Πιτίνο: «Να αποφύγουμε τα τρίποντα της Αρμάνι»

Gazzetta team
Πιτίνο: «Να αποφύγουμε τα τρίποντα της Αρμάνι»
Ο Αμερικανός προπονητής μίλησε για την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Αρμάνι.

Πριν την αναχώρηση του Παναθηναϊκού για το Μιλάνο και το παιχνίδι με την Αρμάνι, ο Ρικ Πιτίνο δήλωσε: «Πέρσι, περίπου τέτοιο καιρό μας κέρδισαν στο γήπεδό μας και ακολούθως εμείς κάναμε ένα εξαιρετικό παιχνίδι εκεί. Σίγουρα πρόκειται για μια… εκρηκτική ομάδα στην επίθεση που τρέχει πολλά διαφορετικά συστήματα. Απέναντι στην ΤΣΣΚΑ ήμασταν καλά προετοιμασμένοι, παρουσιάσαμε βελτίωση σε όλους τους τομείς και ελπίζουμε να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε. Πηγαίνουμε καλύτερα εβδομάδα με την εβδομάδα και αυτό είναι το πιο σημαντικό για μια ομάδα μπάσκετ. Είμαστε ενθουσιασμένοι με την μεγάλη πρόκληση που έχουμε μπροστά μας διότι μας κέρδισαν στο ματς του πρώτου γύρου στην έδρα και θα δούμε τι θα γίνει τελικά».

Όσο για το «κλειδί» του αγώνα, σχολίασε: «Υπάρχουν πολλά “κλειδιά” όταν παίζεις απέναντι σε μια ομάδα όπως η Αρμάνι Μιλάνο. Έχουν πολύπλοκους τρόπους επίθεσης αλλά και άμυνας. Παίζουν άμυνες ζώνης αλλά και man to man. Για εμάς το πιο σημαντικό είναι να ελέγξουμε τα ριμπάουντ, τομέα στον οποίο δεν πήγαμε καλά στον αγώνα απέναντι στην ΑΕΚ, από την οποία δεχθήκαμε πολλά τρίποντα, κάτι που δεν καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε. Πιστεύω πως το συγκεκριμένο ματς ήταν περισσότερο για να προετοιμαστούμε και σίγουρα η ΑΕΚ σούταρε πραγματικά πολύ καλά. Στο παιχνίδι με την Μιλάνο θέλουμε να αποφύγουμε τα πολλά τρίποντα της αντιπάλου ομάδας και να προστατεύσουμε την περιφέρειά μας».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.