Παπαπέτρου στη Euroleague Greece: «Θέλουμε περισσότερα ντέρμπι, δείξαμε... καρδιά»

Νίκος Καρφής
Παπαπέτρου στη Euroleague Greece: «Θέλουμε περισσότερα ντέρμπι, δείξαμε... καρδιά»
Ο Ιωάννης Παπαπέτρου μίλησε στη Euroleague Greece και έδειξε πόσο λείπουν σε όλους τα ντέρμπι «αιωνίων», στάθηκε στην ανεβασμένη ψυχολογία του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, ενώ αποθέωσε τους Ταϊρίς Ράις και Γιώργο Παπαγιάννη.

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ επικράτησε με 99-93 του Ολυμπιακού στη ματσάρα του ΟΑΚΑ που κρίθηκε στην παράταση.

Έτσι πήρε μια τεράστια νίκη και ανέβηκε στο 8-4, αφήνοντας τον αιώνιο αντίπαλο στο 5-7.

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου κανε καλή δουλειά σε ακόμη ένα ματς με 11 πόντους, 3 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και κανένα λάθος) μίλησε στη Euroleague Greece μετά το τέλος της σπουδαίας αναμέτρησης και φανέρωσε πόσο λείπουν στον κόσμο τα ντέρμπι, ενώ αναφέρθηκε στην καρδιά που που έδειξε η ομάδα του στο τέλος.

«Ήταν ένα ντέρμπι, ένα δύσκολο παιχνίδι. Το ξέραμε από την αρχή. Ο Ολυμπιακός έπαιξε πολύ καλό μπάσκετ και του αξίζουν συγχαρητήρια για αυτό. Έλειψαν πολύ στον κόσμο τα ντέρμπι, αλλά και σε εμάς αυτά έτσι όπως έχει η κατάσταση. Σίγουρα κάθε φορά που αντιμετωπίζουμε τον Ολυμπιακό θα είναι ένα δύσκολο ματς. Δεν είναι καθόλου εύκολο να κερδίσεις με διαφορά αυτά τα παιχνίδια, αλλά να νομίζω κάναμε καλή δουλειά. Παρόλο που κάναμε και αρκετά λάθη, στο τέλος δείξαμε καρδιά και βγάλαμε μεγάλα plays που μας επέτρεψαν να πάρουμε τη νίκη»

Η ομάδα του Πιτίνο έδειξε ψυχραιμία στην τελευταία επίθεση της στην κανονική διάρκεια. Παρόλο που έχανε για 2 πόντους, ο Καλάθης είχε το καθαρό μυαλό να βρει τον Παπαγιάννη στο mismatch με τον Μπόλντγουιν και έτσι ο Έλληνας σέντερ ισοφάρισε 3.5 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, στέλνοντας το ματς στην παράταση. Ο «Παπ» σχολίασε: «Έγινε η αλλαγή και πήγε η μπάλα χαμηλά στον Παπαγιάννη, ο οποίος έκανε πολύ καλό τελείωμα. Πέτυχε ένα πολύ δύσκολο καλάθι, αφού η μπάλα είναι πολύ βαριά εκείνη την ώρα. Το ξέρουν όλοι αυτό. Του αξίζουν συγχαρητήρια γι'αυτό, αλλά και για την παρουσία του γεγικότερα. Από εκεί και πέρα πολλές φορές τα πράγματα δεν πάνε όπως τα θες. Πήραμε διαφορές και τις χάσαμε, αλλά πρέπει να συνεχίζεις και στο τέλος να παίρνεις το αποτέλεσμα. Μας έλειψε νωρίς στη σεζόν».

Μεγάλος πρωταγωνιστής του ματς ήταν ο Ταϊρίς Ράις. Ο Αμερικανός γκαρντ έκανε το ματς της ζωής του και πέτυχε ρεκόρ καριέρας με 41 πόντους (7/7 βολές, 5/7 δίποντα και 8/16 τρίποντα), ενώ ισοφάρισε τους 41 πόντους των Αλφόνσο Φορντ, Μπόμπι Μπράουν, Κασπάρς Καμπάλα και Κάρλτον Μάιερς. Με αυτόν τον τρόπο έφτασε στην 2η καλύτερη επίδοση στην ιστορία της Euroleague.

Ο Έλληνας φόργουορντ δεν γινόταν να μην σταθεί στον συμπαίκτη του που πήρε... φωτιά: «Η ομάδα έχει πολύ ταλέντο. Έχουμε δει σε διαφορετικές βραδιές παίκτες να σκοράρουν αρκετά, να βγαίνουν μπροστά. να κάνουν φοβερά πράγματα. Η ποιότητα του Ράις είναι αδιαμφισβήτητη. Του αξίζουν συγχαρητήρια για την φοβερή εμφάνιση. Νομίζω πως όχι μόνο αυτός αλλά όλα τα παιδιά, όποιος μπήκε στο παρκέ, έδωσε την ψυχή τους».

Για την εκπληκτική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλαθλοι του τριφυλλιού, ανέφερε: «Ο κόσμος μας... έσπρωξε, μας έδωσε την έξτρα ώθηση. Είναι φοβερό να ζεις τέτοια ατμόσφαιρα και τον ευχαριστούμε ακόμη μια φορά που ήταν εδώ και μας στήριξε».

Στις πρώτες αγωνιστικές ο Παναθηναϊκός έχασε 2 ματς στον πόντο (από Αρμάνι και Βιλερμπάν), ενώ με τον Ολυμπιακό άλλαξε αυτό και το σύνολο του Πιτίνο κατόρθωσε να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα σε ένα οριακό ματς στην παράταση. Ο Παπαπέτρου τόνισε για το θέμα: «Στα κρίσιμα ματς, κάτι θα χάσεις, κάτι θα πάρεις. Στην αρχή της σεζόν χάσαμε αρκετά ματς που ήταν πολύ κοντά και πήγαιναν πόντο-πόντο. Κόντρα στον Ολυμπιακό ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι, πιο έτοιμοι να κάνουμε αυτά τα 2-3 plays που θα κρίνουν το ματς».

Για το σερί νικών των «πρασίνων», ο διεθνής φόργουορντ στάθηκε στην ψυχολογία και την δουλειά της ομάδας του: «Θεωρώ πως έχουμε καλή ψυχολογία, δουλεύουμε καλά, παίζουμε όλο και καλύτερα. Βγαίνει στο παρκέ η προπόνηση που κάνουμε, αλλά και η ψυχολογία μας που είναι ανεβασμένη».

Στο τέλος ανέφερε πως τα 2 ντέρμπι τον χρόνο (εξαιτίας της απουσίας του Ολυμπιακού από τη Basket League) είναι λίγα για το ελληνικό μπάσκετ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.