Κουζμίνσκας: «Καλύτερα ένα βήμα πίσω από τον Ολυμπιακό, για να κάνω δύο μπροστά»

Κάτια Πετροπούλου
Κουζμίνσκας: «Καλύτερα ένα βήμα πίσω από τον Ολυμπιακό, για να κάνω δύο μπροστά»
Ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας μίλησε σε λιθουανικό μέσο ενημέρωσης για την απόφασή του να φύγει από τον Ολυμπιακό, αλλά και για τους Μπλατ - Κεμζούρα.

Ο πρώην φόργουορντ του Ολυμπιακού και νυν της Λοκομοτίβ μίλησε στο «15min.lt» και είπε: «Ο κόουτς Κεμζούρα είπε με ακρίβεια ότι ήταν δική μου απόφαση. Μίλησα μαζί του πολλές φορές και ήταν ανοιχτός για τον μελλοντικό μου τόλο στην ομάδα. Αποφάσισα πως το να πάω σε άλλη ομάδα, όπου θα μπορώ να έχω περισσότερο χρόνο συμμετοχής, θα ήταν πιο ωφέλιμο για μένα. Δεν έχει τίποτα κακό να παίζεις ένα ματς την εβδομάδα και να νικάς. Είναι καλό να προετοιμάζεσαι για ένα ματς, να ξεπερνάς τραυματισμούς και να προσαρμόζεσαι στις προπονήσεις. Αλλά όταν είσαι εκεί έξω και παίζεις πολύ. Εγώ δεν ήμουν χαρούμενος με τα 10-12 λεπτά που έπαιζα. Είναι καλύτερα να πάρεις μια άβολη απόφαση και να κάνεις ένα βήμα πίσω, από μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός και από μια πόλη, όπως η Αθήνα, για να κάνεις δύο βήματα μπροστά στο μέλλον».

Έπειτα, πρόσθεσε: «Παίξαμε πολλά φιλικά με τον Μπλατ και απόλαυσα τη συνεργασία μαζί του. Είναι ένας πολύ καλός παρακινητής κι είναι κρίμα ό,τι έγινε, που μετά από το πρώτο ματς, οι δρόμοι μας χώρισαν. Ήταν ένας από τους λίγους προπονητές που έκανε ό,τι μού υποσχέθηκε. Ακόμα και στο ματς με την Βιλερμπάν, ήμουν στην αρχική πεντάδα ως τριάρι, κάτι που ήταν πολύ καλό για μένα. Όλα μου τα καλά χρόνια, στην Ζαλγκίρις, στην Μάλαγα, στο ΝΒΑ και στην εθνική ομάδα, ήμουν τριάρι. Δεν ξέρω γιατί, μόλις ένας κόουτς με έβαλε στο "4", όλοι νόμιζαν ότι είμαι τεσσάρι. Δεν έχω πρόβλημα να παίζω και στις δύο θέσεις. Αλλά πιστεύω πως είμαι πιο αποτελεσματικός στο "3". Ο κόουτς Μπάνκι με βλέπει ως τριάρι. Είναι δύσκολο να συγκρίνεις τον Μπλατ με τον Κεμζούρα, ο καθένας έχει το δικό του όραμα και τους δικούς του παίκτες. Το να τους συγκρίνεις, είναι λάθος. Όπως συνηθίζω να λέω, δεν υπάρχουν ίδιοι προπονητές ή παίκτες».

Στη συνέχεια, ανέφερε: «Στην Ελλάδα βρήκα περίπου ό,τι περίμενα. Είχα παρεξηγήσει λίγο το ένα παιχνίδι την εβδομάδα. Αυτό σημαίνει πως οι παίκτες χρειάζονται λίγη ξεκούραση στη διάρκεια του ματς, καθώς δεν ξεκουράζονται για 2-3 μέρες. Αυτό επιτρέπει σε μεγάλους παίκτες να παίζουν περισσότερο από το συνηθισμένο, από ότι αν είχαν 2-3 ματς την εβδομάδα. Συνήθως, όταν πας σε μια ομάδα, κοιτάς τα λεπτά των άλλων παικτών και πόσα ματς έχουν παίξει. Όταν πήγα εκεί, όμως, ήμουν αναπάντεχα χαρούμενος. Η ατμόσφαιρα στην ομάδα ήταν ωραία. Πέρασα καλά με τους συμπαίκτες μου. Η ζωή εκτός παρκέ ήταν... εξωπραγματική. Αλλά πρέπει να πάρεις μια τέτοια δύσκολη απόφαση για το μέλλον σου, την καριέρα σου. Πιστεύω πως στο τέλος θα δουλέψει αυτό».

Τέλος, δήλωσε: «Όλες οι ομάδες παίζουν περισσότερα ματς, ο Ολυμπιακός είναι μια νέα ομάδα. Το πνεύμα του μαχητή κι η επιθυμία για νίκη είναι εκεί. Αυτό ήταν πιο αισθητό στις προπονήσεις, που ο ένας παίκτης ήθελε να... σκίσει τον άλλον. Πιστεύω πως είναι θέμα χρόνου μέχρι να το βγάλουν αυτό στο παρκέ. Βλέπω πως παίζουν φιλικά παιχνίδια. Θα βοηθήσει αυτό για να μπουν στο σωστό δρόμο. Ο σύλλογος, οι παίκτες και οι οπαδοί το αξίζουν αυτό. Είμαι χαρούμενος που μπόρεσα να έχω αυτή την εμπειρία».