Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 90-80: Έπεσε μαχόμενος απέναντι στον... γίγαντα (pics & vid)

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 90-80: Έπεσε μαχόμενος απέναντι στον... γίγαντα (pics & vid)
Ο Ολυμπιακός προσπάθησε αρκετά, αλλά η διαφορά ποιότητα ήταν εμφανής και η Μπαρτσελόνα τον νίκησε με 90-80. Αποστολή-Βαρκελώνη: Κων/νος Μελάγιες.

Ο Ολυμπιακός παρά την απουσία του Μιλουτίνοφ δυσκόλεψε πάρα πολύ την Μπαρτσελόνα για ένα ημίχρονο, ωστόσο στη συνέχεια η διαφορά ποιότητας βγήκε στην επιφάνεια και έτσι οι Ισπανοί πανηγύρισαν τη νίκη (90-80). Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν καλύτερα του αναμενομένου, προσπάθησαν αρκετά, ωστόσο δεν κατάφεραν έναν ακόμη άθλο σαν αυτόν της Μόσχας επί της ΤΣΣΚΑ.

Ο Πέσιτς βλέποντας την απουσία του Σέρβου σέντερ ξεκίνησε με πολύ ψηλό σχήμα, ωστόσο ο Ολυμπιακός με καλή άμυνα δυσκόλεψε τους γηπεδούχους. Το πρόβλημα των «ερυθρόλευκων» ήταν η πολύ άσχημη επιθετική λειτουργία και έτσι με την ποιότητα των γηπεδούχων το σκορ έγινε 9-2 (6’). Ο Μίροτιτς βρήκε τον ελάχιστο χώρο που χρειάζεται και με δικό του καλάθι η διαφορά πήγε σε διψήφιο επίπεδο πόντων (16-6, 8’).

Η είσοδος του Τσέρι στο παρκέ, βελτίωσε την εικόνα των «ερυθρόλευκων». Ο Αμερικανός με σκορ, άμυνα και ασίστ μετέτρεψε το σκορ σε 20-16 (12’). Ο Ολυμπιακός μέσα από την καλή του άμυνα κυρίως έμενε κοντά στο σκορ κι όταν βρήκε 4 σερί πόντους από τον Βεζένκοβ και τρίποντο από τον Παπανικολάου προσπέρασε με 27-28 (16’) και με 29-34 (18’). Η Μπαρτσελόνα με δύο συνεχόμενα καλάθια και φάουλ από Χάνγκα και Χίγκινς ισοφάρισε στους 38 πόντους (20’).

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι βγήκαν με μεγάλη επιθετικότητα στην άμυνά τους κλέβοντας μπάλες και κάνοντας τη ζωή τους επιθετικά πιο εύκολη. Έτσι με τρίποντα των Χάνγκα και Κούριτς ξέφυγαν με 54-43 (25’). Η αποβολή του Πέσιτς με δύο συνεχόμενες τεχνικές ποινές λόγω υπερβολικής διαμαρτυρίας, ξεσήκωσε τον κόσμο κι ακόμη περισσότερο τους παίκτες του με αποτέλεσμα να ανοίξει κι άλλο η διαφορά (68-53, 30’ με δύο τρίποντα από τον Ντιλέινι).

Η τελευταία περίοδος είχε διαδικαστικό χαρακτήρα και δύο ομάδες που έπαιζαν μπάσκετ άλλης ταχύτητας. Η Μπαρτσελόνα με ενέργεια και πλουραλισμό βρέθηκε με πόντους των Κούριτς και Ντιλέινι, στο +20 (80-60, 36’). Η Μπαρτσελόνα χαλάρωσε κάπως λόγω του επερχόμενου ντέρμπι με τη Ρεάλ σε 48 ώρες) και με τρία σερί καλάθια ο Ριντ έριξε τη διαφορά σε πιο υποφερτό επίπεδο (80-66, 37’).

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Μπαρτσελόνα είχε πολλές περισσότερες λύσεις και κυρίως πιο ποιοτικές λύσεις. Βρήκε 11 εύστοχα τρίποντα, πήρε περισσότερα ριμπάουντ και τελείωσε με 100% στις βολές.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Μίροτιτς ολοκλήρωσε με 21 πόντους (6/9δ., 2/5τρ., 3/3β.), 15 ριμπάουντ, 2 ασίστ, ένα κλέψιμο και 2 λάθη.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Δε βοήθησε καθόλου ο Πολ με 0/7 σουτ. Σε άστοχη βραδιά Σπανούλης (2π. με 1/4 σουτ, μία ασίστ και 3 λάθη).

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Κάιλ Κούριτς μπήκε από τον πάγκο και πρόσφερε 18 πόντους όταν η ομάδα του ήταν πίσω στο σκορ στην δεύτερη περίοδο.

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Τα δύο τρίποντα του Ντιλέινι έστειλαν τη διαφορά στο +15 στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου κι ο Ολυμπιακός δεν απέκτησε ξανά επαφή με το σκορ.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η Μπαρτσελόνα τους 27 πόντους που δέχτηκε στο δεύτερο δεκάλεπτο. Ο Ολυμπιακός το 28.6% στα τρίποντα και τους 29 πόντους που δέχτηκε στο τρίτο δεκάλεπτο.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το coast to coast κάρφωμα του Κώστα Παπανικολάου στα μισά της δεύτερης περιόδου.

Τα δεκάλεπτα: 20-12, 40-39, 69-58, 90-80.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.