Φενέρμπαχτσε - Χίμκι 89-76: Φενέρ από τα παλιά με σούπερ Σλούκα (vid)

Βασίλης Βλαχόπουλος
Φενέρμπαχτσε - Χίμκι 89-76: Φενέρ από τα παλιά με σούπερ Σλούκα (vid)
Η Φενέρμπαχτσε θύμισε την ομάδα της περσινής Euroleague και επικράτησε της Χίμκι στην Κωνσταντινούπολη με 89-76. Σπουδαίο παιχνίδι από τον Κώστα Σλούκα, ενώ οι Ρώσοι δίχως τον φυσικό ηγέτη τους (Αλεξέι Σβεντ) άντεξαν ένα ημίχρονο.

Η Φενέρμπαχτσε αγωνίστηκε με τις δικές της απουσίας και δεν ήταν λίγες καθώς ήταν εκτός αγώνα οι Γιαν Βέσελι, Νάντο ΝτεΚολό, Νίκολας Κάλινιτς και Λέο Βέστερμαν. Ωστόσο, η τουρκική ομάδα βρήκε τον τρόπο να τους καλύψει, σε αντίθεση με τη Χίμκι η οποία στην κρίσιμη στιγμή δεν είχε τον ηγέτη της, Αλεξέι Σβεντ.

Η Φενέρμπαχτσε ήτα εντυπωσιακά εύστοχη στην πρώτη περίοδο, βασίστηκε στο εξαιρετικό παιχνίδι των Κώστα Σλούκα, Μελίχ Μαχμούτογλου κι έχοντας 6/7 τρίποντα προηγήθηκε με 26-17, λιγότερο από δύο λεπτά πριν το τέλος της περιόδου. Η Χίμκι δεν έχασε την ψυχραιμία της, πήρε πόντους από τον Γιάνις Τιμα έως το τέλος της περιόδου (28-24), για να ακολουθήσει το ρεσιτάλ του Λετονού φόργουορντ στη δεύτερη περίοδο.

Με 4/5 τρίποντα στο δεύτερο δεκάλεπτο και συνολικά 24 πόντους στο ημίχρονο, ο Τίμα άλλαξε τις ισορροπίες του αγώνα και η Χίμκι προηγήθηκε στο ημίχρονο με 44-49. Εξαιρετική απόδοση είχε και ο Ζάιτσεφ με πέντε ασίστ και δύο κλεψίματα, ενώ η Φενέρμπαχτσε υπέπεσε σε πολλά λάθη (σ. σ. οκτώ στο τέλος του ημιχρόνου) με συνέπεια να δεχθεί πόντους στο transition game. Για την ακρίβεια, με εξαίρεση τον Λουίτζι Ντατόμε ο οποίος είχε 15 πόντους στο ημίχρονο, δεν βρήκε άλλες λύσεις.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, η Φενέρμπαχτσε έπαιξε άμυνα, έβγαλε τη Χίμκι από τον ρυθμό της, σε σημείο μάλιστα να την περιορίσει στους έξι πόντους! Ο Κώστας Σλούκας τα πήγε περίφημα σε εκτέλεση και οργάνωση παιχνιδιού, είδε τον Ουίλιαμς να γίνεται παράγοντας του αγώνα και οι γηπεδούχοι ξέφυγαν με +8 (61-53, 28’). Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 65-55.

Οι γηπεδούχοι δεν διατήρησαν την άμυνά τους στο ίδιο επίπεδο, έχοντας όμως όπό το μακρινό σουτ διατήρησαν τη διψήφια διαφορά (78-68, 34:30). Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν έδωσε κανέναν δρόμο επιστροφής στη Χίμκι, διατήρησε τη διψήφια διαφορά και στα τελευταία λεπτά, θυμίζοντας κάπως την περσινή ομάδα.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Καλό το εξαιρετικό ποσοστό ευστοχίας στο μακρινό σουτ, αλλά η Φενέρμπαχτσε κέρδισε μέσα από την άμυνά της και το γεγονός ότι περιόρισε τη Χίμκι στους έξι πόντους στο 3ο δεκάλεπτο και συνολικά στους

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Κώστας Σλούκας, Λουίτζι Ντατόμε και Μελίχ Μαχμούτογλου έκαναν εξαιρετικό παιχνίδι με 58 πόντους και 11/16 τρίποντα, ενώ ο Έλληνας διεθνής μοίρασε και εννιά ασίστ.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Η αφύπνιση του Ντέρικ Ουίλιαμς άλλαξε τις ισορροπίες του αγώνα.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Ο Μπόμπι Ντίξον παραμένει «ντεφορμέ» για τη Φενέρμπαχτσε, σε ρηχά νερά για τη Χίμκι οι Μπέρτανς, Κράμερ

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Το 21-6 επιμέρους σκορ της Φενέρμπαχτσε στην 3η περίοδο

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η Φενέρμπαχτσε ήταν κακή στο δεύτερο δεκάλεπτο, η Χίμκι δεν εμφανίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Μάλλον το χαμένο κάρφωμα του Ντέρικ Ουίλιαμς στο τρίτο δεκάλεπτο καθώς προσπάθησε να «σπάσει» την μπασκέτα κι έχασε δύο σίγουρους πόντους

Τα δεκάλεπτα: 28-24, 44-49, 65-55, 89-76