων, με την Εφές να προηγείται και με 8 πόντους διαφορά (35-43 στο 18')! Μάλιστα για να φτάσει σε αυτό το σημείο είχε προηγηθεί επιμέρους 12-3 (!) έχοντας βρεθεί και πίσω στο σκορ με 32-31 στο 16'. Στο πρώτο μισό του αγώνα, η Αναντολού (με τον Λάρκιν να έχει 14 πόντους και 4 ασίστ) μέτρησε 13/21 δίποντα, αν και ήταν άστοχη στα τρίποντα (5/14). Αντίστοιχα ο Ντιλέινι είχε πάρει «φωτιά» στο πρώτο μισό με 15 πόντους και 5/6 τρίποντα (σ.σ. 7/15 είχε συνολικά η Μπαρτσελόνα στο α' ημίχρονο).

Στο τρίτο δεκάλεπτο η Αναντολού Εφές προηγήθηκε με 8 πόντους διαφορά (58-66) έχοντας πραγματοποιήσει επιμέρους 21-16 απέναντι στον... Μπράντον Ντέιβις. Και όχι, δεν κάναμε λάθος! Απλούστατα ο Αμερικανός σέντερ είχε σημειώσει και τους 16 πόντους της ομάδας του σε εκείνο το διάστημα ωστόσο ήταν... απελπιστικά μόνος του. Κάτι που...άλλαξε στο πρώτο πεντάλεπτο της τελευταίας περιόδου! Η Εφές παρουσιάστηκε αγνώριστη, ο Μίροτιτς έκανε τα... πάντα στο παρκέ και οι «μπλαουγκράνα» πραγματοποίησαν ένα φοβερό σερί 14-0 (!!!) και γύρισαν όλο το ματς παίρνοντας και διαφορά έξι πόντων (72-66) στο 35'. Σε εκείνο το σημείο αποβλήθηκε από το ματς και ο Εργκίν Αταμάν για διαμαρτυρία και όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων συσπείρωσε ακόμα περισσότερο τους παίκτες της ομάδας του. Με νέο επιμέρους 20-10 στο τελευταίο πεντάλεπτο μπόρεσε να «κλειδώσει» τη νίκη και να φτάσει σε ένα σπουδαία «διπλό», σε μια από τις πιο δύσκολες έδρες της Ευρώπης.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Εφές μάζεψε 12 ριμπάουντ περισσότερα από την Μπαρτσελόνα (39-27), είχε 94% στις βολές (17/18), εξαιρετικό ποσοστό στα τρίποντα για εκτός έδρας ματς (13/29, 45%) ενώ έδειξε και χαρακτήρα στο τελευταίο πεντάλεπτο.

ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Σέιν Λάρκιν είχε 26 πόντους με 4/6 δίποντα, 3/8 τρίποντα, 9/9 βολές, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 κλεψίματα και 4 λάθη.

ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Ο Κρις Σίνγκλετον όχι μόνο πέτυχε 17 πόντους μαζεύοντας και 8 ριμπάουντ, αλλά ευστόχησε σε ένα κρίσιμο τρίποντο στο τέλος.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Εκτός ματς οι Αμπρίνες και Τόμιτς, έμειναν στο μηδέν.

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Το τελευταίο πεντάλεπτο και η αντίδραση της Εφές μετά το 14-0 σερί που είχε προηγηθεί της Μπαρτσελόνα.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το... πολύ δύσκολο τρίποντο και φάουλ του Μάλκολμ Ντιλέινι στο πρώτο ημίχρονο.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η Μπαρτσελόνα τα 12 λιγότερα ριμπάουντ, τα 20 χαμένα τρίποντα και τις 7 χαμένες βολές. Η Εφές τα 15 λάθη.

Τα δεκάλεπτα: 19-24, 42-45, 58-66, 82-86