Μίροτιτς: Υποψήφιος για την ομάδα της δεκαετίας στην Euroleague (pic & vid)

Μίροτιτς: Υποψήφιος για την ομάδα της δεκαετίας στην Euroleague (pic & vid)

Gazzetta team
Μίροτιτς: Υποψήφιος για την ομάδα της δεκαετίας στην Euroleague (pic & vid)
Ο Νίκολα Μίροτιτς πήρε σειρά στις υποψηφιότητες της Euroleague για την καλύτερη ομάδα της δεκαετίας (2010-20).

Η Euroleague αναφέρει:

«Ήρθε στην διοργάνωση ως ένας πολλά υποσχόμενος νέος, του οποίου η προοπτική έγινε σιγά σιγά φανερή, μέχρι που επέστρεψε φέτος με τον μεγαλύτερο ρόλο της καριέρας του. Ο Νίκολα Μίροτιτς ήταν μέλος της Ρεάλ Μαδρίτης στα τέλη του 2010 και πήρε το βραβείο του Rising Star εκείνη την σεζόν και την επομένη κι έγινε ο πρώτος παίκτης που το καταφέρνει αυτό back-to-back. Επίσης, έγινε ο πιο νέος MVP του μήνα, όταν τον Νοέμβριο του 2011 αναδείχθηκε πολυτιμότερος.

Από ανερχόμενος, έγινε αμέσως σταρ, όταν οι φίλαθλοι και τα media τον επέλεξαν για την δεύτερη καλύτερη ομάδα του 2012-13, όταν και έκανε ρεκόρ σε εύστοχες βολές (18/18). Εκείνος και η Ρεάλ προηγούνταν στον τελικό του 2013 στο Λονδίνο, αλλά έχασαν από τον Ολυμπιακό. Ο Μίροτιτς πήρε το δεύτερο βραβείο του MVP του μήνα, τον Οκτώβριο του 2013 και οδήγησε την Ρεάλ στον τελικό, αλλά έχασε από την Μακάμπι στην παράταση.

Τα κατορθώματα του:
- EuroLeague Rising Star 2010-11, 2011-12
- All-EuroLeague Second Team 2012-13, 2013-14
- December MVP 2011
- October MVP, 2013

Μετά από πέντε χρόνια στο ΝΒΑ, ο Μίροτιτς πήγε στον "αιώνιο" αντίπαλο της Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, με πολυετές συμβόλαιο. Στόχος τους είναι να πάρουν το τρόπαιο με τον Μίροτιτς ηγέτη. Η πλούσια εμπειρία οτυ και το ταλέντο του έρχονται σε αντίθεση με το νεαρό της ηλικίας του (28)».