Η ζωή του Σίμον στην Τουρκία και ο σκύλος - μασκότ της Εφές! (vid)

Η ζωή του Σίμον στην Τουρκία και ο σκύλος - μασκότ της Εφές! (vid)

Κάτια Πετροπούλου
Η ζωή του Σίμον στην Τουρκία και ο σκύλος - μασκότ της Εφές! (vid)
Αφιέρωμα στην ζωή του Κρούνοσλαβ Σίμον έκανε η Euroleague και παρουσίασε ένα πολύ ενδιαφέρον βίντεο για τον φόργουορντ της Αναντολού Εφές.

Βρίσκεται τρία χρόνια στην Κωνσταντινούπολη για χάρη της Εφές και αποτελεί την σταθερή και ήρεμη δύναμή της.

Ο Κρούνοσλαβ Σίμον, μετά από δύο σεζόν στην Αρμάνι, έφτιαξε βαλίτσες για να ενισχύσει την ομάδα του Εργκίν Αταμάν κι έκτοτε αποτελεί έναν από τους ακρογωνιαίους λίθους των επιτυχιών της ομάδας.

Στο νέο «Focus on...», η Euroleague έχει πρωταγωνιστή τον 34χρονο παίκτη, ο οποίος έκανε ιδιαίτερη μνεία στον σκύλο του Μπακ.

«Είναι ο πρώτος φίλος μου, τον αγόρασα την πρώτη σεζόν μου στο εξωτερικό. Το όνομά του είναι Μπακ. Η αλήθεια είναι ότι τον πήρα, επειδή ταξιδεύουμε πολύ, κι αν είναι κάτω από 8 κιλά, μπορεί να έρθει μαζί μας. Αυτή είναι η τέταρτη πόλη που επισκέπτεται, έχει πολλές εμπειρίες, όπως εγώ. Είμαι στην Κωνσταντινούπολη με όλη μου την οικογένεια και το απολαμβάνουν, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για μένα. Δημιουργείς ένα δεσμό με το μέρος που ζεις και νιώθω ωραία. Νιώθω λες και είμαι σπίτι μου. Τα σκυλιά χαίρονται πάντα όταν βλέπουν τα αφεντικά τους. Δεν νοιάζονται αν είχες άσχημη ημέρα ή ένα κακό παιχνίδι».

Στη συνέχεια είπε: «Ο κόσμος βλέπει μόνο δύο ώρες αγώνες. Δεν είναι ενήμερος για το τι σημαίνει από πίσω και πόσο δύσκολο είναι να έρθεις σε μια τέτοια ομάδα και να παίξεις σε αυτή τη λίγκα, που έχει σπουδαίους παίκτες. Πάντα χρειάζεται κίνητρο για να νικήσεις, αλλά δεν μπορούμε να πούμε σίγουρα ότι θα τα καταφέρουμε, γιατί υπάρχουν πολλές καλές ομάδες».

Ο Βασίλιε Μίτσιτς είπε για τον συμπαίκτη του «είναι ένα φυσικό ταλέντο. Θα έλεγα πως είναι πολύ σπάνιος. Μας δίνει παραπάνω ποιότητα. Όταν βγαίνουμε έξω, το σκυλί του είναι σαν άνθρωπος. Καταλαβαίνει τα πάντα και το μόνο που περιμένουμε, είναι πότε θα μιλήσει», ενώ ο Αταμάν πρόσθεσε: «Μού αρέσει ο τρόπος παιχνιδιού του, παίζει πάντα έξυπνα, είναι εξαιρετικός στο πικ εν ρολ, παίζει κουλ και αυτό είναι πάντα σημαντικό, γιατί στις κρίσιμες στιγμές με πίεση, χρειάζεσαι παίκτες που να παίρνουν την μπάλα και να βρίσκει χώρους».