Έισι: «Ο Σφαιρόπουλος έχει στρατιώτες που θέλουν να πάνε στον πόλεμο μαζί του!»

Γιώργος Κούβαρης
Έισι: «Ο Σφαιρόπουλος έχει στρατιώτες που θέλουν να πάνε στον πόλεμο μαζί του!»
Λίγες ώρες πριν από το τζάμπολ του αγώνα στο Τελ Αβίβ μεταξύ της Μακάμπι και του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ (19/12, 21:05), ο Κουίνσι Έισι μιλάει στην EuroLeague Greece και... βγάζει το καπέλο στον προπονητή της ομάδας του, Γιάννη Σφαιρόπουλο.

Αν υπάρχουν πέντε ματς όπου ο Παναθηναϊκός θα κληθεί να κάνει υπέρβαση την φετινή σεζόν και να περάσει από μια εξόχως δύσκολη έδρα, θεωρείται δεδομένο ότι θα συμπεριλαμβάνεται και η αναμέτρηση στο Τελ Αβίβ. Η «Menora Mivtachim Arena» (ή αν προτιμάτε το πάλαι ποτέ θρυλικό «Γιαντ Ελιάου») αποτελεί μία από τις πιο ισχυρές έδρες στην EuroLeague, πολλώ δε μάλλον από τη στιγμή που και η φετινή Μαbκάμπι φαντάζει έτοιμη για... μεγάλα πράγματα.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι παρουσιάζεται ιδιαίτερα φορμαρισμένη μετρώντας τέσσερις σερί νίκες και συνολικό ρεκόρ 10-4, με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να έχει παρουσιάσει μια εξαιρετική δουλειά. Ο Έλληνας τεχνικός έχει συμμαζέψει για τα καλά μια... παραδοσιακά άναρχη ομάδα και έχει προλάβει να εμφυσήσει τους δικούς του κανόνες στο Τελ Αβίβ.

Λίγο πριν υποδεχτεί ο Σφαιρόπουλος τον Παναθηναϊκό στο (εδώ και έναν χρόνο) «σπίτι του», ένας παίκτης με 337 παραστάσεις στο ΝΒΑ αποθέωσε στην EuroLeague Greece τον προπονητή της Μακάμπι, ενώ έκανε ειδική αναφορά στο... δόγμα του, το οποίο δεν είναι τίποτε άλλο από την άμυνα!

«Η άμυνα θα είναι το κλειδί του αγώνα. Η άμυνα είναι εκείνη που θα κρίνει τον τελικό νικητή. Εμείς θέλουμε να προστατεύσουμε την έδρα μας και μόνο με την καλή μας άμυνα θα μπορέσουμε να τα καταφέρουμε. Από εκεί και πέρα πρέπει να βγάλουμε πολλή ένταση στο ματς και να παίξουμε σκληρά και σύμφωνα με τις πραγματικές μας δυνατότητες» σχολίασε ο Κουίνσι Έισι ο οποίος δεν... ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την καλή κατάσταση που βρίσκεται ο Παναθηναϊκός:

«Είχαμε περάσει καλά στο Σακραμέντο με τον Τζίμερ»

«Κάθε παιχνίδι το προσεγγίζουμε με τον ίδιο τρόπο. Παίρνουμε κάθε ματς ξεχωριστά. Έτσι ακριβώς θα αντιμετωπίσουμε και τον Παναθηναϊκό. Όπως είπα πάντα με γνώμονα την άμυνα και να παίζουμε σκληρά. Δεν πρόκειται να εστιάσουμε σε κάποιον παίκτη ξεχωριστά αλλά να είναι η άμυνα επικεντρωμένη σε όλην την αντίπαλη ομάδα.»

Αν και η Μακάμπι βρίσκεται σε εξαιρετικό φεγγάρι, τόσο ο Αμερικανός φόργουορντ όσο και οι συμπαίκτες του δεν κοιτάζουν πολύ μακριά: «Οι στόχοι μας δεν πάνε μακριά. Μόνο στο επόμενο ματς. Και στόχος μας αυτή τη στιγμή είναι η νίκη με τον Παναθηναϊκό. Αν κοιτάξουμε μακριά θα είναι λάθος» ήταν η χαρακτηριστική του ατάκα, ενώ σε ερώτηση για τη συνύπαρξή του με τον Τζίμερ Φριντέτ στους Σακραμέντο Κινγκς, σχολίασε: «Έχει περάσει πολύ καιρός από τότε. Ήμουν στη δεύτερη χρονιά μου στο ΝΒΑ. Αυτό που μπορώ να πω για τον Τζίμερ είναι ότι είναι εξαιρετικό παιδί, πολύ καλός παίκτης, φοβερός σουτέρ και είχαμε περάσει καλά μαζί στο Σακραμέντο.»

Όσο για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο; Είχε κρατήσει την καλή ατάκα για το τέλος: «Πολύ έντονος προπονητής. Προσέχει πολύ την λεπτομέρεια και το πώς θα προσεγγίσει το κάθε παιχνίδι. Θέλει να παίρνει το 100% από τους παίκτες του και όλοι να μπαίνουμε στο παρκέ και παίζουμε σκληρά. Έχει στρατιώτες που όλοι θέλουν να πάνε στον πόλεμο μαζί του!»