Παίκτες που αποκτήθηκαν για να κάνουν τη διαφορά κι είναι... αδιάφοροι

Παίκτες που αποκτήθηκαν για να κάνουν τη διαφορά κι είναι... αδιάφοροι
Η Euroleague Greece γράφει για τους Κουζμίνσκας, Μπέικερ, Μακ και Κουφό που δεν δικαιώνουν τον θόρυβο της μεταγραφής τους.

H Euroleague έχει βάλει πίσω της 12 αγωνιστικές με τις ομάδες και τους παίκτες τους να έχουν μπει για τα καλά στο ρυθμό της διοργάνωσης.

Σε ατομικό επίπεδο υπάρχουν τρεις κατηγορίες για τους παίκτες. Αυτοί που παίζουν όπως αναμενόταν, αυτοί που έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες και αυτοί που ήρθαν ως σπουδαίες μεταγραφές και έχουν προσφέρει τίποτα ή ελάχιστα.

Η Euroleague Greece γράφει για τέσσερις φετινές μεταγραφές οι οποίες έχουν απογοητεύσει.

ΡΟΝ ΜΠΕΪΚΕΡ – ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ

Ο Αμερικανός γκαρντ ήρθε από το ΝΒΑ και τους Νικς έχοντας χρόνο συμμετοχής, ωστόσο μέχρι τώρα δεν έχει ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της Euroleague.

Ο Δημήτρης Ιτούδης περίμενε πολλά περισσότερα από αυτόν αν και γνώριζε εξαρχής πως θα του έπαιρνε χρόνο. Απλά η μέχρι τώρα παρουσία του στην ΤΣΣΚΑ δε δείχνει πως η παρουσία του είναι θέμα προσαρμογής.

Ο Μπέικερ παίζει 13 λεπτά και προσφέρει 3.5 πόντους, ένα ριμπάουντ, 0.6 ασίστ και 1.2 λάθη.

ΜΙΝΤΑΟΥΓΚΑΣ ΚΟΥΖΜΙΝΣΚΑΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Λιθουανός πήγε στον Ολυμπιακό για πρωταγωνιστής στη θέση «4» μαζί με τον Γιώργο Πρίντεζη και τελικά δεν μακροημέρευσε και λύθηκε το συμβόλαιό του.

Ο Κουζμίνσκας δεν μπόρεσε να προσφέρει στους Πειραιώτες όλα όσα περίμεναν από αυτόν κι έφτασε σε σημείο να περνάει ολόκληρα 40άλεπτα που τα είδε από τον πάγκο.

Βέβαια δεν είναι ο απόλυτος υπεύθυνος αφού κι αυτός μπερδεύτηκε σε σχέση με τον ρόλο του όπως συνέβη με όλους τους παίκτες των «ερυθρόλευκων».

Ο Κουζμίνσκας σε 6 παιχνίδια έπαιζε κατά μέσο όρο 12 λεπτά και είχε 5.8 πόντους (27.3%τρ.), 2.2 ριμπάουντ, 0.2 ασίστ και 0.5 λάθη.

ΣΕΛΒΙΝ ΜΑΚ – ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ

Ο Αμερικανός πέρυσι έπαιξε 57 παιχνίδια στο ΝΒΑ μετρώντας 7.5 πόντους σε κάθε ένα από αυτά. Το καλοκαίρι η Αρμάνι έκανε την υπέρβαση αποκτώντας τον Σέλβιν Μακ αντί ενός πολύ υψηλού συμβολαίου, ωστόσο μέχρι τώρα δεν έχει βοηθήσει τον Έτορε Μεσίνα.

Σίγουρα επηρεάστηκε από έναν τραυματισμό ο οποίος τον άφησε εκτός δράσης για περίπου τρεις εβδομάδες, αλλά σε καμία των περιπτώσεων δεν δείχνει πως μπορεί να κάνει τη διαφορά για την οποία τον απέκτησε η ιταλική ομάδα.

Ο Μακ έχει αγωνιστεί σε 8 παιχνίδι παίζοντας κατά μέσο όρο 17 λεπτά και προσφέροντας 5.3 πόντους (33.3%τρ.), 1.8 ριμπάουντ, 2.1 ασίστ και 1.9 λάθη.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΦΟΣ – ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ

Ο Ελληνας σέντερ έχει περάσει απαρατήρητος μέχρι τώρα και για αυτό δεν ευθύνεται μόνο η αγωνιστική του απραξία λόγω ενός τραυματισμού.

Ο Κουφός παρουσιάζεται πολύ βαρύς, δυσκίνητος, χωρίς ίχνος αθλητικότητας και πολύ κακός στην άμυνα. Με απλά λόγια δεν προσφέρει τίποτα από αυτά που τον επέλεξε ο Δημήτρης Ιτούδης προσφέροντας συμβόλαιο το οποίο ξεπερνά τα 3.000.000 δολάρια ετησίως!

Ο Κουφός σε 4 ματς περνάει στο παρκέ 11 λεπτά και έχει 3.5 πόντους, 2 ριμπάουντ, 0.3 ασίστ και 0.5 λάθος.