Γιασικεβίτσιους: «Ο Παπαπέτρου μπορεί να κάνει μεγάλη ζημιά»

Γιασικεβίτσιους: «Ο Παπαπέτρου μπορεί να κάνει μεγάλη ζημιά»

Gazzetta team
Γιασικεβίτσιους: «Ο Παπαπέτρου μπορεί να κάνει μεγάλη ζημιά»
Η Ζάλγκιρις υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (19/11, 19:30) και ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους μίλησε για την αλλαγή προπονητή στους «πράσινους» και τον Νικ Καλάθη.

Ο προπονητής της Ζάλγκιρις αναφέρθηκε αρχικώς στον Μάριους Γκριγκόνις και το ενδεχόμενο συμμετοχής του κόντρα στους «πράσινους»: «Θα προσπαθήσει να παίξει. Μέχρι τώρα, αυτή είναι η ενημέρωση που έχουμε. Δεν έχει καταφέρει να προπονηθεί ακόμη, οπότε δεν έχει αλλάξει κάτι. Μόλις περάσει αυτή η εβδομάδα, μπορεί να κάνει νέες εξετάσεις για να έχουμε μια δεύτερη γνώμη, να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει. Σύμφωνα με όσα ξέρουμε αυτή την στιγμή πάντως, δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνει χειρότερα, αλλά δεν γίνεται επίσης καλύτερα».

Εν συνεχεία μίλησε για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ: «Είναι μια πολύ ταλαντούχα ομάδα, σε κάθε θέση. Έχει πολλές επιλογές τόσο στα γκαρντ όσο και στα φόργουορντ, που μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα στην άμυνά μας. Ο Ιωάννης Παπαπέτρου έκανε εμφάνιση καριέρας πριν από μερικές ημέρες, μπορεί να κάνει μεγάλη ζημιά. Όπως και να έχει, πρέπει να κοιτάξουμε τον εαυτό μας. Κι οι δύο ομάδες κάνουν scouting. Θα δουν στον Παναθηναϊκό πώς μας "χτύπησε" ο Ολυμπιακός και θα προσπαθήσουν να κάνουν κάτι αντίστοιχο».

Όσον αφορά το πώς περιμένει να παρουσιαστεί το «τριφύλλι» από την στιγμή που άλλαξε προπονητή, απάντησε: «Μπορείς να πεις διάφορες θεωρίες για το τι μπορεί να φέρει η αλλαγή προπονητή. Κάποιες φορές είναι σοκ, συνήθως βραχυπρόθεσμα φέρνει θετικά αποτελέσματα. Ελπίζουμε πως αυτή τη φορά δεν θα λειτουργήσει έτσι. Είναι δύσκολο να αλλάξεις κάτι σημαντικά, να φέρεις κάτι νέο σε δύο μέρες. Ο προηγούμενος προπονητής αποχώρησε την Παρασκευή, έπαιξαν αγώνα το Σάββατο και είχαν δύο μέρες να προετοιμαστούν για το μεταξύ μας παιχνίδι.

Μπορεί να γίνουν κάποιες τροποποιήσεις σε ένα ή δύο συστήματα, κάποιοι παίκτες μπορεί να λάβουν περισσότερη εμπιστοσύνη από τον νέο προπονητή. Σίγουρα όμως, δεν μπορείς να αλλάξεις πολλά».

Ο Γιασικεβίτσιους αναφέρθηκε στον Νικ Καλάθη: «Πρέπει να ρισκάρουμε λίγο και να δώσουμε κάτι. Θα προσπαθήσουμε να τον κρατήσουμε μακριά από τη ρακέτα μας. Ο Τζίμερ Φρεντέτ είναι ένας σπουδαίος σκόρερ, ο ΝτεΣον Τόμας κάνει τρομερή σεζόν μέχρι τώρα, δεν μπορούμε να αφήσουμε να πάει σε απομόνωση».