Αυτός ο Ολυμπιακός δεν έχει δικαίωμα να «αφήνει» παιχνίδια

Κωνσταντίνος Μελάγιες Κωνσταντίνος Μελάγιες
Αυτός ο Ολυμπιακός δεν έχει δικαίωμα να «αφήνει» παιχνίδια
Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες σχολιάζει όσα είδε στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Ρεάλ η οποία ήταν γεμάτη λάθη από παίκτες και προπονητή.

Η εντύπωση που μου άφησε το παιχνίδι στην Μαδρίτη αναφορικά με τον Ολυμπιακό και όχι με τη Ρεάλ, είναι πως είχε χάσει πριν καν μπει στο παρκέ για το τζάμπολ. Η απουσία του Σπανούλη είναι μία δικαιολογία η οποία κατ' εμέ δεν είναι αρκετή.

Ο φετινός Ολυμπιακός έτσι όπως είχε παρουσιαστεί στα 12 προηγούμενα παιχνίδια της Euroleague με σήμα κατατεθέν την αστάθεια στην απόδοσή του, δεν έχει δικαίωμα να αφήνει παιχνίδια.

Με την Ρεάλ το άφησε...

Μου φάνηκε πως είχαν στο μυαλό τους, λίγο την απουσία του Σπανούλη, λίγο την ποιότητα του αντιπάλου, λίγο την «εντός προγράμματος» ήττα και πνευματικά παρουσιάστηκαν ανέτοιμοι.

Οχι μόνο οι παίκτες, αλλά κι ο προπονητής με κορυφαία στιγμή όταν το 43-34 έπρεπε να γίνει 60-39 για να σφυριχτεί τάιμ άουτ.

Κι αυτό δεν το πήρε ο Λιθουανός, τηλεοπτικό ήταν.

Χωρίς Σπανούλη, χάνεται ο Μιλουτίνοφ

Η απουσία του αρχηγού των «ερυθρόλευκων» αυτομάτως σήμανε και την... απουσία του Νίκολα Μιλουτίνοφ. Ο Σέρβος «ταΐζεται» όπως θέλει από τον Σπανούλη, ο οποίος ξέρει να τον αξιοποιεί περίφημα.

Επίσης δεν υπάρχει άλλο γκαρντ που να μπορεί να παίξει pick 'n' roll μαζί του και να του πασάρει τη μπάλα. Ο Ρότσεστι το κάνει, αλλά για να εκτελέσει ή για να δώσει kick out πάσα (δηλ. πάσα προς τα έξω).

Λογική και δικαιολογημένη η απόδοση του Μιλουτίνοφ.

Αυτομάτως λοιπόν η ομάδα έχασε και δεύτερο καλό παίκτη μετά τον Σπανούλη.

Χαμένη ευκαιρία για τα άλλα γκαρντ

Πιο πάνω ανέφερα πως δεν έχει δικαίωμα να αφήνει ματς να περνούν χωρίς προσπάθεια.

Για παράδειγμα ο Πάντερ. Με Άλμπα έπαιξε 6:56, στο επόμενο με Αρμάνι έπεσε στα 5:33, ο «πάγος» συνεχίστηκε μένοντας εκτός 12άδας.

Ξαφνικά ξεκίνησε πεντάδα και παρουσιάστηκε ανέτοιμος. Αντί να έχει πεισμώσει, να έχει θιχτεί ο εγωισμός του και να προσπαθήσει... έχασε μία ακόμη ευκαιρία.

Ο Ρότσεστι στο ΟΑΚΑ έπαιξε ελάχιστα, δεν τον είδα να θέλει να το αλλάξει αυτό.

Δεν αναφέρομαι στα σουτ που έχασαν. Στο μπάσκετ συμβαίνουν αυτά. Στη γενικότερη διάθεση αναφέρομαι για άμυνα, για ριμπάουντ, για πάσα.

Λάθος με Μπόλντγουιν

Ο Αμερικανός είναι ένας παίκτης ο οποίος πρόσφερε μηδέν, συζητούσες να τον διώξεις επί 25 μέρες, δεν τα βρήκες στην αποζημίωση και αποφάσισες να βρεις τρόπο να τον εκμεταλλευτείς.

Ο Κεμζούρα τον βρήκε. Στο Μόναχο έκανε «παπάδες», στο Βερολίνο ήταν θετικός, με την Αρμάνι έβαλε 8 πόντους (πάλι θετικός), στο ΟΑΚΑ με εξαίρεση το τελευταίο λεπτό είχε 10 πόντους, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ.

Η διαδικασία να τον «κερδίσεις» πηγαίνει περίφημα κι επειδή κάνει ένα λάθος στην άμυνα στην Μαδρίτη τον κάνεις αλλαγή μετά από 2 λεπτά και δεν τον χρησιμοποιείς ξανά.

Ακατανόητο για μένα. Λες κι ήταν ο μόνος που έκανε λάθος στην άμυνα κόντρα στη Ρεάλ.

Ο Κεμζούρα δεν τιμώρησε τον Μπόλντγουιν με τα 2' που του έδωσε στη Μαδρίτη, τιμώρησε την ομάδα γιατί θεωρώ πως «έχασε» τον παίκτη. Τον ξενέρωσε πάνω που είχε αναθαρρήσει ψυχολογικά.

Μακάρι να διαψευστώ.

ΥΓ: Ο Ολυμπιακός χωρίς τον Σπανούλη είχε πρόβλημα στη δημιουργία. Τελείωσε το ματς με 18 ασίστ, ωστόσο μέχρι το 30' που η Ρεάλ έπαιζε άμυνα είχε μόλις 11. Οι εφτά τελικές πάσες των «ερυθρόλευκων» ήρθαν στην τελευταία περίοδο με τη χαλάρωση των γηπεδούχων.

ΥΓ 2: Αν θέλει ο Ολυμπιακός να διατηρήσει τις λίγες ελπίδες που έχει για είσοδο στα playoffs θα πρέπει να κάνει 2/2 την «διαβολοβδομάδα» με Χίμκι (στο ΣΕΦ) και Ερυθρό Αστέρα (στο Βελιγράδι).

ΥΓ 3: Να ξεκαθαρίσω κάτι γιατί υπάρχει σύγχυση στο θέμα της μείωσης της φορολογίας.

Η μείωση της φόρου στο 22% ισχύει στα συμβόλαια του 2020 που σημαίνει η διαφορά στην τσέπη των Αγγελόπουλων θα φανεί το 2021 όταν κληθούν να πληρώσουν την εφορία για το 2020. Του χρόνου θα «ματώσουν» ξανά αφού θα πληρώσουν την εφορία του 2019 (με 45% και βάλε) όπως εγώ κι εσείς και όλοι.

ΥΓ 4: Αρκετοί έμειναν στον αγώνα με Παναθηναϊκό ξεκάθαρα. Ακόμη και στις δηλώσεις μετά τη Ρεάλ, στο παιχνίδι του ΟΑΚΑ αναφέρθηκαν

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γεννήθηκε το 1977 και από μικρή ηλικία ερωτεύτηκε το μπάσκετ το οποίο υπηρέτησε ως παίκτης, ως προπονητής (για λίγο) και πλέον ως δημοσιογράφος. Ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από το 2002 και είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του όπως ήταν ακριβώς και την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με αυτή.

Πέραν του μπάσκετ του αρέσει να βλέπει (και να παίζει) τένις, μπιλιάρδο και ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει την άρνηση για το ΝΒΑ που είχε πιο παλιά, αλλά σαν την Euroleague... δεν έχει.