ΤΣΣΚΑ - Παναθηναϊκός 102-106: Ο Πιτίνο έχει 3/3 κόντρα στον Ιτούδη! (vids)

Γιάννης Σταυρουλάκης
ΤΣΣΚΑ - Παναθηναϊκός 102-106: Ο Πιτίνο έχει 3/3 κόντρα στον Ιτούδη! (vids)
Ο Παναθηναϊκός πέτυχε τεράστιο «διπλό» στη Ρωσία και ο Ρικ Πιτίνο πανηγύρισε την τρίτη νίκη του σε τρεις αναμετρήσεις απέναντι στον Δημήτρη Ιτούδη!

Οι «πράσινοι» παρουσιάστηκαν έτοιμοι, διαβασμένοι και απόλυτα συγκεντρωμένοι κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ακόμα κι όταν η πρωταθλήτρια Ευρώπης επέστρεψε από το -11 (49-60). Ο Νικ Καλάθης ήταν εκείνος που πέτυχε μεγάλο «τρίποντο» ισοφαρίζοντας σε 89-89 στα 7" για το φινάλε κι εν συνεχεία υποχρέωσε τον Μάικ Τζέιμς σε βήματα, με τον Παναθηναϊκό να φτάνει στο σπουδαίο «διπλό» στο έξτρα πεντάλεπτο με σκορ 102-106. Από την πλευρά του ο Ρικ Πιτίνο διεύρυνε το νικηφόρο σερί του έχοντας απέναντι του τον Δημήτρη Ιτούδη, έπειτα από το περσινό 2-0 στη regular season!

28 Δεκεμβρίου 2018

Παναθηναϊκός - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 96-84

Το βράδυ της 28ης Δεκεμβρίου 2018 ο Ρικ Πιτίνο έκανε το προπονητικό του ντεμπούτο στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ και στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και μάλιστα στο μεγάλο ματς κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας! Οι «πράσινοι» είχαν πραγματοποιήσει επιβλητική εμφάνιση και είχαν επιβληθεί των Ρώσων με 96-84. Ο Αμερικανός κόουτς είχε γνωρίσει από την πρώτη στιγμή την αποθέωση από τους φίλους των «πρασίνων», ενώ εκείνος φρόντισε να αφήσει για τα... καλά το στίγμα του! Αρχικά με το τάιμ άουτ που προσπάθησε να «ξυπνήσει» τους παίκτες του και στη συνέχεια με τα... βαφτίσια που έκανε στον Λούκας Λεκαβίτσιους, τον οποίο και αποκάλεσε... Σκαϊγουόκερ.

5 Μαρτίου 2019

ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Παναθηναϊκός 77-78

Στο ματς της 27ης αγωνιστικής της regular season, ο Παναθηναϊκός επιβεβαίωνε ότι είχε... γυρίσει για τα καλά τον διακόπτη πιστοποιώντας την αγωνιστική άνοδο στην οποία βρίσκονταν. Έστω και αν χρειάστηκε καλάθι σχεδόν με την εκπνοή του αγώνα για να αποδράσει με τη νίκη από την Μόσχα, κερδίζοντας την ΤΣΣΚΑ με 78-77. Αυτή, μάλιστα, ήταν και η δεύτερη σερί επιτυχία των «πρασίνων» απέναντι στην «ομάδα του στρατού» και η 4η στα 14 ματς κόντρα στον Δημήτρη Ιτούδη.

Με το τρίποντο της νίκης ο Καλάθης έφτανε τους 11 πόντους και τις 9 ασίστ, ενώ το σκοράρισμα είχε μοιραστεί στους Τόμας (12π.), Γκιστ (11π.) και Παπαπέτρου (10π.). Μάλιστα η νίκη ήρθε με φοβερή ανατροπή στο τελευταίο δίλεπτο, αφού η ΤΣΣΚΑ είχε προηγηθεί με 74-67 στο 38'! Τότε τα πάντα έμοιαζαν να είναι χαμένα για την ελληνική ομάδα, αλλά ο Ντεσόν Τόμας ήταν εκείνος που έδωσε το έναυσμα για την αντεπίθεση και ο αρχηγός της ομάδας εκείνος που έριξε την χαριστική βολή!