Στάουσκας στην Euroleague Greece: «Θα κέρδιζα τον Φριντέτ σε διαγωνισμό τριπόντων»! (gTV)

Βασίλης Τσίγκας
Στάουσκας στην Euroleague Greece: «Θα κέρδιζα τον Φριντέτ σε διαγωνισμό τριπόντων»! (gTV)
Ο «άγνωστος» στο ευρωπαϊκό κοινό δεινός σουτέρ της Μπασκόνια, Νικ Στάουσκας, μιλάει στην κάμερα της Euroleague Greece για την πρώτη του σεζόν στην Ευρώπη, τα χρόνια στο ΝΒΑ και το... λάθος των Κινγκς με τον Ντόντσιτς, αλλά και τις εντυπωσιακές εκτελεστικές του ικανότητες, τονίζοντας πως δεν φοβάται ούτε τον Φριντέτ!

Το μεγαλύτερο προτέρημα ενός παίκτη, αλλά κυρίως ενός σουτέρ, είναι η αυτοπεποίθηση! Και ο Νικ Στάουσκας έχει μπόλικη από αυτή!

Ο 26χρονος με λιθουανικές ρίζες Καναδός της Μπασκόνια, μετά από πέντε χρόνια στο ΝΒΑ (Κινγκς, Σίξερς, Νετς, Μπλέιζερς, Καβαλίερς), αποφάσισε να φτιάξει βαλίτσες για Ευρώπη κι έχει κάνει ήδη αισθητή την παρουσία του με τα εκτελεστικά του προσόντα. Έχει την ικανότητα να βάλει την μπάλα με όλους τους τρόπους στο καλάθι: είτε χρειαστεί να σουτάρει με... φρούτα και λαχανικά, είτε με κλειστά μάτια, είτε μέσα στη βροχή!

Ο απόφοιτος του Michigan μίλησε στην κάμερα της Euroleague Greece για τη νέα εμπειρία της Ευρώπης, αλλά έκανε και μια ανασκόπηση της καριέρας του: από την «απαγορευμένη» ατάκα που ξεστόμισε στη rookie σεζόν του και «σήκωσε» θύελλα αντιδράσεων («καταλαβαίνω πως είμαι rookie και λευκός, οπότε ο κόσμος θα μού επιτίθεται»), μέχρι το 3-point challenge με έναν από τους καλύτερους σουτέρ ever, Πέτζα Στογιάκοβιτς!

Ο «Sauce Castillo» εξήγησε πως πήρε το περίεργο nickname του, στάθηκε στην «πτώση» της ομάδας του Σακραμέντο με την φυγή του ΝτεΜάρκους Κάζινς και το «λάθος» που έγινε με τον Λούκα Ντόντσιτς στο draft του 2018, ενώ αναφέρθηκε και στην προοπτική να αγωνιστεί στο Προολυμπιακό Τουρνουά με τον Καναδά (23-28/06/20), που είναι αντίπαλος της Ελλάδας.

Εν αναμονή, μάλιστα, του αγώνα με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ στο ΟΑΚΑ (28/11, 21:00) δήλωσε πως ανυπομονεί να ζήσει την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι «πράσινοι» φίλαθλοι, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Ρικ Πιτίνο, που τον αντιμετώπισε στο NCAA, και αποκάλυψε πως η αυτοπεποίθησή του είναι τέτοια, που σε ένα διαγωνισμό τριπόντων θα κέρδιζε ακόμα και το είδωλο που είχε στο High School, Τζίμερ Φριντέτ!

Περισσότερες λεπτομέρειες για τον Νικ Στάουσκας, στο video που ακολουθεί!