Πέσιτς: «Εξαιρετικός ο Καλάθης»

Gazzetta team
Πέσιτς: «Εξαιρετικός ο Καλάθης»
Ο Σβέτισλαβ Πέσιτς μίλησε για την διάθεση που έδειξε η ομάδα του κόντρα στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ και στάθηκε στον ηγέτη του «τριφυλλιού», Νικ Καλάθη.

Ο προπονητής της Μπαρτσελόνα είπε στη συνέντευξη Τύπου: «Ο Παναθηναϊκός είναι μια εξαιρετική ομάδα, σκληρή, με μέγεθος και τρανζίσιον επίθεση. Ήταν δύσκολο να τους αντιμετωπίσουμε. Το σημαντικό για εμένα είναι ότι είχαμε διάρκεια και συνέπεια. Γι' αυτό είμαι χαρούμενος και περήφανος. Η ομάδα μου πάλεψε.

Όταν ο Παναθηναϊκός επέστρεψε, εμείς τα αφήσαμε όλα πίσω. Πάντα πάλευαν οι παίκτες μου. Είχαμε τον έλεγχο των ριμπάουντ. Άλλες ομάδες δεν έχουν την πίεση που έχει η Μπαρτσελόνα και παίζουν μπάσκετ. Αν κερδίσουν, τέλεια. Αν χάσουν, προχωρούν στο επόμενο ματς. Εδώ δεν υπάρχει αυτό. Δεν είναι εύκολο αυτό για εμάς. Δείχνουμε χαρακτήρα και νοοτροπία νικητή.

Τακτικά βελτιωθήκαμε στην επανάληψη και περιορίσαμε τον Νικ Καλάθη. Ξέρουμε πόσο σημαντικός είναι για τον Παναθηναϊκό. Δεν μπορέσαμε να τον σταματήσουμε στο πρώτο μέρος. Ο Καλάθης είναι εξαιρετικός, βλέπει τα πάντα, βρίσκει πάντα τον ελεύθερο συμπαίκτη του».