Αγιόν: Υποψήφιος για την ευρωλιγκάτη ομάδα της δεκαετίας (pic & vid)

Gazzetta team
Αγιόν: Υποψήφιος για την ευρωλιγκάτη ομάδα της δεκαετίας (pic & vid)
Ο Γκουστάβο Αγιόν πήρε σειρά στις υποψηφιότητες για την καλύτερη ομάδα της δεκαετίας (2010-20) στην Euroleague.

Η κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση αναφέρει:

«Ο Γκουστάβο Αγιόν είναι ένας μοναδικός στο είδος του σέντερ, με τέλεια χέρια για κλεψίματα και πάσες, εκπληκτικό timing και συντονισμό στις τάπες και μεγάλη δύναμη, για να παίρνει τα ριμπάουντ. Πέρασε πέντε επιτυχημένες σεζόν στη Ρεάλ Μαδρίτης, με την οποία κατέκτησε δύο ευρωπαϊκά τρόπαια και στα 34 του ολοκληρώνει αυτή τη δεκαετία με ηγετικό ρόλο στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης.

Ο Αγιόν έκανε το ντεμπούτο του στην Euroleague το 2014 και αμέσως βοήθησε τη Ρεάλ να πάρει το πρώτο της τρόπαιο σε 20 χρόνια. Στον ημιτελικό του 2015 κόντρα στη Φενέρμπαχτσε, ηγήθηκε της Ρεάλ με 18 πόντους, 7 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 3 κλεψίματα και 30 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Στον τρίτο σερί τελικό της, η Ρεάλ είχε ό,τι έπρεπε κόντρα στον Ολυμπιακό, ώστε να σηκώσει το πρώτο της τρόπαιο, μετά από 20 χρόνια. Ο Αγιόν κατέκτησε ακόμα μια Euroleague με τη Ρεάλ το 2018, φτάνοντας σε double double με 12 πόντους και 11 ριμπάουντ στον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και κάνοντας στην άκρη τη Φενέρμπαχτσε, που υπερασπιζόταν τον τίτλο της.

Κατορθώματα
EuroLeague Champion 2015, 2018
All-EuroLeague Second Team, 2016-17
EuroLeague December MVP, 2015-16

Στο διάστημα μεταξύ αυτών των δύο τίτλων, ο Αγιόν ήταν μια εικόνα συνέπειας. Αναδείχθηκε MVP Δεκεμβρίου το 2015 και ψηφίστηκε από κοινό και δημοσιογράφους στην δεύτερη καλύτερη πεντάδα. Από το ντεμπούτο του το 2014, είναι δεύτερος στη διοργάνωση σε ριμπάουντ και κλεψίματα, τρίτος στο σύστημα αξιολόγησης, πέμπτος σε δίποντα και έκτος σε τάπες. Η ευελιξία του και η ανταγωνιστικότητά του έχουν κάνει τον Αγιόν πραγματικά αξιομνημόνευτο στους φιλάθλους της Euroleague».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.