Μέζρι: «Το 2015 είχα το συμβόλαιο του Παναθηναϊκού στο κινητό μου!» (gTV)

Αντώνης Καλκαβούρας
Μέζρι: «Το 2015 είχα το συμβόλαιο του Παναθηναϊκού στο κινητό μου!» (gTV)
O 33χρονος Τυνήσιος σέντερ της Ρεάλ και πρώην των Ντάλας Μάβερικς, μιλάει στην Euroleague Greece για τον αποψινό (21.00) αγώνα με τον Παναθηναϊκό, προτιμάει τον Ντόντσιτς από τον Αντετοκούνμπο κι αποκαλύπτει ένα από τα μυστικά του 20χρονου Σλοβένου περυσινού «rookie της χρονιάς».

Γεννήθηκε στην Γιεντούμπα της Τυνησίας κι έκανε τα πρώτα του βήματα στην Ετουάλ Σπορτίβ ντι Σαχέλ, πριν ανοίξει τα φτερά του για να απομακρυνθεί από τα στενά μπασκετικά σύνορα της πατρίδας του.

Πρώτος του διεθνής σταθμός ήταν το Βέλγιο και η Αντβέρπ (2010-2012), όπου έθεσε τις βάσεις για μία μετεγγραφή που έμελλε να του ανοίξει τον δρόμο για μία καριέρα που κανένας Τυνήσιος μπασκετμπολίστας δεν μπορούσε να φανταστεί ότι είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί.

Ο λόγος για τον Σαλά Μέζρι, που χάρη στην πολλά υποσχόμενη σεζόν που έκανε με τα χρώματα της ισπανικής Ομπραντόϊρο στην ACB (9,4π., 5,4ρ. & 1,5κοψ.), κίνησε το ενδιαφέρον της Ρεάλ, η οποία τον υπέγραψε για δύο χρόνια, θέλοντας να ψηλώσει και να γεμίσει την ρακέτα της.

Στην Μαδρίτη, ο πανύψηλος (2,17) σέντερ στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης (2015) και μεταξύ άλλων κατέκτησε συνολικά 6 τίτλους, πριν απορρίψει την πρόταση του Παναθηναϊκού για να πει το «ναι» στους Ντάλας Μάβερικς, που του έδωσαν την ευκαιρία να παίξει στο ΝΒΑ και να κάνει το παιδικό του όνειρο πραγματικότητα.

Με αφορμή το αποψινό (21.00) παιχνίδι της «βασίλισσας» στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Παναθηναϊκό, η Euroleague Greece συνάντησε τον 33χρονο Τυνήσιο αθλητή της χρονιάς για το 2019 (ψηφίστηκε για 2η φορά) στο ξενοδοχείο που κατέλυσε η αποστολή των Μαδριλένων κι εκείνος μας μίλησε για την επιστροφή του στην Ευρώπη, την αλλαγή στο format της διοργάνωσης, την εντυπωσιακή εφετινή πορεία της ομάδας του και φυσικά για τον «αυτοκόλλητό» του στην περυσινή σεζόν, Λούκα Ντόντσιτς. Δείτε τη συνέντευξη στο video που ακολουθεί:

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.