Μπράιαντ Ντάνστον για την καλύτερη ομάδα της δεκαετίας στην Euroleague! (pic & vid)

Κάτια Πετροπούλου
Μπράιαντ Ντάνστον για την καλύτερη ομάδα της δεκαετίας στην Euroleague! (pic & vid)
Η επόμενη υποψηφιότητα για την καλύτερη ομάδα της δεκαετίας στην Euroleague ακούει στο όνομα Μπράιαντ Ντάνστον!

Η κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση αναφέρει στην ιστοσελίδα της: «Ένας σκληρός και σταθερός μαχητής, με εκπληκτικό timing και μεγάλη ορμητικότητα, ο σέντερ Μπράιαντ Ντάνστον έχει καθιερώσει τον εαυτό του ως έναν από τους πιο δυνατούς ομαδικούς ηγέτες στο ευρωπαϊκό μπάσκετ αυτή τη δεκαετία. Στην έβδομη σεζόν του στην Euroleague, ο Ντάνστον έχει αναδειχθεί δύο φορές "Καλύτερος Αμυντικός" από τους προπονητές της διοργάνωσης, βάζοντας το όνομά του δίπλα σε αυτό των Δημήτρη Διαμαντίδη και Κάιλ Χάινς, ως ο μόνος που έχει πάρει αυτό το βραβείο πάνω από μια φορά.

Ο Ντάνστον ήταν ορχηστρικό κομμάτι και στις δύο ομάδες του: στον Ολυμπιακό από το 2013 έως το 2015 και στην Εφές από το 2015, στα Final 4. Ο Ντάνστον πήγε με τον Ολυμπιακό το 2015 στο Final 4, αλλά η Ρεάλ Μαδρίτης στάθηκε εμπόδιο στον τελικό για τον τίτλο. Τη σεζόν 2017-18, αφού η Εφές τερμάτισε στην τελευταία θέση, ο Ντάνστον ήταν ένα στήριγμα στο αναπάντεχο comeback της Εφές, που πήγε στο πρώτο της Final 4 μετά από 15 χρόνια. Και πάλι, ο Ντάνστον έφτασε στον τελικό, αλλά αυτή τη φορά η ΤΣΣΚΑ Μόσχας νίκησε, παρά το double double του (13π., 10ρ.).

Κατορθώματα:
Βραβείο "Best Defender" 2013-14, 2014-15
All-EuroLeague Second Team 2016-17
EuroLeague runner-up 2015, 2019
Πρώτος σε τάπες στη διοργάνωση (1.3) 2013-14
Πρώτος σε τάπες στη διοργάνωση (1.7) 2017-18
».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.