Ιτούδης: «Γελοίο αυτό που γίνεται με τις κάμερες στα τάιμ άουτ»

Ιτούδης: «Γελοίο αυτό που γίνεται με τις κάμερες στα τάιμ άουτ»

Gazzetta team
Ιτούδης: «Γελοίο αυτό που γίνεται με τις κάμερες στα τάιμ άουτ»
Ο Δημήτρης Ιτούδης έδωσε μεγάλη συνέντευξη στο Ισραήλ και μεταξύ άλλων μίλησε για τον Μάικ Τζέιμς, τον ΛεΜπρόν Τζέιμς, τον Λούκα Ντόντσιτς, αλλά και τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και τα τάιμ άουτ.

Ο προπονητής της ΤΣΣΚΑ Μόσχας έδωσε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην «Walla Sports» και τον Arale Weisberg, λίγο πριν η ομάδα του αναμετρηθεί με την Μακάμπι Τελ Αβίβ (12/12, 21:05) του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Σε ερώτηση για τον αντικαταστάτη του Ουίλ Κλάιμπερν, είπε χιουμοριστικά: «Είναι μία απόφαση που πήραμε, δεδομένης της κατάστασης στην αγορά. Ένα είαι σίγουρο, δεν θα μπορέσουμε να φέρουμε άλλον Ουίλ Κλάιμπερν στην ομάδα. Δεν ρώτησα τον Λεμπρόν Τζέιμς αν είναι έτοιμος να έρθει, γιατί θα τού έπαιρνε χρόνο μέχρι να προσαρμοστεί στο ευρωπαϊκό μπάσκετ! (γέλια). Κοιτάζουμε την αγορά, αλλά δεν θα βιαστούμε».

Για τους Ευρωπαίους παίκτες σχολίασε: «Για κάθε Νίκολα Μίροτιτς που επιστρέφει, υπάρχουν δέκα Λούκα Ντόντσιτς που φεύγουν. Η ισορροπία δεν είναι καλή. Ο Ντόντσιτς είναι σπουδαίος. Ο Τσαρλς Μπάρκλεϊ είχε πει ότι η Euroleague είναι χάλια κι ότι το ΝΒΑ είναι η αληθινή λίγκα. Τον σέβομαι, αλλά η Euroleague είναι σκληρή λίγκα. Ο Θεός να έχει καλά τον Λούκα, αλλά δεν είναι ο μόνος. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και ο Γιάνις Στρέλνιεκς είναι επίσης καλοί εκπρόσωποι του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Το ΝΒΑ θέλει αυτή την επιρροή και σχεδόν όλες οι ομάδες έχουν κι έναν Ευρωπαίο στο επιτελείο τους».

Για τον Ντέιβιντ Μπλατ δήλωσε: «Τον πήρα τηλεφώνο λίγες ημέρες μετά, αφότου έκανε γνωστό το πρόβλημα υγείας του. Με ενδιέφερε να δω πως είναι, καθώς λίγους μήνες νωρίτερα είδα πως κάτι είχε, αλλά νόμιζα πως ήταν από την επέμβαση που είχε κάνει στη μέση του. Είχαμε μια συζήτηση. Το παλεύει και προσεύχομαι για εκείνον».

Για τον Μάικ Τζέιμς, τόνισε: «Είναι ευλογία, αλλά και πρόκληση. Μίλησα μαζί του πολύ πριν τον υπογράψουμε, του εξήγησα τις προσδοκίες και τις απαιτήσεις, τι περιμένει από αυτόν η ομάδα. Μας πήρε λίγο χρόνο να γνωριστούμε και είμαι χαρούμενος για την επικοινωνία μας. Είναι έτοιμος να ακούσει και να μάθει και χαίρομαι γι' αυτό».

Για το περιβόητο τάιμ άουτ, που ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς τα... έψαλε στους παίκτες του, υποστήριξε: «Έχω περάσει τόσα πολλά τάιμ άουτ με τον Ζέλικο. Ξέρω τους τρόπους που προσπαθεί να δώσει κίνητρο στους παίκτες. Δεν θέλω να υπερβάλω, αλλά αυτή η κατάσταση είναι γελοία. Η κάμερα έρχεται στα αποδυτήρια, στην τουαλέτα, στο κρεβάτι μου. Δεν υπάρχει φίλτρο, κάτι που δεν είναι καλό. Πήρα επίσης ένα τάιμ άουτ στο ματς με την Άλμπα και δεν χρησιμοποίησα καλές λέξεις στους παίκτες μου. Κατανοώ ότι είναι ενδιαφέρον για τους φιλάθλους, αλλά ποιος ωφελείται από αυτό; Η Euroleague; Τα παιδιά που εκτίθενται σε τέτοιο λεξιλόγιο; Οι παίκτες που θέλουν να παίξουν για τον Ζέλικο; Για μένα ή τον Γιασικεβίτσιους; Στο ΝΒΑ επίσης υπάρχουν κάμερες στα τάιμ άουτ, αλλά φιλτράρονται τα πράγματα. Πρέπει να προσέχουμε περισσότερο και να αποφεύγουμε αυτά τα πράγματα».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.