Ζήσης: «Το μπάσκετ είναι το πανεπιστήμιο μου, πλησιάζει η απόσυρσή μου» (vid)

Ζήσης: «Το μπάσκετ είναι το πανεπιστήμιο μου, πλησιάζει η απόσυρσή μου» (vid)
Ο Νίκος Ζήσης και η σύζυγός του Φανή Σκούφη συμμετείχαν σε ντοκιμαντέρ της Euroleague για τη ζωή των παικτών μετά το τέλος της καριέρας τους.

Μπόστιαν Νάχμπαρ, Αντεμόλα Οκουλάγια και Φεντερίκ Βάις μίλησαν στο ντοκιμαντέρ της Euroleague για τη ζωή τους μετά το τέλος της καριέρας τους.

Επίσης συμμετείχαν καταθέτοντας την άποψή τους ο Νίκος Ζήσης με τη σύζυγό του και ο Νίκολα Βούσιτς.

Ο Έλληνας γκαρντ της Μπανταλόνα ανέφερε πως «ο φόβος μου είναι πως δε θα βρω κάτι που να καλύπτει ούτε στο 25% τις προκλήσεις του μπάσκετ. Δεν έχω σπουδάσει. Ήθελα μόνο να προπονούμαι για να γίνω καλύτερος και να εκπληρώσω τα όνειρά μου. Στα 20 χρόνια που παίζω έχω γνωρίσει άπειρους παίκτες και προπονητές. Το μπάσκετ είναι το πανεπιστήμιο μου.

Πιστεύω πως είναι πολύ όμορφο συναίσθημα για επαγγελματία παίκτη όταν αποφασίζει πότε θα σταματήσει. Εγώ επέλεξα να αποσυρθώ από την Εθνική ενώ ήμουν αρχηγός της, δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή. Αν όμως έρθει ένας προπονητής και μου πει... Νίκο, είσαι θρύλος στην Ελλάδα, αλλά χρειάζομαι κάποιον πιο νέο στην ομάδα... αυτό θα είναι πολύ δύσκολο.

Ήξερα πως μπορούσα να συνεχίσω να παίζω στην Εθνική, αλλά ήθελα να ελέγξω εγώ τη μοίρα μου.

Βλέπω την απόσυρσή μου να πλησιάζει. Κάποιοι φίλοι μου αρνούνται να το δεχτούν, αλλά εγώ το έχω αποδεχτεί. Είναι πολύ πιο χαρούμενος για όσα έζησα παρά λυπημένος που θα τελειώσει»

Η σύζυγός του Φανή Σκούφη από την πλευρά της είπε ότι, «με τρομάζει η αλλαγή της καθημερινότητας. Οχι για τη ζωή μου και τι θα αλλάξει στην οικογένεια. Θα είναι σπίτι, θα έχουμε επισκέψεις από φίλους. Από την άλλη δεν ξέρω πως θα αντιδράσει ο Νίκος. Ακούς τόσες ιστορίες από συζύγους παικτών και πόσο δύσκολη είναι η μετάβασή τους. Δε βρίσκουν κίνητρο.

Η ζωή μας είναι το μπάσκετ. Δεν ξέρω πως θα είναι αυτή όταν θα πάψει να είναι παίκτης. Νομίζω θα συνεχίσουμε να ζούμε με τον ίδιο τρόπο τη ζωή μας. Σίγουρα θα χρειαστεί να πάρουμε κάποιες σημαντικές αποφάσεις τις οποίες αποφεύγουμε έως τώρα. Υπάρχουν πολλά άγνωστα πράγματα σε αυτή τη διαδικασία.

Αν χαλάσει μία λάμπα θα καλέσει την ομάδα να στείλει κάποιον να την αλλάξει. Άλλαξε μόνο μία πριν παντρευτούμε επειδή τον απείλησα πως δε θα γίνει γάμος».

Στο 17:41 η τοποθέτηση του Ελληνα γκαρντ και της γυναίκας του.