Κεμζούρα: «Μείναμε στα καλά λόγια για την απόδοση μας με τον Παναθηναϊκό»

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κεμζούρα: «Μείναμε στα καλά λόγια για την απόδοση μας με τον Παναθηναϊκό»
Ο Λιθουανός τεχνικός του Ολυμπιακού εμφανίστηκε απογοητευμένος από την προσπάθεια των παικτών του στη Μαδρίτη.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Κεστούτις Κεμζούρα στις δηλώσεις του μετά την ήττα στη Μαδρίτη... «Συγχαρητήρια στην Ρεάλ Μαδρίτης, άξιζε τη νίκη. Είμαι απογοητευμένος από την ομάδα μου απόψε, όχι επειδή χάσαμε. Μπορείς να νικήσεις ή να χάσεις όταν παίζεις με μια πραγματικά σπουδαία ομάδα. Είμαι, όμως, απογοητευμένος από τον τρόπο που παλέψαμε. Ήμασταν πολύ soft. Δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι, κάναμε πάρα πολλά λάθη, δεν κάναμε αυτά που είχαμε πει, δεν εκτελέσαμε το πλάνο μας.

Ίσως να μείναμε στο ότι μας ικανοποίησε ο τρόπος που μίλησε ο κόσμος για εμάς μετά το ντέρμπι της προηγούμενης αγωνιστικής. Κάναμε τότε ένα καλό παιχνίδι και κατά κάποιο τρόπο αυτό μας καθησύχασε. Μάλλον πιστέψαμε πως έγινε η δουλειά μας, πως θα είναι εύκολο πλέον, πως γίναμε σπουδαία ομάδα και το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι απλά να εμφανιστούμε στο παρκέ. Δεν ισχύει, όμως, αυτό. Δεν είναι αλήθεια.

Θα πρέπει να παλεύεις σε κάθε παιχνίδι. Δεν είμαστε ακόμη στο επίπεδο της Ρεάλ Μαδρίτης, δεν είμαστε μαζί ως ομάδα τόσο καιρό όσο είναι οι δικοί της παίκτες. Έχουμε ταλέντο, αλλά το επίπεδο της προσπάθειας δεν είναι το ίδιο. Για εμένα αυτή ήταν η μεγαλύτερη απογοήτευση. Η αντίπαλός μας είχε τον έλεγχο και έπαιξε μπάσκετ και εμείς δεν είχαμε καμία πιθανότητα. Είχαμε κάποιες αναλαμπές, προσπαθήσαμε να επιστρέψουμε, αλλά είτε κάναμε λάθη, είτε χάναμε lay up, δεν χρησιμοποιήσαμε σωστά τα φάουλ και η Ρεάλ παρέμεινε κυρίαρχος στο παιχνίδι. Σήμερα δεν είχαμε καμία πιθανότητα.

Ερωτηθείς αν αυτή η ήττα είναι βήμα... πίσω για τον Ολυμπιακό, απάντησε: «Η έλλειψη ενέργειας και συγκέντρωσης σίγουρα ήταν ένα βήμα πίσω για εμάς. Με 19 λάθη δεν μπορείς να περιμένεις να κερδίσεις. Βρεθήκαμε 7-8 πόντους πίσω πριν το μπόνους των βολών, αυτό 'μιλάει' από μόνο του. Νομίζω πως στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης η Μαδρίτη πήρε 6 επιθετικά ριμπάουντ. Δεν ήμασταν εδώ. Δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι, δεν παλεύαμε για όλα αυτά. Με αυτά τα δεδομένα δεν έχεις πιθανότητα να κερδίσεις. Τώρα για το αν είναι βήμα πίσω... Αν δεν δίνουμε το 100% μας, θα είναι πάντα βήμα πίσω. Ο μόνος τρόπος να προχωρήσουμε είναι να δίνουμε το 100% μας. Το έκαναν κάποιοι παίκτες, αλλά δεν ήταν αρκετό. Υπάρχουν 2-3 για τους οποίους δεν μπορώ να παραπονεθώ, άλλα δεν είναι αρκετό. Πρέπει να λειτουργήσουμε σωστά ως ομάδα».

Για το αν η εξέλιξη θα ήταν διαφορετική στην περίπτωση που είχε στην διάθεσή του τον Βασίλη Σπανούλη: «Αυτό δεν μπορείς ποτέ να το ξέρεις. Υπάρχουν άλλοι δώδεκα παίκτες εκτός του Σπανούλη. Αυτή είναι η στιγμή να βγουν μπροστά και να δείξουν τι μπορούν να κάνουν. Ξαναλέω, δεν μπορείς να παραπονεθείς αν αστοχήσεις σε ελεύθερα σουτ. Είναι μπάσκετ, είναι παιχνίδι. Όμως, δεν μπορώ να καταλάβω όταν έχουμε ένα φάουλ να δώσουμε στο τέλος, ο αντίπαλος παίκτης κάνει το ντράιβ, το ξέρουμε, το βλέπουμε αλλά δεν κάνουμε φάουλ. Αυτό δεν το καταλαβαίνω. Αν δεν κάνεις μποξ άουτ, δεν παίρνεις ριμπάουντ. Αυτό δεν έχει σε τίποτα να κάνει με τον Σπανούλη».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.